Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling
A-lag

Välkomna till BK Höllviken

Referat: Rosengård FF - BK Höllviken
BK Höllviken kammade noll.....
2019-08-13 16:27
Rosengårds FF visade sig vara starkast i årets båda möten.

Senaste matchen mot Rosengårds FF blev tyvärr inte som planerat. Jag hade räknat med att vi skulle kunna knipa tre poäng i jakten på en av kvalplatserna, men tyvärr visade sig Rosengårds FF vara bättre än oss denna lördagseftermiddag. Förlusten skrevs till 2-1 och Mattias Lindell gjorde vårt mål. Förlusten innebär att vi kammade noll mot Rosengårds FF i årets serie, eftersom de vann första mötet i våras på Höllvikens IP med 3-1.


Nu får vi chansen att revanschera oss när Veberöds AIF, serietvåan, kommer på besök till Höllvikens IP på tisdag kväll. Avspark sker kl 19.


Välkomna!


/Coach Nordbladh

Det börjar ta form....
2019-07-26 08:30
Gårdagens träning blev ett tufft fyspass, men vilken inställning killarna visade!

Äntligen är träningen igång igen!


Efter ett antal veckors upphåll är det åter dags att hitta formen inför Division 4 Sydvästras omstart den 10 augusti mot Rosengårds FF.


Gårdagens träning bjöd på både kondition och fys och hölls på Kämpinge badstrand i ett strålande väder!

Belöningen blev ett välförtjänt dopp i havet, efter en tuff träning.


Tack för en superbra träning!


/Coach Nordbladh

Referat: BK Höllviken - Dösjöbro IF
Ett bra avslut.....
2019-07-01 22:43
Sammansvetsade grabbar inför sista matchen innan sommarvilan.

Det är kvällen innan midsommarafton och ett fantastiskt lugn vilar över Höllvikens IP och solen lyser klar, kan det bli bättre.


Kvällens motståndare Dösjöbro IF kommer väl stärkta från senaste omgången med en seger i bagaget och dessutom deras första trepoängare för året. Det gäller att ha respekt för motståndet, för tabellen talar inte alltid sanning eller?


Matchens betydelse behöver jag knappast förklara, men båda lagen är i behov av poäng. Hemmalaget ser sin möjlighet att jaga ifatt lagen ovanför och bortalaget måste ta chansen för att kunna kravla sig upp över nedflyttningsstrecket.


Dagens domare Toni Lazarevski blåser igång och den första stunden är något trevande, men ju längre tiden går desto mer kommer vi in i det. I senaste matchen fick vi se ett äkta hattrick av Adam Karlsson och assistkungen Mattias Lindell levererade målpassningar på löpande band. Det skulle också bli Adam Karlsson som spräckte nollan denna kväll genom att i den 31:a minuten peta in bollen bakom Dösjöbros målvakt. Som om det inte var nog så utökade vi ledningen i den 39:e minuten genom Mattias Lindell. Denna duo har verkligen hittat formen och mer skulle där komma.


Ledning med två noll och det viktigaste budskapet i paus var att inte bli övermodiga i andra halvlek. Sagt och gjort, vi kunde avgjort denna match långt tidigare. Vi radade upp målchanser, men trean ville inte in. Istället åker vi på ett baklängesmål med knappa kvarten kvar och helt plötsligt blev det lite oro i lägret. Dösjöbro skapade några bra chanser på slutet, men allt som oftast stod vi i vägen eller rättare sagt, Peter Nilsson stod i vägen. Det skulle dröja tills klockan stod på 86 minuter innan trean var ett faktum och matchen var i princip avgjord. Vem som gjorde det...….jodå Mattias Lindell noterades för sitt andra mål för kvällen. Mattias har nu gjort totalt 8 mål i serien och innehar i skrivande stund en delad tredjeplats i skytteligan.


Segern innebar som sagt att vi hakar på lagen ovanför oss och det kan mycket väl bli en intressant höst för BK Höllviken.


Det återstår bara för mig att tacka publik, ledare, spelare, funktionärer med flera för en trivsam vår och jag hoppas hösten blir minst lika bra.


Nu går vi på sommarvila, men serien återupptas den 10 augusti med match borta mot Rosengårds FF.


Trevlig sommar!


