Samling:17:30, Höllvikens IP
Referat: BK Höllviken - FC Trelleborg
BK Höllviken tappade serieledningen.....
2021-11-07 11:00
BK Höllviken kvitterade en bit in i andra halvleken, men tyvärr blev målet avvinkat för offside.....

Än en gång handlar det om att bevara den serieledning vi nu innehar och som serieledare vet man att man alltid kommer att vara ett jagat byte. Fredag kväll och match mot formstarka FC Trelleborg. Ett FCT som vi slog borta med 0-3, men som definitivt hade målchanser och matchen kunde slutat annorlunda, så vi är förberedda på en tuff kamp.

Truppen: Adam Karlsson, Blagojche Glaveski, Calle Svensson, Emil Lilius, Joel Celik, Julius Karlsson, Liam Eriksson, Linus Bladh, Marcus Grankvist, Melker Roslin, Mikkel Nielsen, Noah Mattsson, Oscar Gustafsson, Oskar Norstedt, Patrik Pavlovic, Rasmus Fröjd.

Matchen startade och FCT satte direkt en hög press mot oss som vi gång på gång lyckades reda ut. Det blev ett hårt ställningskrig och båda lagen innehade mycket boll, men skillnaden var att FCT hade ett effektivare anfallsspel när det väl begav sig. Vi var ganska uddlösa framåt och det räcker inte när man möter ett lag som FCT som har en stark försvarslinje. FCT tog ledningen strax innan paus på en hörna som nickades in behärskat via stolpen av August Egly.

Efter ett gott snack i pausvilan, så lovade vi varandra att göra vad vi kan för att trycka in en kvittering till att börja med. Och vi hade en boll inne, men den blev tyvärr avvinkad för offside. Istället var det FCT som fick utdelning när man startade ett anfall på sin vänsterkant och anfallet var som taget ur en instruktionsbok där man spelade sig igenom vårt försvar och till sist kunde avsluta anfallet med halvvolley, som dock touchade en av våra försvarare, och 0-2 var ett faktum. Där fanns såklart en del bra sekvenser från vårt och FCT:s målvakt Dennis Pettersson fick visa sina kvalitéer vid några tillfällen, men det ville sig inte bättre denna afton än att vi fick inse oss slagna av ett bättre FC Trelleborg.

Dessutom fick vi inse att vi återigen tappade serieledningen till IFK Klagshamn och nu är IFK ett jagat byte. Nästa omgång tar IFK Klagshamn emot FC Bellevue hemma, medan vi möter BK Flagg. Dessutom smyger både FC Trelleborg och Lilla Torg FF i vassen och har inte på något sätt lagt ner varksamheten än. Det blir en intressant avslutning på denna serie.

Målskyttar:

Nästa omgång möter vi BK Flagg hemma på Höllvikens IP och matchen spelas söndagen den 7 november. Avspark sker kl 16:00.