A-lag

BK Höllviken gick till slutspel i Nils Holgersson Cup 2020
2020-01-26 15:41
Stort tack till alla som ställde upp, saknas på bilden gör Samir Diaz, Axel Henderup, Calle Svensson och Måns Wilhelmson.

Tidigt på säsongen spelas Nils Holgersson Cup i Nils Holgerssonhallen i Skurup. En turnering som kryddar i upptakten av försäsongsträningen och i år valde vi att deltaga i turneringen.

Vi lottades i samma grupp som Rosengård FF, Sjöbo IF samt Rörums SK.

Första gruppspelsmatchen mot Rosengård FF slutade tyvärr med förlust 2-0. Vi gjorde några taktiska förändringar i nästföljande matcher som ledde fram till att vi besegrade både Sjöbo IF (5-2) och Rörums SK (3-0), vilket gjorde att vi slutade tvåa i gruppen och vidare till 16-delsfinal mot Lunds BK.

I 16-delsfinalen tog vi kommandot direkt och ledde som mest med 3-0. I slutet av matchen syntes det att vi blev trötta och det är i och för sig inte så konstigt. 16-delsfinalen spelades omgående efter den sista gruppspelsmatchen, vilket innebar att vi endast fick ett par minuters vila mellan matcherna. Lund reducerade både till 3-1 och 3-2, men närmre kom de inte. Segern innebar att vi fick återvända till Skurup under söndagen för spel i 8-delsfinal.

Väl i 8-delsfinalen fick vi möta IFK Simrishamn som under 2019 tog sig obesegrat igenom div 4 Östra och är nybliven division tre förening inför årets säsong. För vår del blev matchinledningen riktigt bra och vi tog ledningen med både 1-0 och 2-0. Sen tillät vi IFK Simrishamn att komma in i matchen via ett enkelt mål och av bara farten så lyckades IFK Simrishamn både kvittera och ta ledningen. Helt plötsligt var det vi som fick börja jaga, men vi lyckades kvittera till 3-3. På nytt tog motståndarna ledningen, men på ett välriktat skott fick vi se ett vackert kvitteringsmål och matchen gick till förlängning. I förlängningen (max 5 min sudden death) drog vi det längsta strået och efter ca 2 minuters spel satte vi 5-4.

I kvartsfinalen väntade vår kära granne FC Näset som tidigare under förmiddagen besegrat Anderslövs BoIK. Lika bra som inledningen blev mot IFK Simrishamn, så får vi väl konstatera att den här inledningen blev precis tvärtom. Vi hamnade tidigt i underläge och efter ca tio minuter så stod det 3-0 på resultattavlan till FC Näset. Lite ofokuserade och slitna, så kunde vi tyvärr inte plocka fram mer kraft än att resultatet till sist skrevs till 4-2 till fördel för FC Näset.

Om vi summerar denna turnering, så måste vi ändå ge oss själva godkänt och jag är stolt över killarnas insats.

Stort tack för den här helgen, nu tittar vi framåt mot nästa period!