jonas@bkhollviken.se

Referat: Veberöds AIF - BK Höllviken
Veberöd AIF - BK Höllviken 8-2 (2-1)
2023-10-07 15:03
Innan matchen avtackades en riktig trotjänare i Veberöd. Efter 18 säsonger lägger Kristoffer Lindfors av.

Dagens förlust innebär att BK Höllviken nästa år spelar i division IV. Att analysera säsongen nu känns fel. Samtidigt var det inte idag vi åkte ur.

Alla lag som underpresterar måste hitta anledningar. Skador,jobb, studier, förlängd semester mm. Samtidigt är detta en vardag i division III. En tabell ljuger aldrig.

Inför dagens match fick vi 2 återbud pga sjukdom.

Vi gav oss verkligen ingen bra inledning, det var 2-0 efter 7 minuter. Reduceringen kom efter 18 minuter. Melker Roslin blev fälld och tog själv straffen.

Avslutningen ifrån BK Höllviken var bra men gjorde inte deras målvakt en svettig räddning sköt vi över.

Inledningen av andra är också bra men 2 snabba mål efter 10 minuter släckte allt hopp. Det blev även 5-1. Oskar Lilja gjorde 5-2 i matchens 73:e min.

En omställning och det var 6-2 och 7-2. Dardan Dakaj gjorde sitt 4:e mål för dagen.

Det blev även 8-2 och det skäms vi för.

Nu gäller det att samla styrkorna, vid degradering försvinner alltid spelare. Tycker ändå framtiden är ljus då ungdomsverksamheten är stor och det blir förhoppningsvis att fler ifrån dom egna leden får möjlighet att spela A-lagsfotboll.
Referat: BK Höllviken - Borstahusens BK
BK Höllviken-Borstahusen 4-0 (2-0)
2023-09-30 18:34

Att prata om rekord känns som en överdrift? Frågetecknet är ett statement. BK Höllviken har använt sig av 5 (!) målvakter. Idag fick 16-årige Ludvig Meijer göra debut. Att höja unga spelare för mycket skall man akta sig för. samtidigt dom som drömmer om att vara professionell fotbollsspelare får också lära sig att ta både ris och ros.

Ludvigs Meijers debut var av absolut högsta klass. Även om BK Höllviken inledde dom första 10 minuterna piggt var det likväl Borstahusen som fick en gyllene chans när Bes Shulemaja tappade fotfästet i det våta gräset. Att ha skruvdobb som försvarsspelare är gamla regler. Samtidigt har jag förståelse för dagens konstgräsgeneration och skor är dyra.

Ludvig Meijer är följsam i friläget som uppstår och avslutar med en bra räddning. Vi kom ständigt fram på vår högerkant och Borstahusens vänsterback lär drömma mardrömmar om Viktor Andersson. i matchens 12:e minut slet sig Viktor loss och spelade in bollen till Inas Suljic, skottet på volley gick tyvärr över.

BK Höllviken hade mängder med hörnor, Calle Svensson kommer oftast rätt, det räddas på mållinjen. Melker Roslin skjuter precis utanför. BK Höllviken har kopplat ett grepp och till sist kommer 1-0, på nytt är det Viktor Andersson som ligger bakom med ett inspel till Inas Suljic, avslutet är bra men målvakten gör en idioträddning, på returen hugger Oskar Lilja och gör sitt första mål för året. Det var han väl värd, en av säsongens jämnaste och bästa spelare. Sedan kommer det en svettig räddning av Ludvig Meijer, på en nick får han upp sin högerhand och tippar bollen över ribban. för mig som varit med ett tag, var det Andreas Isaksson klass på den. Inga andra jämförelse mer än att Andreas debuterade i Allsvenskan som 17-åring.

Viktor Andersson fortsätter att leverera och borde fått en straff i matchens 41:e minut.

Målet som föll i 44:e minuten var som ljuv poesi. Det fick mig att tänka på EM-92 i Sverige. I matchen mot England gjordes ett drömmål, legendariske kommentatorn Arne Hegerfors säger "Brolin-Dahlin-Brolin, måååål!

Att Calle Svensson, Julius Karlsson och spelat ihop sedan 5-års åldern syns. Deras kortpassningsspel,instick och samarbetsförmåga är formidabel.

Vårt 2-0 mål var magiskt, där var många fötter och passningar men just avslutet Melker-Julle och Melker igen med en sträckt vrist rakt upp i krysset ifrån 20 meter fick vibbar av EM-92.

Att tappa 2-0 ledningar har hänt tidigare under året, andra halvlek är dock stabil,presspelet fungerar och det är inget försiktigt lag även om det som alltid finns skönhetsfläckar.

Det var skönt att Mossab Khattab var tillbaka efter skada. Kom in i matchens 65:e minut och han är ett ständigt orosmoment. På sin korta tid hann han med både mål,assist och en varning. Det innebär att han är avstängd i sista matchen mot Veberöd.

