Gemenskap • Glädje • Utveckling
A-lag

Första vinsten!
2016-04-24 10:47

På lördagseftermiddagen kom äntligen årets första seger i seriespelet 3-2(1-1) när Limhamns FF gästade Höllvikens IP.  Härlig vårsol och spel på naturgräs, så förutsättningarna kunde inte vara bättre. Genom åren har alltid matcherna mot Limhamn bjudit på både spänning och dramatik, denna match var inget undantag! Limhamn startar matchen bäst samtidigt som BK spelarna känns lite spända och nervösa, kanske fullt naturligt efter två raka förluster i upptakten av årets serie. Efter cirka 15 minuter tycker jag att vi så smått börjar hitta rätt med vårt spel och i den 28:e kommer det förlösande 1-0 målet när Tim levererar ett riktigt klassmål(kandidat till årets mål på IP). Trots målet känns matchen helt jämn och Limhamn är inte ofarliga. Tyvärr kommer 1-1 i den 35:e på ett olyckligt självmål kanske rättvist men ändå lite surt eftersom det känns som vi har hyfsad kontroll. Under halvtidsvilan gjordes några små förändringar för att försöka skapa lite mera tryck på våra motståndares backlinje och jag tycker att vi fick se resultat direkt i andra halvlek. I den 50:e min kommer 2-1 när fjolårets målkung Swane gör sitt första seriemål för året. Efter målet fortsätter vi att vara spelförande och skapar chanser samt bjuder på ett bra passningsspel stundtals. 3-1 kommer 67:e min när Swane gör sitt andra mål för dagen och nu börjar man så smått känna doften av en trepoängare. Tyvärr drabbas vi av en omdiskuterad utvisning i den 74:e min när Tinmark får sitt andra gula kort. Mackan kommer fri med Limhamns målvakt och blir fälld men domaren bedömer det som filmning(MYCKET MÄRKLIGT). Efter målet blir det några nervösa minuter fram till slutsignalen och när Limhamn gör 3-2 i den 86:e min blir det inte bättre! Men när domaren äntligen blåser för slut i den 93:e min känns en enorm lättnad att segern är bärgad! Dagens extra plus ger jag till hela laget som visade glöd, moral och god inställning!

Laget: Daniel, Stoltz, Granqvist, Oggie, Robin, Tim, Jacob, Silvhed, Filip, Mackan, Swane, Zebbe, Blomberg, Gotte, Jeppa.