Gemenskap • Glädje • Utveckling
A-lag

Seger i Tomelilla!
2014-06-26 10:45

Innan en välförtjänt sommarvila så väntade en svår bortamatch mot topplaget Tomelilla och på nytt visade laget en enorm viljeinsats i tryckande sommarvärme på Tomelilla IP. Vi visste sedan tidigare att våra motståndare skulle vara mycket svårspelade med sina ständiga löpningar i djupled och stora energi, så budskapet för dagen var organisation och att inte slarva i uppspelsfasen . Vi inleder stabilt även om Tomelilla har ett större bollinnehav och skapar en del farliga avslut. Trots detta gör vi 0-1 i den 23:e min genom Tim ”Greven” Jörvall som avslutar säkert efter ett mönsteranfall! Efter målet känns det som vi har hyfsad kontroll på matchen och våra motståndare tappar lite av sitt omställningsspel. I den 35:e min får Tomelilla en hörna där vi tappar markering och en hemmaspelare kan enkelt nicka in 1-1. Målet känns lite onödigt eftersom vi under säsongen har varit mycket bättre på att försvara oss på fasta situationer. När sedan alla väntar på halvtidsvilan så får Tomelilla ett kontringsläge i den 45:e min och en hemmaspelare faller ”lite” lätt i straffområdet i en duell med Tobbe. På den efterföljande straffen står det plötsligt 2-1! Under pausvilan var laget överens om att detta inte var någon omöjlig uppgift att vända. Andra halvlek startar precis som första men vi lyckas inte skapa några chanser och Tomelilla hotar oss med sina snabba omställningar hela tiden. I den 64:e min gör vi ett byte när Emil kommer in och samtidigt ändrar vi taktik radikalt och omgående får vi bonus när Tuve gör 2-2 i den 66:e min! Kan inte låta bli att bli imponerad av killarna! Efter målet ändrade vi taktik igen och stärkte upp försvarsspelet och satsade mera på kontringar. På nytt föll taktiken väl ut när Swane gör 2-3 i den 82:e min. Efter målet väntade några nervkittlande minuter och var domaren hittade fem övertidsminuter vet jag fortfarande inte! Men tydligen har samtliga spelare sett på många VM matcher den senaste tiden och lärt sig spela bort tid! När domarens pipa ljuder för fulltid är det med stor lättnad och enorm glädje vi går till sommarvila med en väl genomförd vårsäsong trots den mindre bra starten på årets seriespel! Dagens extra plus går till HELA laget för en enorm viljeinsats!

Laget: Tobbe, Pontus, Robin, Choffe, Nille, Swane, Tim, Oliver, VA, Silvhed, Tuve, Emil, Jeppa, Filip S.

Njut av ledigheten innan en spännande höst väntar!