Viktig hemmaseger!
2015-08-27 22:28
På torsdagskvällen var det dags för hemmamatch i omgång 17 och motståndare var
FC Trelleborg. Matcherna mot FCT brukar alltid vara sevärda och spännande och kvällens match var inget undantag. Tycker att gästerna börjar bäst och det kändes lite spänt i BK.
Som tur är så har vi en säker sista utpost i Oliver som gör att laget får den trygghet som behövs. Efterhand tycker jag vi kommer in i matchen och spelet  ser bättre och bättre ut. Vi börja hitta ytor och passningsspelet börjar stämma. Kanske berodde osäkerheten på att matchen spelades på konstgräs, men det borde vara samma för båda lagen.
I den 27:e min kommer äntligen 1-0 när Swane nickar bollen otagbart i mål efter ett fint inlägg från Martin. Resten av halvleken skapar vi några bra chanser som borde gett utdelning, men även FCT skapade några som Oliver storstilat räddade så man var rätt nöjd med resultatet i halvtid. Under vilan gjordes några små förändringar och det kändes lugnt i gruppen. Andra halvleken påminner mycket om den första där båda lagen vill mycket. FCT satsar framåt men jag tycker att vi försvarar oss bra i de flesta fallen och vi lyckas skapa en del bra omställnings lägen som hotar FCT. I den 73:e min kommer det förlösande 2-0 målet när Swane forcerar in bollen i mål med full kraft! Bollen skulle bara in i mål till varje pris!!! Målet gav oss en extra trygghet och vi kunde kontrollera matchen på ett säkert sätt till slutsignalen ljöd. En bra laginsats mot en bra motståndare,
men jag vill ändå ge Oliver ett extra plus för ännu en bra insats i målet!
Laget: Olvier, Stoltz, VM, Martin, JC, Grimberg, Mackan, Götze, Robin, Tuve, Swane, Tim, Anton, Zebbe, Oggie, VA.