Oskar Lilja var på väg att göra sitt andra mål, men den curlade bollen smet precis utanför stolpen. Emir Osmanovski var ute på en offensiv soloraid, Mossab fick skottläge. Vad som var tråkigt var att vi fick ytterligare en fotledsskada. Inbytte Timothy Bylund skadade samma fot som i matchen mot Bromölla.

Noah Mattsson,Alex Sundqvist och Max Rydström kom in. Alla 3 var i allra högsta grad delaktiga att matchen avgjordes i matchens 83:e minut. Max Rydström, ännu en i raden av välutbildade Höllvikenspelare. Max utmanade sin back, sköt sedan distinkt in 3-0. Målskyttet avslutades av Mossab Khattab, efter fint förarbete av Alex Sundqvist och Max Rydström. En som också hade förtjänat att bli målskytt var Patrik Pavlovic, en förtjänstfull insats.

Nykomponerade mittbacksparet Bes Shulemaja och Emir Osmanovski var stabila, liksom den evigt unge högerbacken Samir Diaz.

Att dagens målvakter måste vara bra med fötterna är ett måste. Ludvig Meijers spel med fötterna var också av hög klass. Han kunde fått en assist när Mossab Khattab lobbade över målvakten men den räddades på mållinjen.

Imorgon blir det till att följa Sölvesborg-Bromölla, vi har tyvärr inte allt i egna händer.

Vi får använda oss av dom bevingade orden ifrån baseboll-legendaren Yogi Berras "It aint over till it´s over"

Referat: IFÖ Bromölla IF - BK Höllviken
IFÖ Bromölla- BK Höllviken
2023-09-23 15:21
"Det är inte över förrän tjocka damen sjungit"
Detta kända citat från operans värld kan med fördel användas för situationen BK Höllviken befinner sig i.

BK Höllviken tog direkt ifrån matchstart tag i taktpinnen. Efter 7 minuter hade Viktor Andersson en bra möjlighet. Viktor kommer vara en nyckelspelare 2024. Han har dessutom kvalité att på sikt spela på en högre än Division III.

Trots ett stort spelövertag tar Bromölla ledningen med 1-0 efter 31 minuters spel.

Nästa kalldusch kommer när en frispark ifrån 40 meter letar sig. Det borde inte gå. Inte nog med Bromölla gör även 3-0 och uppförsbacken är enorm.

Våra spelare verkar inte klara trycket, vilket förvånar mig.Det finns kvalitet , dags att visa det.

Det blev även 4-0 och det mot ett lag i våra bottenregioner.

Höllviken fick in ett tröstmål i matchens 81:a minut genom inhopparen Noa Mattsson.

Bromölla som avslutar med derby mot Sölvesborg och Borstahusen kommer ta minst 3 poäng. BK Höllviken måste besegra just Borstahusen och Veberöd i sista omgången. En rysare så här när hösten närmar sig.
Referat: FC Trelleborg - BK Höllviken
FC TRELLEBORG-BK Höllviken 2-2 (0-2)
2023-09-17 17:06
Vi var i Trelleborg och det finns ett lag i denna kommunen som spelar i Superettan. Dom är inte heller bra på att hålla en 2-0 ledning. Att  tappa 2 poäng på övertid är bittert och onödigt.

Matchen skulle varit avgjord innan men matchen började bra ifrån BK Höllvikens synvinkel. En kraftig medvind gav oss också en fördel. Vårt ledningsmål i 18:e minuten kom på en fast situation. Melker Roslin slog in bollen och efter lite flipperspel gjorde Julius Karlsson 1-0.

Trots att vi gjorde 2-0 efter en dundermiss av deras mittback Andreas  Hansson så innehöll första halvlek mängder av tekniska fel.

Vårt andra mål gjorde Melker Roslin, helt fri placerade han enkelt in 2-0. I halvlekens sista minut gjorde Viktor Andersson en soloraid och avslutade med sin vänsterfot men målvakten gjorde en bra räddning.

Alla visste vad som skulle ske i andra halvlek, dom hade medvind, inget att förlora och redan efter fem minuter hade FC sin första stora målchans. Tack och lov gick nicken utanför. Reduceringsmålet kom i 59:e minuten och det var frukten av dåligt försvarsspel.

Det fanns möjligheter till ett mål för BK Höllviken, Melker Roslin spelar in till inhopparen Abraham Kyagulanyi som borde gjort mål. Sedan hade vi ett anfall som innehöll minst 10 passningar. Vi sågade oss igenom FC Trelleborg och det avslutande passningsspelet mellan Julius Karlsson och Melker Roslin var som Sovjetunionen i fornstora dagar på 70-80 talet. Dom hade en drömkedja och uttrycket klapp-klapp spel myntades. Melker är normalt sett hur säker som helst i läget han får men skottet går precis utanför stolpen. Då stod matchklockan på 82 minuter. Mål där och matchen är avgjord.

