Gemenskap • Glädje • Utveckling
A-lag

Stark vändning bäddade för en seger!
2014-06-03 21:56

Inför måndagens hemmamatch mot Lunnarp fanns det både höga förväntningar och lite spänning i laget. Lunnarp är nykomlingar i årets serie men det märktes verkligen inte utan de satte högsta fart direkt och våra killar var inte sena att haka på. Spelet böljade fram och tillbaka utan att de riktigt farliga chanserna uppstod. I den 28:e min kommer 0-1 lite oturligt genom Lunnarps farliga forward Mattias Andersson. Efter målet känns matchen fortfarande jämn men våra motståndare behärskar mittfältet lite bättre. Under halvtidsvilan görs några taktiska förändringar samt att Martin Silvhed bytas in på mittfältet. Direkt i andra halvlek tar vi tag i taktpinnen och Lunnarp trycks tillbaka. Trots ett spelövertag lyckas våra motståndare få en kontring i den 53:e min och ett skott träffar handen på en täckande hemmaförsvarare och domaren blåser straff, som Mattias Andersson säkert sätter i mål till 0-2. Just då kändes det väldigt tungt men målet fungerade snarare som tändvätska för killarna. I den 57:e min kommer äntligen 1-2 när Swane avslutar säkert efter fint förarbete och nu får laget ytterligare energi och fortsätter att sätta full fart framåt. Kvitteringen till 2-2 kommer i den 65:e min och på nytt är det Swane som avslutar säkert efter ännu ett fint förarbete. Efter målet står ledarstaben inför ett vägval om vi skall säkra en poäng eller fortsätta att gå för tre poäng. Valet blev det senare trots att Lunnarp kändes farliga i sina kontringar och i den 88:e min får vi valuta för vår offensiv när Tuve gör 3-2 efter ännu ett fint förarbete och vild glädje utbryter. De sista minuterna i matchen kändes väldigt nervösa eftersom man verkligen unnade laget denna framgången och när domarens pipa ljuder för full tid känns det bara så himla gott! Många förtjänar extra plus efter matchen men jag vill ändå lyfta fram Silvhed som kommer in i halvlek och är delaktig i samtliga tre mål och Choffe som gav trygghet i försvarsarbetet.

Laget: Tobbe, VA, Robin, Choffe, Pontus, JD, Tim, Oliver, Foppa, Swane, Tuve, Silvhed, Emil, Gotte, Nille.