A-lag

Referat: BK Höllviken - Limhamns FF
BK Höllviken tillbaka i vinnarspåret.....
2020-09-05 23:10
Lagkapten Rasmus Fröjd var på rätt plats många gånger under matchen och på bilden lyckas han rädda bollen på mållinjen.
Efter debaclet förra helgen mot FC Trelleborg har vi under veckan som gått pratat om betydelsen och hur viktigt det är att hitta tillbaka till där vi var tidigare. Det är alltid lite nervöst och spänt matchen efter en förlust och det syntes under en stund i dagens match mot Limhamns FF. Ett Limhamns FF som hamnat i poängnöd och som definitivt behövde hämta hem tre poäng i dagens kamp. För vår del stod vi vid ett vägval, ska vi haka på toppen och mer eller mindre säkra nytt kontrakt eller tvingas spela med kniven på strupen de resterande matcherna. Det blev till en tuff kamp på Höllvikens IP och en plan som drabbats av mycket regn det senaste dygnet.

Truppen: Adam Karlsson, Alex Sundqvist, Axel Henderup, Calle Svensson, Emil Lilius, Emil Petersén, Felix Eriksson, Filip Persson, Jack Granath, Julius Karlsson, Mikkel Nielsen, Patrik Pavlovic, Rasmus Fröjd, Samir Diaz, Tim Jörvall, Tristan Madsen.

Matchen blåstes igång av domare Victor Folkesson och direkt uppstod ett ställningskrig på banan. Vi avancerade framåt ett flertal gånger, men hade lite problem i försvarsomställningen. Å andra sidan redde vi ut de flesta situationerna. Felix Eriksson tvingades utgå med ryggont och in kom Axel Henderup. Det skulle dröja till den 35:e minuten innan vi fick hål på motståndet och det var ingen mindre än Tristan Madsen som skickade in 1-0 på ett behärskat sätt efter assist från Emil Lilius. Direkt efter målet svarade LFF upp och kom i den ena anfallsvågen efter den andra. Vi blev lite slarviga och ängsliga, vilket gav gästerna en kvittering strax innan paus. Efter många år inom fotbollen, så vet vad man vad ett mål strax innan halvlek kan betyda. I halvlek pratade vi om detta och hur viktigt det är att inte släppa till något direkt i andra.

I halvlek tvingades vi till en förändring, Samir Diaz utgick med känning och ersattes av Jack Granath. Det skulle dock visa sig bli ett lyckat byte, när unge Granath i den 49:e minuten serverade ett inlägg som Tristan Madsen tackade för och distinkt nickade in ledning 2-1 för BK Höllviken. Efter målet blev vi hårt pressade av LFF och jag ska dock vara ödmjuk och erkänna att vi hade turen på vår sida denna lördag. Ett under att vi lyckades undvika ytterligare ett baklängesmål med tanke på de chanser som LFF fick och skapade. Men bra lag har tur.....och en hel del skicklighet. Vår målvakt Mikkel Nielsen stod för ett antal kvalificerade räddningar och när inte han fanns till undsättning, så var det bland annat lagkaptenen Rasmus Fröjd eller hans mittbacks kollega Emil Petersén som räddade oss. En som också stred tappert var tidigare Limhamns spelaren och hemvändaren till BK Höllviken Tim Jörvall och det gick inte att ta miste på hans vinnarskalle. Men en av planens giganter denna eftermiddag måste vi tillägna vår centrale mittfältare Calle Svensson som fortsätter mala på och gör ett slitsamt jobb på planen match efter match. Hans mittfälts kollega Julius Karlsson, som varit sjuk tidigare under veckan och var tveksam till start, ville inte vara sämre när han i den 88:e minuten skickade iväg ett inlägg som LFF:s målvakt inte kunde hålla och påpassligt framme var inhoppande Alex Sundqvist som kunde skicka bollen i mål och avgöra matchen till vår fördel. Målet var för övrigt Sundqvists första för året. Slutsignalen ljöd efter några minuters tillägg på klockan och en lättnad att vi hittat tillbaka in i vinnarspåret igen.

Målskyttar: Tristan Madsen 2, Alex Sundqvist.

Efter matchen blev jag intervjuad av Janne Jönsson på Sydsvenskan som tänkt göra en artikel om BK Höllvikens unga lag och det är fantastiskt kul att detta uppmärksammas och den strategi vi valt att följa i den här klubben. Men vi får inte glömma att mixen av äldre och yngre spelare är viktig. Många spelare har lämnat oss inför den här säsongen och då finner jag att det är viktigt att lyfta fram dessa "äldre" spelare som valt att stanna hos oss och deras betydelse för laget och klubben.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att det finns en enorm laganda i detta laget och det visar sig återigen att vi vägrar ge oss.

Ett extra stort plus till samtliga spelare som ännu en gång slet för varandra och visade att fotboll är en lagsport.

Nästa match spelas lördagen den 12 september och då kommer KSF Kosova på besök på Höllvikens IP.

Avspark sker kl 14:00.