/Coach Nordbladh

Referat: Limhamns FF - BK Höllviken
Hattrick av Adam Karlsson.....
2019-06-16 22:14
Slutresultatet 2-5 på Limhamns IP i fredags kväll och 17-årige Adam Karlsson stod för ett äkta hattrick.

Fredag kväll och match borta mot Limhamns FF på, för ovanligheten, konstgräs. Som jag nämnde i senaste referatet, så var vi mycket revansch sugna efter debaclet i premiären mot Limhamn. Förlust med 3-0 satte sina spår och jag var hundra på att Limhamn skulle bli ett lag att räkna med i årets serie med tanke på deras namnkunniga trupp. Men som många andra lag, så drabbas man av skador, sjukdomar etc som gör att kontinuiteten saknas och resultaten uteblir.


Vi hade bestämt oss för att kräva revansch och revansch skulle vi få. Vi kom till matchen med en kombination av både unga spelare, men även rutinerade sådana och samspelet visade sig bli riktigt bra denna härliga fredagskväll.


Inom loppet av en kvart ledde vi med två mål mot noll och båda målen inprickade av Adam Karlsson. Framspelningen till båda målen gjordes av ett fint förarbete där Mattias Lindell, som för övrigt var på ett strålande spelhumör, var sista man på bollen innan Adam kunde sätta dit dem. Limhamn blev tagna på sängen av den starka öppningen från vår sida och inte blev det bättre när Mr. Hattrick, Adam Karlsson, presenterade sig för tredje gången i målprotokollet denna kväll. Klockan hade inte passerat mer än ca 30 minuter och resultatet stod sig fram till första halvleks slut.


I paus pratade vi mycket om att inte bli övermodiga och det är med egen erfarenhet man lyfter fram en sådan diskussion. Hur många ggr har man inte varit med om att en säker ledning helt plötsligt förvandlas till en mardröm. Nåja, killarna tog mig på orden och la i högsta växel redan från start i andra halvlek och det tog inte mer än 2 minuter, så drev Kalle Ingesson upp ett anfall på vänster kant och med ett inspel som touchade en Limhamn spelare, så stod det helt plötsligt 0-4.

Men tror ni matchen var avgjord? Nej då, Limhamn ville mer och fick in en reducering via Linus Nyberg och med kvarten kvar av matchen hittade ständigt målfarlige Tobias Lewicki rätt en andra gång för Limhamns del. Lite oro i lägret trots allt, men i den 82:a minuten gjorde Mattias Lindell en bra prestation som till sist hittade in bakom Limhamns målvakten och slutresultatet 2-5 kändes oerhört skönt.


Kul att notera från matchen är också att Calle Svensson och målvakten Mikkel Nielsen fick göra a-lagsdebut denna kväll.


Sista matchen innan vi går på ledighet spelas dagen innan midsommarafton och då kommer Dösjöbro IF på besök till Höllvikens IP. Avspark sker kl 19.15.


Välkomna till Höllvikens IP!


/Coach Nordbladh

Referat: BK Höllviken - Åkarps IF
Sen kvittering.....
2019-06-16 21:53
Lagkapten Marcus Grankvist offrade liv och lem när han stänkte in kvitteringsmålet på hörna i slutminuterna.

I lördags fick vi besök av Åkarps IF. Ett Åkarp som tillhör övre delen av tabellen och som gärna ville snuva oss på 3 poäng, men det blev inte riktigt så.


Matchen startade bra från vår sida och redan i den 12:e minuten blev det 1-0 till oss. Målet föranleddes av ett långt inkast från Emil Lilius via skarv som målvakten själv vispade in i buren. Vår uddamålsledning såg ut att stå sig till halvlek, men ett misstag från vår sida bäddade för en kvittering när Åkarp tilldömdes straff i den 44:e minuten. Inga tveksamheter från Åkarps Carl Svensson och 1-1 var ett faktum.