Som många gånger tidigare under säsongen släpper vi in ett mål sent i matchen eller som idag på övertid. En hörna som går direkt i mål. Ingen kan lastas för detta, vinden och den perfekt slagna hörnen går in högt vid bortre stolpen.

Var många som var bra idag, skall 3 spelare nämnas blir det Timothy Bylund,Melker Roslin och Oskar Lilja som aldrig gör en dålig match.

I och med att det inte blev vinst idag kommer ett nytt  kontrakt gå via kval. Först skall Bromölla besegras. Vi har just nu samma poäng men vår målskillnad är bättre.

Vi hoppas ha tillbaka Morris Braendshöi som var skadad idag. Däremot räknar vi inte med Mossab Khattab, även avstängde Emir Osmanovski är tillbaka.
Referat: BK Höllviken - Eslövs  BK
BK HÖLLVIKEN - ESLÖV 3-1 (0-0)
2023-09-10 18:02
BK Höllviken tog 3 viktiga poäng emot Eslöv. Samtidigt förlorade IFÖ Bromölla, vilket innebär att vi just nu är på kvalplats.

Viktor Andersson gjorde sin första match ifrån start. Han var en av våra allra bästa spelare, framförallt i första halvlek. Att Viktor blev utbytt i 70:e beroende mer av taktiska skäl och att värmen också gjorde att vissa spelare gick på tandköttet.

Matchinledningen påminde mycket om matchen för en vecka sedan mot LB07. Skillnaden var att det idag även skapades mängder med målchanser.

I matchens 15:e minut får Bes Shulemaja till ett perfekt inlägg, Melker Roslin möter bollen med sin bredsida men får ingen träff på bollen. Här skulle det varit 1-0. BK Höllviken fortsatte att vara spelförande och Mossab Khattab fick ett ypperligt tillfälle att göra mål men han blev för ivrig och sköt utanför.

Mossab Khattab som utgick i förra matchen med en befarad knäskada. Det visade sig vara en inflammerad slemsäck. Med bra diagnoser och antiinflammoriska tabletter kunde Mossab starta matchen. Han har verkligen vuxit ut som en nyckelspelare, han blir bättre  och bättre.

Inom loppet av 5 minuter hade Mossab haft 3 avslut på mål. Detta var något vi tryckte på, att våga skjuta när ni är 18-25 meter ifrån mål och har ett tillfälle att avlossa skott.

I slutet av halvleken prickade Julius Karlsson ribban efter en frispark. När halvleken summeras är vi nöjda. Samtidigt har v i haft den känslan tidigare och så har vi tappat i andra halvlek. Våra 3 innermittfältare var på nytt formidabla, Timothy Bylund,Julius Karlsson och Morris Braendshöi. Morris var som en bläckfisk och vann andrabollar,närkamper och luftdueller. Hans skott får vi jobba på.

Vi betonade vikten att bibehålla skärpan och fortsätta på samma väg i andra halvlek. Vi blev bönhörda för redan efter en minut av andra halvlek, sköt Melker Roslin ett bra skott men målvakten gjorde en fantomräddning.

Skottvillige Mossab Khattab sköt med vänstern men tyvärr gick den rakt på målvakten. Även Julius Karlsson hade ett bra avslut.

Målet kom i matchens 52:e minuten. Melker Roslin som har känsliga tassar, slog en perfekt hörna. Calle "Baresi" Svensson nickade stenhårt och vårt ledningsmål var ett faktum.

Melker Roslin var också regissör till 2-0. Melker är en tänkande och begåvad både på och utanför plan. Hans geniala inspel, snett inåt bakåt gjorde att Timothy Bylund gjorde 2-0.

Julius Karlsson har ett skott i stolpen, 3-0 så är matchen vunnen. Istället gör Eslöv 2-1 och vi är i gungning. Med uppoffrande spel, blockade skott förhindrar vi 2-2.

Matchens avgörs när inhopparen Patrik Pavlovic gör 3-1. Pavlo jobbar och stressar förtjänstfullt deras backlinje och mer eller mindre tar bollen ifrån dom. Sedan placerar han iskallt in 3-1.

Nu återsdtår fyra omgångar och med denna frenesin och spelglädjen känns det som att säsongen kan avslutas bra och BK Höllviken spelar division III fotboll även 2024.
Referat: IF Limhamn Bunkeflo - BK Höllviken
LB 07-BK Höllviken 1-0 (0-0)
2023-09-03 21:08

IFÖ Bromölla, då pratar vi inte om toalettstolar. Bromölla är laget som BK Höllviken kommer att tampas med för att undvika nedflyttning till division IV. Så målet är en kvalplats för att undvika degradering.

