Borstahusen BK- BK Höllviken 1-1 (0-1)
2023-06-11 16:43
Usikten mot Ven är bedårande. Idag är Borstahusen en välbärgad del av Landskrona Kommun. Så var det inte en gång i tiden. Borstahusen har anor ifrån 1700-talet. Det var ett fiskeläge med mycket sill och bland annat ulk. Därav namnet på deras Idrottsplats, Ulkavallen.

En gång har Borstahusen varit i nuvarande Superettan, året var 1969. På 70-talet var dom ett stabilt division III lag (nuvarande division I)

Inte en poäng har Borstahusen tagit i årets serie, målskillnaden innan matchen var 1-28. Inget talade för att dom skulle ta poäng idag heller.

BK Höllviken tog ledningen redan efter en minut, Julius Karlsson hittade Patrik Pavlovic som distinkt sköt in ledningsmålet.

Det var en kraftig vind i planens längdriktning. Trots den fina starten skapade inte BK Höllviken någonting under dom första 45 minuterna. Det gjorde inte våra motståndare heller. En tämligen medioker halvlek. Det var ständiga enkla felpassningar. BK Höllviken tvingades byta målvakt efter 35 minuter, in kom Oskar Nordstedt.

Det hände inte mycket i andra halvlek heller, när klockan visade 70 minuter gjorde Johannes Gustafsson A-lagsdebut, född 2006. Johannes skall ha all heder för sin insats. Han visade frenesi och offervilja, hade fler visat den karaktären hade vi vunnit. BK Höllviken hade enbart 2 hörnor under hela matchen, Borstahusen hade en, det är ganska talande hur undermåligt det var idag.

Kvitteringsmålet kom som en kalldusch i matchens 75:e minut. Samtidigt var vi varnade för ett par minuter innan hade dom ett friläge men bollen lobbades över vårt mål.

Slutet blev oerhört dramatiskt. I matchens 90:e minut gjorde BK Höllviken 2-1, trodde vi alla. Ett frisparksinlägg nickades in av en Borstahusspelare. Den assisterande domaren vinkade dock av för offside.
Finns ingen anledning att lägga för mycket energi på domaren men vi kan vara överens om att det inte var hans bästa dag. Det kunde med lätthet ha delats ut minst 5 varningar redan efter 60 minuter.

Matchen slutar 1-1 och trots att det är försmädligt att tappa två poäng var där utropstecken.

Calle Svensson gick in som mittback, då vi hade skador och avstängning. Calle var klockren, han påminde om fd storbacken i Milan Franco Baresi i sitt spel.

På mittfältet var Abraham Kyagulanyi oerhårt nyttig som bollvinnare. Dessutom ett bra passningsspel.

En spelare som också förtjänar beröm är Julius Karlsson. I övrigt var det för många som inte kom upp i sin normala nivå. Än en gång extra glädjande att Johannes Gustafsson fick speltid, Max Rydström var också med idag men idag blev det inget inhopp.

Sedan blev Emil Lilius utvisad efter matchen, skall bli intressant att läsa den rapporten för det kändes väldigt märkligt.