SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling
A-lag

Malmö City FC
1 - 1
BK Höllviken
Malmö City FC1 - 1BK Höllviken

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 28 april, 13:00
Plats:Kirsebergs IP, konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130143023
Samling:11:30
Malmö City FC - BK Höllviken 1-1 (0-0)
2024-04-28 17:39
Vi åker till Malmö och möter serieledarna. Truppen är sargad pga skador och sjukdom. Vår tränare Erol Bekir beklagar sig inte för det. Komponerar en ny backlinje och det såg ut som vi haft en intakt fyrbackslinje under hela säsongen. In som högerback gick Hugo Olausson Ljungmark, han har aldrig spelat på den positionen.
 
Hugo har haft ett skadeelände i stort sett 2 ½ år. Inleddes med en korsbandsskada och när väl Hugo var tillbaka blev det en ny skada. Vi är nu i slutet av april och det har inte varit mycket träning för Hugo.
 
Hans 60 minuter var med beröm godkänt, bytet kom då Hugo Olausson Ljungmark var helt slut.
 
Som mittback spelade Tim Bylund, även han har haft skadebekymmer sedan ifjol. Även idag hände någonting med hans fot i slutet av matchen. Även Tim gjorde det oerhört bra.
 
BK Höllviken inleder i motvind men dominerar matchen totalt. Det är också BK Höllviken som får matchens första målchans. Med sin rivighet och snabbhet springer Max Rydström ifrån deras backlinje, serverar en fin passning in till Hugo Bergendahl. I praktiken skall bara Hugo sätta till högerfoten och lägga in bollen i mål, han kunde ha stannat den också, istället blir det ett avslut med vänster fot utanför stolpen. Det var som Hugo sade efter matchen " jag hann tänka för mycket".
 
Det dröjer inte länge förrän Max Rydström på nytt löper sig fri, försöker runda målvakten men keepern hinner lägga beslag på bollen.
 
Victor Andersson och Max Rydström som forwards var ett lyckat drag av Erol Bekir. Dom sårade ideligen deras backlinje. I matchminut 30 var på nytt dags för en fin kombination, Victor och Max. Max Rydströms avslut räddas av deras målvakt.
 
Under dom första 45 minuterna har Malmö City FC inte ett enda avslut på mål trots medvinden. Innan halvlekens slut har Morris Braendshöi ett bra skott som räddas till hörna.
 
Victor Andersson löper på nytt ifrån deras tröga backlinje. Ett bra skott precis innanför straffområdet men målvakten tippar bollen till hörna.
 
BK Höllviken inleder även andra halvlek bra. Någonstans började seriefavoriten Malmö City FC visa varför dom kan vinna serien. Några chanser skapades inte men det kändes farligt.
 
Vi klarade inte av att hantera medvinden, bollarna rann iväg. Samtidigt gjordes det många byten.
 
Matchens nästa målchans kom genom Inas Suljic, på nytt ett friläge men avslutet gick rakt på en täckande målvakt.
 
Malmö City borde fått en utvisning i matchminut 65 men även en domare får göra fel.
 
Så inträffar det som kan inträffa i fotboll, en snabb omställning och med oerhört flyt, ett motlägg som friställer deras forward och på första avslutet på mål för Malmö City FC är det plötsligt 1-0. Då visar matchklockan 85 minuter.
 
Det var deppigt värre men BK Höllviken är svåra att besegra. "Det är alltid för tidigt att ge upp" Ett misslyckat skott med högern ifrån Hugo Bergendahl blir till en perfekt passning till Mohammad Abdalrazak, "Momme" som vi kallar honom rullar behärskat in bollen mellan benen på målvakten, 1-1, målet föll endast 2 minuter efter deras ledningsmål och vi har nu spelat 4 matcher och alla är oavgjorda.
 
Klyschan "det är bättre att vinna en match och förlora en", stämmer inte. Framförallt inte i en 12-lags serie. När du kryssar, tar du 2 poäng ifrån motståndaren. Något jag med nöje kommer presentera i oktober månad. Finns där någon statistiknörd som exempelvis kan påvisa i vår Allsvenska med 16 lag att om vi tillämpar det gamla systemet med en poäng och 2 poäng för seger blir det skillnad? Det blir samma lag som vinner Allsvenskan och samma lag som åker ur även om vi använt oss av det gamla systemet.
 
Som bekant har vi 2 ungdomslag i Nationella serier. Våra 17-åringar besegrade idag Lunds BK Med 2-0. Igår vann våra 16-åringar borta mot Nosaby med 6-2. En fin start och glädjande att vi står oss så bra.
 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 20/6 19:00
Sön 16/6 13:00
5 - 0  
Lör 8/6 13:00
3 - 0  
Tor 30/5 19:00
2 - 2  
 
 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBBPARTNERS