BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling
A-lag
Välkomna till BK Höllviken
 
Hemmaförlust mot Kosova.
2017-05-23 21:45
Man skulle kunna ta föregående referat och klistra rakt in om dagens match. 
Men för läsningen skulle får man väl anstränga sig lite.
Kosova är en spelade lag, likt de övriga som ligger i toppen av division 4. De skapar några halvchanser i första halvlek men får inte hål på oss. Vi får en del kontringslägen men lyckas inte straffa våra motståndare. Slarv i sista tredjedelen är ett fenomen som följt med oss de senaste säsongerna.
Halvtidsvilan diskuterar vi som vanligt och är nöjda med första halvlek. Vi har fått svar på att vi är tränade för 90 minuter när vi sista 30 minuterna maler ner våra motståndare. Men vi påpekar framförallt två viktiga saker under vilan: 
1. Dra inte på oss några frisparkar i farliga lägen.
2. Stå ut de första 15 minuterna och håll nollan.
I matchminut 52 får de frispark på straffområdeslinjen och gör mål. 
Vi tar oss i kragen och kämpar vidare och skapar flertalet bra lägen. En i stolpen och en där målvakten gör en fin räddning på Måns avslut samt ett par andra lägen. 
Tyvärr så vill inte bolljäveln in. I den 86 minuter ställer Kosova om och dödar matchen med sitt andra mål. 
Inombords så är känslorna ruttna. Vi är så nära. Men lyckas inte. Det tär på en. Men vad man lärt sig i sin fotbollsskola så är det att det kommer nya matcher framöver. Imorgon ställer vi in siktet på Malmö City på lördag. Vändningen kommer att komma. Jag hoppas att det gör det redan till helgen.
Stor eloge till alla spelare. Nu bryter vi ihop och kommer igen.

Slutresultat: 0-2
Halvtidsresultat: 0-0
Uddamålsförlust mot serieledarna.
2017-05-19 23:46
Fredagskvällen bjöd på 25 grader och solsken på Brovallen i Bunkeflo.
LB07 har vunnit samtliga matcher denna säsongen och dagens match fyllde de på med sin vinstkvot.
Vi inleder ganska bra där vi i första hand får rikta in oss på försvar. Vi kommer ganska långt ner i banan men försöker successivt att flytta fram våra presentationer. Vi är påpassliga och hugger på deras slarv och skapar fram några halvchanser som inte blir direkt farliga.
LB07 får flertalet hörnor och tillslut straffar de oss på en av dem. En mycket tilltrasslad situation där Ersan Mujevic får 4(!) chanser innan han sätter bollen i mål. Tyvärr börjar det bli en vana att släppa in mål på hörnor. Något vi måste bli betydligt bättre på! I övrigt så är halvleken ganska chansfattig. Andra halvlek går vi ut med en tro att vi kan störa våra motståndare. Ju längre matchen går, desto mer tar vi över den. Vi trycker ner LB07 och de är knappt över på vår planhalva i andra halvlek. Precis som att orken tog slut för dem. Men vi kommer aldrig till något farligt läge utan känns tunna framåt idag. Det känns som vi har haft en bra försäsongsträning och orkar 90 minuter. Det är bara det lilla sista som måste till när vi ska förvalta våra lägen. Vi åker ifrån brovallen med en god känsla trots allt. Vi är nöjda med vår prestation även om resultatet inte ville ge med sig idag, heller.

Slutresultat 1-0.
Halvtid 1-0.
Kryss mot Nike!
2017-05-15 12:32
Likt föregående match mot FCT så svängde denna matchen vilt. Vi fick en poäng, kunde varit 0, borde varit 3.
Vi får en fin start på matchen när vi tar ledningen via Wihlborg på en frispark precis utanför straffområdet. En situation som såg märklig ut från sidan där Tim Jörvall blir nerdragen av sista försvararen i Nike. I vanliga fall så renderar denna typ av situation i ett rött kort. Denna gången blåste domaren enbart frispark, utan varning. Hur som helst gjorde vi 1-0.
Ju längre match led i första halvlek, desto mer tog Nike över. Fina spelvändningar och tryckte på med deras ytterbackar. Dock tycker jag att vi står emot bra och inte släpper till någon riktigt farlig målchans.
I den 35:e minuter får Nike en hörna och kvitterar efter en miss i vår markering. Något vi poängterat flertalet gånger att det inte får ske!!
I halvtidsvilan ventilerar vi friskt med en god ton. Vi är väldigt nöjda med vårt försvarsarbete men ska hålla oss ifrån de fasta situationerna. Lite förändringar görs och självförtroendet fylls på nytt när vi går ut i andra halvlek. Vi tar tag i matchen och flyttar fram våra positioner. Filip Sörensen avslutar på ett tillslag och Nikes mycket duktiga målvakt står för en närmst intill omöjlig parad. Lite  tungt i det hela är att Nike ställer om på en kontring och gör 1-2 på ett mycket olyckligt sätt. Bollen studsade verkligen inte till vår fördel i hela den sekvensen.
Trots detta så får vi upp huvudet och känner att vi har mer att komma med. Ytterligare byten görs och vi tar mer och mer över matchen igen. Som Sydsvenskan skrev så var Wihlborg överallt. Och ja, ska man vara ärlig så var han nästan det. Med 17 minuter kvar av matchen kommer vi runt på kanten och får in bollen i boxen. Adnan får till ett bra avslut som målvakten gör en fin räddning på men Sörensen följer upp returen och får in kvitteringen. Mycket skönt.
Med 30 sekunder kvar av matchen får vi till ett omställningsläge där vi inte får riktig kontroll på bollen när vi väl kommit in i straffområdet. Men bollen spelas vidare och hamnar tillslut hos Wihlborg som får en lika svag träff som sitt frisparksmål, och träffar insidan av stolpen. Ett mål som hade varit så välbehövligt för framtiden.
GIF Nikes tränare uttalade sig om att han var "svinnöjd" med en pinne. Det bevisar att vi har gjort en mycket bra match. Samtliga spelare stod för en god match men om några spelare ska lyftas fram så är det försvarslinjen. Vi saknade 4 backar inför matchen. Gotte gick in och gjorde en fin insats bredvid Adam. Jocke Nilsson tog ansvaret när Gotte behövde byta. Radencrantz och Zebbe var också felfria.
Nu bygger vi vidare på detta och ser fram emot de tuffa matcherna som väntar!

Slutresultat: 2-2
Halvtidsresultat 1-1

/ MS

Inför BKH-GIF Nike
2017-05-11 09:47
Lördag klockan 13 är tiden och Höllvikens IP är adressen.
Gif Nike står för motståndet. Ett gäng som har överraskat på de flesta. Även om man kommer från division 3 förra säsongen så har många nog trott att Nike skulle få det tufft i år. Men istället har man visat motsatsen och vunnit 4 av 5 matcher inledningsvis. Senaste matchen tappade man 2 poäng hemma mot BK Flagg. Men man kan lugnt säga att de har tagit tag i taktpinnen direkt och visar att man är ett bra kollektiv med 15 gjorda mål och endast 1 insläppt.
Av att döma på deras statistik så är vi beredda på en tuff match. Många gånger så blir detta en taktisk kamp om matchen. Inte vara för ivriga och värna om bollen.

För våran del så har vi fått tillbaka Wihlborg, JC och Gottfridén i laget efter skador och resor.
Vi saknar Filip Nylén och Anton Knutsson som är avstängda sedan förra helgen mot FCT. Även Jacob Sjödahl är tillbaka från sin utlandsejour. Dock kommer han inte kunna medverka på grund av sina vader som mer eller mindre fått en chock när träningen återupptogs för hans del.

Träningen i tisdags såg bra ut. Långa och fina bollinnehav och en vilja som på något vis överglänser kvalitén stundtals. Det märks att våra spelare förstått att nu är det en tuffare konkurrens när vi är fler tillgängliga. Som tränare får jag säga äntligen! Vi har saknat lite "fighting-spirit" sista tiden på träningarna. Ikväll får vi en matchförberedande träning för att spetsa en del detaljer. En mycket rolig match som alla i laget vill spela och knipa en fin 3-poängare på hemmaplan framför våra "Hölliganer"!
/MS.
Oavgjort mot FC Trelleborg.
2017-05-08 11:34
Dagens match mot FC Trelleborg utspelade sig på en fruktansvärt urusel fotbollsplan, vilket gjorde spelplanen ganska enkel.. Sparka och spring!! Tyvärr passar denna spelplanen våra motståndare bättre, då vi försöker anamma ett spel längst backen. Första halvlek skapar vi mängder av målchanser och tar också rättvist ledningen i 20min på straff av Tim Jörvall. Efter en halvtimme händer en olycklig händelse när en FC Trelleborg spelare (Joel) olyckligt springer in i en av våra spelare och svimmar av. Lyckligtvis kommer Joel på benen igen och vi önskar honom ett snabbt tillfrisknande! Det som däremot inte är OK är hur FC Trelleborg ledarna och framförallt publiken beter sig i samband med denna händelse och under hela matchen. Likt tidigare år saknar dem all form av etik och moral och häcklar ständigt våra spelare. PINSAMT! FC Trelleborg spelarna på planen sköter sig exemplariskt vilket dem skall ha stor cred för! Tillbaka till matchen. Efter vårt ledningsmål borde vi dödat matchen med ett 2-0 mål, då vi skapar ett flertalet chanser och FCT hänger inte med i våra omställningar.
I början av andra halvlek skapar vi ett par farliga chanser som dessvärre inte renderar i något mål. Efter detta tar FCT över totalt och äger resten av matchen. Kvitteringen kommer oturligt i 65min. I den 85min får FCT straff och i samband med detta får vi Filip Nylen utvisad. Dock står vår målvakt Oskar för en fin räddning och matchen slutar 1-1. Summa summarum så står vi för en fin match i 65 min och skall vinna denna matchen då vi är ett betydligt bättre fotbollslag än FCT!
Samtliga spelare ska ha en eloge för att man visar karaktär och vilja genom hela matchen.
Vi tar nya tag och ser fram emot GIF Nike nästa helg uppe på Höllvikens IP.

