Referat: BK Höllviken - Staffanstorp United FC
2021-06-19 11:37
Emil Lilius har precis hängt in 1-0 på straff mot Staffanstorp United FC.....

Söndag eftermiddag och dags för hemmapremiär mot Staffanstorp United FC i strålande solsken. Kan det bli bättre? Ja, tre poäng hade inte varit fel om ni frågar mig, men vi hade kännedom om att Staffanstorp är ett fysiskt och starkt lag att möta och vi fick rätt i det.

Truppen: Alex Sundqvist, Axel Brogårdh, Axel Henderup, Emil Lilius, Felix Eriksson, Jacob Jarl-Wellershaus, Jacob Radencrantz, Julius Karlsson, Linus Bladh, Melker Roslin, Mikkel Nielsen, Oscar Gustafsson, Rasmus Fröjd, Saif Sulaiman, Samir Diaz, Tristan Madsen.

Matchen inleddes i ett bra tempo och Staffanstorp satte direkt, från start, en hög press mot oss, vilket tog lite tid innan vi lyckades hantera detta. Men ju längre in i matchen vi kom desto mer tog vi över. Enligt min uppfattning skapar vi den hetaste målchansen under de första fyrtiofem minuterna, men Staffanstorps duktige målvakt fick sträcka på sig och lyckades avvärja i sista stund och den första halvleken slutar mållös.

Andra halvlek och vi har kommit lite mer än fem minuter in, så blir Emil Lilius neddragen i straffområdet och domare Victor Folkesson pekar på straffpunkten. Emil Lilius förvaltar själv den på ett säkert sätt och hänger in 1-0 för BK Höllviken. Matchens fortsättning består av mycket kamp och vilja, där vår vilja visar sig vara störst denna gången. Julius Karlsson fick ett bra avslut i mitten av andra halvlek men målvakten räddade till hörna och även Mikkel Nielsen fick sträcka på sig och stå för en avgörande räddning. Som om inte det var nog, så knep Mikkel även en straff om än med lite hjälp av ribban.

Mittlåset och duon Bladh/Henderup slet tillsammans med sina ytterbackar. Bland annat gjorde Rasmus Fröjd årsdebut och var tillbaka på sin hemmaplan där han hör hemma. En som också säsongsdebuterade var Melker Roslin som tidigare tillhört Malmö FF och nu är tillbaka på Höllvikens IP. Melker, med ungdomslandskamper i bagaget, märktes på mitten och hans kvaliteér kommer att bana väg för BK Höllviken. Tillsammans med Jacob Jarl-Wellershaus slet de båda rejält och såg till att vi kontrollerade mittfältet. Resultatet stod sig halvleken ut och tre poäng i hemmapremiären var ett faktum.

Målskyttar:  Emil Lilius (straff).

Efter mycket kamp och vilja, är det härligt att se killarna tillsammans bärga samtliga tre poäng. Försvarsmässigt vill jag ge en stor eloge till laget, där vi sliter kopiöst mycket och ger inte Staffanstorp mycket utrymme. På lördag kommer KSF Kosova på besök till Höllvikens IP. Avspark sker klockan 14:00.