A-lag

Referat: BK Höllviken - Åkarps IF
BK Höllviken föll med flaggan i topp.....
2020-09-27 21:54
Axel Henderup (#4) stod för en fin prestation denna kväll och var också den som fick den bästa kvitteringschansen.
Fredag kväll och laddat för toppmatch på Höllvikens IP i division 4 Sydvästra när serieledaren Åkarps IF kom på besök. Matchen höll dock på att regna bort, men domarteamet beslutade sig för att matchen skulle spelas trots en del regn på plan. I corona-tider är det svårt att prata om folkfest, men i ett normalfall hade det nog varit så. Ett Åkarps IF i jakt på poäng för att kunna säkra avancemang till division tre och ett BK Höllviken i jakt på en högre tabellplacering, där i alla fall en kvalplats åtminstone stod på spel.

Truppen: Adam Karlsson, Alex Sundqvist, Axel Henderup, Calle Svensson, Emil Lilius, Emil Petersén, Felix Eriksson, Filip Persson, Julius Karlsson, Mikkel Nielsen, Oskar Norstedt, Patrik Pavlovic, Rasmus Fröjd, Samir Diaz, Tim Jörvall, Tristan Madsen.

Matchen blåstes igång och det duggade fortsatt regn över planen, men det avtog mer och mer ju längre matchen gick. Det skulle dock inte dröja många minuter förrän oturen var framme och denna gång var det inget baklängesmål som följde. Nä, denna gång handlade situationen om Tim Jörvall som olyckligt drog på sig en allvarlig knäskada och fick utgå efter bara några minuter. Adam Karlsson ersatte Tim på mittfältet och stod för en fin prestation återigen.

Det blev till en bra match i högt tempo och båda lagen spelade oerhört disciplinerat och med ett välorganiserat försvarsspel. Matchen var en riktigt bra division fyra match med få målchanser och ett kompakt försvarsspel. Jag är helt säker på att båda lagen med ett sådant spel skulle kunna ge vilket division tre lag som helst en bra fight.

Efter 0-0 i paus var Åkarp nära att ta ledningen i andra halvlek när man träffade trävirket (ribban), men bollen studsade ut istället för in. Men det så viktiga ledningsmålet kom i den 63:e minuten och det var Åkarps Nikola Zivanovic som nickade in 0-1 till gästerna. Efter målet flyttade Åkarp tillbaka sina positioner samtidigt som vi var tvungna att flytta fram för att jaga ett kvitteringsmål. Närmast mål kom vår vänsterback Axel Henderup, men det blev tyvärr inget mål den gången. I slutet av matchen fick vi en frispark strax utanför straffområdet och en variant avslutades med skott från Alex Sundqvist, men den smet strax utanför målets vänstra stolpe. Efter flera försök till kvittering kom vi tyvärr inte hela vägen fram denna fredagskväll, och när domare Victor Folkesson satte pipan till mun och blåste av föreställningen var det trötta och slitna Höllviken spelare i besvikelse.

Målskyttar:  -

Trots förlust, vill jag ge en stor eloge till alla våra spelare som slet för varandra och visade en fantastisk fin moral och mentalitet. Jag vill också passa på att tacka domarteamet med huvuddomare Victor Folkesson som gjorde en riktigt bra insats och jag vill gratulera Åkarps IF som i och med segern har säkrat avancemang till division tre.

Det är dock inte över, kvalchansen lever fortfarande och så länge det finns en chans kvar så kommer vi i BK Höllviken att försöka ta den. Det blir en rafflande avslutning nästa söndag, då både kvalplatsen uppåt och kvalplatserna nedåt inte är avgjorda än.

Jag vill avsluta denna text med att sända mina bästa tankar till vår egen Tim Jörvall, som tvingades uppsöka akut läkarvård och det visade sig vara så illa med knäet att det blev akut operation. Tim, krya på dig!

Nästa match och den sista i årets enkelserie spelas söndagen den 4 oktober och då möter vi Lilla Torg FF på bortaplan. Avspark sker kl 13:00.