Samling:12:30, Höllvikens IP
Referat: BK Höllviken - Kulladals FF
BK Höllviken vände och vann.....
2021-11-14 11:46
BK Höllviken vände och vann matchen mot Kulladals FF och segern innebar dessutom serieseger i Division 4 Sydvästra 2021.....

Dags för säsongens sista hemma match och Kulladals FF är på besök på Höllvikens IP. Kulladal som säkrat nytt kontrakt sedan tidigare och som inte har mycket annat än äran att spela för denna lördag kommer dock inte ge sig utan en rejäl kamp. För egen del så har vi allt att vinna och dessutom skulle det kunna innebära serieseger om resultaten går vår väg. Men då är förutsättningarna att vi själva vinner samtidigt som IFK Klagshamn förlorar mot Lilla Torg.

Morgonen började något tufft, då återbuden pga. sjukdom ramlade in en efter en och till det ska också tilläggas att vi haft ett antal spelare borta under träningsveckan på grund av krassligheter. Oavsett, så skulle det lösas och även denna gång så fick vi ihop en stark 16-manna trupp.

Truppen: Adam Karlsson, Blagojche Glaveski, Calle Svensson, Harry Length, Joel Celik, Liam Eriksson, Linus Bladh, Marcus Grankvist, Melker Roslin, Mikkel Nielsen, Måns Wilhelmson, Noah Mattsson, Oscar Gustafsson, Oskar Norstedt, Rasmus Fröjd, Saif Sulaiman.

Det märktes i inledningen av matchen att vi var tagna av stundens allvar. Passningar och formation satt inte riktigt där det skulle, men det är så klart naturligt. Men ju längre matchen gick, desto mer gick det att känna igen vårt eget spel. Dock var det Kulladals FF som tog ledningen i den 17:e minuten då Emil Vinkvist på ett Zlatan-liknande sätt både tog ner bollen och fick iväg ett avslut rakt upp i nättaket i samma moment, helt otagbart för vår egen målvakt Mikkel Nielsen. Efter cirka en halvtimmes spel gjorde vi några byten och det skulle visa sig bli avgörande denna lördag. Blagojche Glaveski hade inte varit på plan i många minuter förrän han "knoppade" in kvitteringen på nick efter ett fint inlägg av Rasmus Fröjd. Äntligen tog vi över kommandot i matchen och som om det inte var nog, så fick Adam Karlsson en fin möjlighet som han förvaltade på allra bästa sätt när han två minuter före paus stänkte in 2-1 till BK Höllviken. Ledning i paus och et  härligt "flow" i laget.

Hur var då läget i matchen mellan IFK Klagshamn och Lilla Torg som startade redan kl 13. Eftersom vår match startade en timme senare, så visste vi att Lilla Torg hade tagit ledningen med några minuter kvar av första halvlek och när vår egen match gick till halvtidsvila, fick vi slutresultatet som betydde seger för Lilla Torg.

Det som nu krävdes var ett hårt jobb i andra halvlek och försöka trycka dit trean för att avgöra matchen, men det var lättare sagt än gjort. Vi försökte gång på gång, vi prickade stolpe, ribba etc, men Kulladal stretade emot varje gång. Det ska tilläggas att Kulladal var inte ofarliga. De hade ett vasst vapen i sina omställningar och framförallt också på fasta situationer. Resultatet 2-1 stod fortfarande på resultattavlan med någon minut kvar då Kulladal fick en hörna från höger. Med ett försök att kvittera lyfte Kulladal upp allt folk i straffområdet och även så deras målvakt. Som ett brev på posten fick dessutom målvakten den sista möjligheten, då han fick iväg ett avslut på hörnan, men det ville sig inte bättre än att skottet gick över målburen. Domare Andreas Löfkvist satte pipan i munnen och blåste av matchen efter en minuts tillägg och seriesegern för BK Höllviken var ett faktum . Vi har jobbat hårt för detta och jag är otroligt stolt över både dagens och årets prestation.

Målskyttar: Blagojche Glaveski, Adam Karlsson.

Säsongens sista omgång möter vi Kosova borta och matchen spelas lördagen den 20 november. Avspark sker kl 13:00.