Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling
A-lag

BK Höllviken
3 - 0
KSF Kosova
BK Höllviken3 - 0KSF Kosova

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 25 maj, 14:00
Plats:Höllvikens IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130142050
Samling:12:30, Höllvikens IP
Trupp:#9 Adam Karlsson
#31 Emil Lilius
Alex Sundqvist
Arbenit Avdyli
Besnik Shala
Emil Karlsson
Emil Petersen
Jacob Radencrantz
Marcus Silfverberg Folkesson
Mattias Lindell
Mattias Silfverberg Folkesson
Patrik Torres
Peter Nilsson
Rasmus Larsson
Roy Nickling
Samir Diaz
3:e raka.....
2019-05-31 08:06
Laget gav en fokuserad bild inför matchen mot Kosova som slutade med en 3-0 seger.

Inför ett strålande solsken på Höllvikens IP var det återigen dags för match mot Kosova, den tredje seriematchen på en vecka. Efter två tuffa matcher mot Lilla Torg och serieledaren Vellinge IF med uddamålsvinster som utgång, märktes det redan under träningen på torsdagen att killarna var lite slitna. Men vi kände ändå att vi ska kunna ge Kosova en match. Vi spelade med i princip samma startelva som de senaste två matcherna, den enda vi tvingades undvara var Emir dedic pga sjukdom och Besnik Shala ersatte.


Matchen startade okej för vår del, men som sagt så fanns 180 minuter redan i benen och vi blev lite avvaktande i vårt presspel. Kosova visade sig vara ett spelskickligt lag, men överarbetade passningsspelet då och då. I sjunde minuten fick Kosova sitt första heta läge, men lobben ville inte mer än att segla över Peter Nilssons mål.


Efter knappa tjugo minuter får vi en omställning där bollen spelas ut till Emil Lilius på högerkanten, hittar upp till Mattias Lindell som gör ett bra förarbete och därefter spelas bollen snett bakåt till ingen mindre än Samir Diaz som sätter bollen säkert i mål. Det var Samirs första mål för året, men förhoppningsvis inte det sista. Tyvärr fick Samir lämna planen någon minut efter målet pga en knäskada, men första rapporten säger att det inte är så allvarligt.  I slutminuterna av första halvlek får Kosova ett dubbelläge att kvittera, men Mattias Folkesson Silfverberg räddar på mållinjen och inte bara en gång utan två. Ledning i paus och vi kunde andas ut.


Andra halvlek känndes som att det skulle kunna öppna sig åt båda hållen, men ofta slarvades det med avgörande passningen. Det skulle visa sig att vårt omställningsspel återigen skulle få utdelning, när vi startade anfallet genom att driva upp bollen på från egen planhalva, hittar ut boll på kanten till Alex Sundqvist som drar sig mot mål och får iväg ett skott som målvakten lämnar retur på och vem dyker upp på returen om inte Emil "Småland" Petersén som enkelt rullar in 2-0. Målet var Emils första seriemål någonsin i BK Höllvikens dress och efter matchen framkom det även att detta var blott Emils andra mål i karriären i seniorsammanhang. Vi kan alla förstå vilken glädje som utstrålade sig hos Emil när målet innebar en dubblering av målskörden från tidiga "rekord". I slutet av matchen fick Mattias Lindell läget som innebar att han behärskat och iskallt kunde rulla in slutresultatet 3-0 till BK Höllviken.


Segern innebar som sagt tredje raka vinsten och ett par placeringar upp i serietabellen, vilket känns oerhört skönt. Extra roligt förutom vinsterna är också att vi hanterat vårt försvarsspel på ett föredömligt sätt och hållt nollan i tre raka matcher.


Nästa match gäller Srbija på bortaplan lördagen den 1 juni och avspark sker kl 13.00.


Vi ses där!


/Coach Nordbladh<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 14/6 19:00
2 - 5  
Lör 8/6 14:00
2 - 2  
Lör 1/6 13:00
4 - 1  
Lör 25/5 14:00
3 - 0  
 
 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBB PARTNERS