Referat: BK Höllviken - Eslövs  BK
BK HÖLLVIKEN - ESLÖV 3-1 (0-0)
2023-09-10 18:02
BK Höllviken tog 3 viktiga poäng emot Eslöv. Samtidigt förlorade IFÖ Bromölla, vilket innebär att vi just nu är på kvalplats.

Viktor Andersson gjorde sin första match ifrån start. Han var en av våra allra bästa spelare, framförallt i första halvlek. Att Viktor blev utbytt i 70:e beroende mer av taktiska skäl och att värmen också gjorde att vissa spelare gick på tandköttet.

Matchinledningen påminde mycket om matchen för en vecka sedan mot LB07. Skillnaden var att det idag även skapades mängder med målchanser.

I matchens 15:e minut får Bes Shulemaja till ett perfekt inlägg, Melker Roslin möter bollen med sin bredsida men får ingen träff på bollen. Här skulle det varit 1-0. BK Höllviken fortsatte att vara spelförande och Mossab Khattab fick ett ypperligt tillfälle att göra mål men han blev för ivrig och sköt utanför.

Mossab Khattab som utgick i förra matchen med en befarad knäskada. Det visade sig vara en inflammerad slemsäck. Med bra diagnoser och antiinflammoriska tabletter kunde Mossab starta matchen. Han har verkligen vuxit ut som en nyckelspelare, han blir bättre  och bättre.

Inom loppet av 5 minuter hade Mossab haft 3 avslut på mål. Detta var något vi tryckte på, att våga skjuta när ni är 18-25 meter ifrån mål och har ett tillfälle att avlossa skott.

I slutet av halvleken prickade Julius Karlsson ribban efter en frispark. När halvleken summeras är vi nöjda. Samtidigt har v i haft den känslan tidigare och så har vi tappat i andra halvlek. Våra 3 innermittfältare var på nytt formidabla, Timothy Bylund,Julius Karlsson och Morris Braendshöi. Morris var som en bläckfisk och vann andrabollar,närkamper och luftdueller. Hans skott får vi jobba på.

Vi betonade vikten att bibehålla skärpan och fortsätta på samma väg i andra halvlek. Vi blev bönhörda för redan efter en minut av andra halvlek, sköt Melker Roslin ett bra skott men målvakten gjorde en fantomräddning.

Skottvillige Mossab Khattab sköt med vänstern men tyvärr gick den rakt på målvakten. Även Julius Karlsson hade ett bra avslut.

Målet kom i matchens 52:e minuten. Melker Roslin som har känsliga tassar, slog en perfekt hörna. Calle "Baresi" Svensson nickade stenhårt och vårt ledningsmål var ett faktum.

Melker Roslin var också regissör till 2-0. Melker är en tänkande och begåvad både på och utanför plan. Hans geniala inspel, snett inåt bakåt gjorde att Timothy Bylund gjorde 2-0.

Julius Karlsson har ett skott i stolpen, 3-0 så är matchen vunnen. Istället gör Eslöv 2-1 och vi är i gungning. Med uppoffrande spel, blockade skott förhindrar vi 2-2.

Matchens avgörs när inhopparen Patrik Pavlovic gör 3-1. Pavlo jobbar och stressar förtjänstfullt deras backlinje och mer eller mindre tar bollen ifrån dom. Sedan placerar han iskallt in 3-1.

Nu återsdtår fyra omgångar och med denna frenesin och spelglädjen känns det som att säsongen kan avslutas bra och BK Höllviken spelar division III fotboll även 2024.