Innan vi återger dagens förlust mot LB 07, får vi ta fram det som är positivt. I dagens match var 18 spelare kallade till match. Av dom var 11 spelare med sin utbildning i BK Höllviken. Det innebär 61%, föreningens mål är 75%.

Det som också var glädjande att vi hade 2 debutanter ifrån start. Morris Braendshöi och Timothy Bylund. Morris som kom för en vecka sedan ifrån Trelleborgs FF U-19, han gjorde sin första match på seniornivå. Gjorde en väldigt övertygande insats. Det gjorde också Timothy Bylund som också återvänt till Höllviken efter en sejour i IFK Malmö.

Inledningen av matchen, framförallt dom första 25 minuterna var riktigt bra. Laget var kompakt och presspelet fungerade utmärkt. En tråkig incident inträffade i matchens 25:e minut. Mossad Khattab blev knäskadad. Vår förhoppning är att det enbart är ett uttänjt ledband. Vi får avvakta och se, vi håller tummarna. Mossad Khattab som gjorde 4 mål förra veckan var också bra idag, en injektion till vår trupp.

Sedan tog LB 07 över och vi fick försvara oss. Inga direkta farligheter förutom ett friläge som egentligen skulle varit avblåst för offside. Så 0-0 i halvlek och en bra känsla inför andra halvlek.

BK Höllviken gör ingen dålig andra halvlek men LB 07 trycker ner oss och det började osa katt. Framförallt på deras fasta situationer. BK Höllviken hade alldeles för korta anfall, vi fick inte våra forwards rätvända.

I matchminut 65 träffade LB 07 stolpen, LB 07 behöll trycket och skapade 2-3 heta tillfälle till. Känslan var att snart kommer det ett ledningsmål. Det skulle tyvärr komma, i matchminut 81 tryckte LB 07 in 1-0. Vi skapade ett par halvchanser men inte så mycket mer. LB 07 vann fullt rättvist, samtidigt skall killarna i BK Höllviken ta med sig det positiva, det var intensivt,aggressivt och BK Höllviken föll med flagan i topp.

Mikkel Nielsen gjorde en bra match i målet, Calle Svensson visade på nytt hur bra han är även som innerback. Skulle kunna räkna upp hela laget men nöjer mig med att nämna våra 2 debutanter och just nämnda Mikkel och Calle.

Nu väntar Eslöv på hemmaplan, tre poäng bör nog komma in på kontot.

Referat: BK Höllviken - GIF Nike
BK Höllviken-GIF NIKE 8-1 (7-0)
2023-08-26 18:02
Äntligen ropade Gert Fylking när svenska akademien tillkännagivande av Nobelsprisvinnaren i litteratur. Det blev till en tradition. den yngre generationen får googla!

Äntligen vann BK Höllviken en seriematch och det med siffrorna 8-1. Vi skall inte förta killarnas prestation men Nike känns som ett lag i spillror.

Redan efter 1 minut var det 1-0 på straffspark, säkert inslagen av Melker Roslin. Upprinnelsen var att Samir Diaz var på väg igenom men fälldes bakifrån.

Sedan gick det fort, 2-0 efter en hörna och målskytt var Noah Mattson. Mål nummer 3 kom i matchens 12:e minut, fint förarbete av Mossab Khattab och målet gjordes av Patrik Pavlovic.

Sedan var det Mossab Khattabs show, 4-0 efter ett distansskott ifrån 35 meter. BK Höllviken tvingades till ett byte i matchens 15:e minut, ut gick Samir Diaz med en befarad bristning i låret. In kom blott 17-årige Viktor Andersson. Hans sista 30 minuter av halvleken var av högsta kvalité. Stod för ett formidabelt förarbete fram till 5-0, Mossab Khattab hade bara att raka in bollen i tomt mål. Då stod matchklockan på 26 minuter!

Innan halvleken hade BK Höllviken gjort 2 mål till och det stod 7-0 i halvlek. Målskyttar var Patrik Pavlovic och hete Mossab Khattab gjorde sitt tredje mål.

Andra halvlek blev inte lika sprakande, målsättningen var att hålla nollan men GIF Nike fick gjort ett mål. Innan BK Höllviken gjorde ett trippelbyte i matchminut 60, gjorde Mossab Khattab 8-0, på nytt ett långskott med precision och kraft.

En spelare som kom in sista halvtimmen var bla Max Rydström, också en spelare som bara är 17 år. Ett förtjänstfullt och gediget jobb ifrån unge Max Rydström.

Tyvärr sjönk kvalitén och vi får ursäkta killarna med tanke på att dom ledde med 7-0 i halvlek.

Kampen om att slippa nedflyttning är fortfarande något vi har över oss. Kvalplatsen är målet och det är något vi skall nå.