Matchnummer: 130142068
Samling:12:30
BK Höllviken föll mot topptippade KSF Kosova.....
2021-06-20 08:40
Dubbel olycka när BK Höllviken föll mot topptippade KSF Kosova och Julius Karlsson fick utgå skadad i andra halvlek.....

Tredje omgången och match hemma på Höllvikens IP mot topptippade KSF Kosova. Kosova som börjat serien på bästa sätt med två raka segrar kom med stort självförtroende. För egen del har inledningen också varit godkänd med fyra poäng på två matcher, så det var upplagt för en härlig och god kamp.

Truppen: Axel Brogårdh, Axel Henderup, Emil Lilius, Felix Eriksson, Jacob Jarl-Wellershaus, Jacob Radencrantz, Joel Celik, Julius Karlsson, Liam Eriksson, Linus Bladh, Melker Roslin, Mikkel Nielsen, Måns Wilhelmson, Oscar Gustafsson, Saif Sulaiman, Samir Diaz.

Inledningen av matchen var okej från vår sida, men redan i den 13:e minuten hamnade vi i underläge genom en felbedömd hemåtnick som Kosova utnyttjade. Den efterföljande kvarten blev till mycket slarv och felpass. Många gånger valde vi det svåra alternativet, vilket mynnade ut i ingenting. Som om det inte var nog så gjorde Kosova 0-2 på en hörna där vi missar vår markering. Det ska dock tilläggas att vi fick ett bortdömt mål som kan diskuteras om det verkligen skulle vara frispark istället för mål. Efter ca 30-35 min gör vi ett antal byten för att få till en förändring, men ingen utdelning innan paus.

I andra halvlek krigar vi på och det blir bättre ju längre matchen går. Men så kommer kallduschen i den 56:e minuten, när vi återigen missar en markering på en fast situtation. Vi arbetar oss dock in i det och lyckas reducera bara ett par minuter efter deras tredje mål. Ett fint slaget inlägg som Emil Lilius når högst på och nickar in 1-3. Oscar Gustafsson får i slutet av matchen ett fint läge som han själv arbetar fram, men bollen smiter precis utanför stolpen. Närmre än så kommer vi inte denna lördag och vi får tyvärr anse oss slagna.

Målskyttar:  Emil Lilius.

För att runda av detta referat, så ska vi ta med oss det som är positivt under matchen och vi ska även ta med oss en del saker som vi ska förbättra till nästa omgång. Vi är bara i inledningen av serien och det kommer hända mycket i årets seriespel. Vi kommer resa oss från detta och ta nya tag redan på torsdag kommande vecka, då vi åker till Malmö för match mot Kulladals FF på Kulladals IP. Avspark sker klockan 19:00.