Resultat: 1-1 (0-1).
Målskytt: Tim Jörvall (Straff)
Inför FCT-BKH
2017-05-05 11:16
På söndag klockan 1 gästar vi Ymorvallen i Trelleborg.
Av tidigare erfarenheter vet vi om att det alltid blir tuffa matchen mot FCT. Vilket vi räknar med inför helgens match.
FC Trelleborg har förlorat en del spelare inför denna säsongen. Däribland deras kapten och pådrivare, Linus Bladh. Man har i stort sett tappat hela backlinjen inför denna säsongen. Robin Ohlsson och Christoffer Peterson valde att ge sig an nya utmaningar. Ett väl fungerande mittbackslås.

För våran del så har vi tränat 2 gånger denna veckan. Mycket skador, sjukdomar och resor har besvärat oss denna veckan. Återigen. Men på något vis är det alltid en speciell stämning inför matcher mot FCT. En inställning och laddning så hög att känslorna svämmade över lite på gårdagens träning. Alla vill spela denna matchen. Vi har dribblat om lite kring vårt spelsystem som vi tror väldigt mycket på. Där egenskaperna hos spelarna är mer anpassade efter rollerna. Det ska bli väldigt roligt att se hur vi svarar på match med detta.

Vi ser fram emot och är väl förberedda på söndagens match.  
Ny förlust på kontot...
2017-04-29 20:53
Valborgshelgen började märkligt med information om att matchen ej skulle genomföras mot Balkan då både A-plan och K2 inte var speldugliga. Domarna kom och menade på att matchen skulle spelas. Vaktmästaren blandade sig och matchen skulle, återigen, inte spelas. 15 minuter senare kom ett nytt besked om att matchen visst skulle spelas. 
Mycket märkliga uppladdningar de senaste matcherna.

Hursomhelst drog vi igång 15 minuter efter avsatt tid. Inledningsvis såg det bra ut. Vi var väl medvetna om att Balkan skulle trilla mycket boll och försöka såga sig igenom våra lagdelar. En matchplan där vi skulle värna väl om bollen och kunna bygga upp och etablera anfall. 
Efter en kvart uppstår en märklig situation. Vi ska gå ner och hämta boll hos Daniel i målet, tappar boll som sista man och blir naturligtvis straffade. 
Ett tydligt syndrom än så länge har varit när vi får mål emot oss att vi hänger med huvudet och blir sämre istället för bättre. 2-0 och 3-0 kom kort därpå efter misstag igen. 4-0 visar Balkan upp vilket skickligt fotbollslag de är och sedan är matchen slut. 
Andra halvlek såg ut precis tvärtom första. Ett engagemang, närkampsspel och vilja började plötsligt lysa.  Fina kombinationer fram till sista tredjedelen och vi började hota våra motståndare. Med 17 minuter kvar av matchen fick vi hål på Balkan via Sörensen. 
Vi försökte därefter att ta oss vidare fram men blir straffade på en kontring av duktiga Bato Jovanovic.
Matchen slutade 1-5(0-4). 

En reflektion med fyra matcher spelade är att vi är väl förberedda på våra motståndares anfallsspel. Ändå blir vi hårt straffade. Vi släpper in alldeles för enkla mål och mer eller mindre skänker bort flertalet av dem. Vi måste bli mer noggranna och börja visa karaktär. Lyfta oss i motgångar.
Dock var det inget snack om dagens match eftersom Balkan är ett bättre fotbollslag än oss. 

Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 23/5 19:00
0 - 2  
Fre 19/5 19:00
1 - 0  
Lör 13/5 13:00
2 - 2  
Sön 7/5 13:00
1 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBB PARTNERS