I andra halvlek gick vi ner oss en del och lät Åkarp föra spelet. Detta resulterade i att Åkarp tog ledningen med kvarten kvar av matchen, vilket kändes tungt. Vi försökte med alla medel vi kunde för att få till en kvittering, men det ville sig inte. Inte förrän klockan stod på 88 min och vi fick en hörna från höger. Allt manskap skickades upp i motståndarens straffområde inklusive vår målvakt Peter Nilsson. Hörnan som slogs av Mattias Lindell blev en väl avvägd smörpass och vem dyker upp på bortre om inte vår egen kapten Marcus Grankvist som med kraft slänger sig för att nicka bollen i mål och vilket jubel som uppstod. Åkarp drabbades av en utvisning minuten efter kvitteringsmålet, men det var för kort tid kvar av matchen för att det skulle kunna få påverkan på resultatet. Matchen slutade 2-2 och jag får nog ändå säga att resultatet var rättvist sett över nittio minuter.


Nästa match spelas mot Limhamns FF, då serien vänder och tar klivet in i höstomgången. En hemmaförlust från våromgången med 3-0 ska förhoppningsvis revanscheras!


Väl mött!


/Coach Nordbladh

Referat: KSF Srbija Malmö - BK Höllviken
Upp som en sol, ner som en pannkaka.....
2019-06-02 14:19
Emil Petersén (till höger i bild) tvingades avbryta matchen i andra halvlek pga. ljumskproblem.

Det är tvära kast i årets Division 4 Sydvästra och gårdagens seriematch mot Srbija blev en stor besvikelse efter förlust med 4-1. En seger eller oavgjort hade inneburit att vi fortsatt kunde hålla Srbija en bit ifrån oss i tabellen, men i och med förlusten så kröp poängavståndet till endast 5 poäng.


Inför matchen drabbades vi av återbud och det var inte endast ett par stycken, utan en hel hop av spelare. Detta innebar att vi var tvungna att göra ändringar både i startelvan och i truppen som helhet. Pga. all frånvaro tvingades vi ta hjälp av våra duktiga killar från ungdomsledet. Då ska man notera att dessa killar är födda 2003 och de som deltog var Mikkel Nielsen, Gustav Andersson och Alexander Hellström.


När väl matchen kom igång var det en ganska så tempofattig och uddlös match med endast ett par heta lägen från båda lagen. 0-0 stod sig till paus och vi var ganska överens om att vi måste kliva upp ett par nivåer för att kunna sätta press och skapa bättre lägen för vår egen del. Adam Karlsson, bäste man på planen för dagen, visade vägen och slet som ett djur, men när kollektivet inte fungerar så blir det tufft. Tjugo minuter in i andra halvlek fick Srbija utdelning på en hörna och underläge 1-0. Men vi fick snabb revansch och redan minuten efter deras ledningsmål kvitterade vi genom Mattias Lindell.


I andra halvlek drabbades vi av skador, Emil Petersén fick kliva av med ljumskproblem, Mattias Folkesson Silfverberg fick känning i baksida lår och brorsan Marcus Folkesson Silfverberg hade ryggproblem. Som tränare sedan ett antal år tillbaka, så är man rätt härdad vid detta lag, men gårdagens match är nog en av få som jag varit så hårt drabbad av frånvaro, skador etc. Det gav dock möjligheten för Gustav Andersson och Alexander Hellström att debutera i A-laget och dem gjorde det bra.


Vi försökte åstadkomma mer och vi fick ett riktigt bra läge i mitten av halvleken, men det ville sig inte bättre än att bollen gick utanför målet. Med kvarten kvar tog Srbija ledningen på nytt och det märktes att vi blev trötta på slutet. 3-1 kom när fem minuter återstod av matchen och 4-1 sköts in på övertid.


Resultatet är inget vi kan göra något åt i efterhand, utan vi får ta med den erfarenhet och de positiva delar vi åstadkom under matchen och försöka rätta till det som vi gjorde mindre bra.


Nya tag på lördag den 8/6 när Åkarps IF kommer på besök till Höllvikens IP.

Avspark sker kl 14.00.


Väl mött!


/Coach Nordbladh

Referat: BK Höllviken - KSF Kosova
3:e raka.....
2019-05-31 08:06
Laget gav en fokuserad bild inför matchen mot Kosova som slutade med en 3-0 seger.

Inför ett strålande solsken på Höllvikens IP var det återigen dags för match mot Kosova, den tredje seriematchen på en vecka. Efter två tuffa matcher mot Lilla Torg och serieledaren Vellinge IF med uddamålsvinster som utgång, märktes det redan under träningen på torsdagen att killarna var lite slitna. Men vi kände ändå att vi ska kunna ge Kosova en match. Vi spelade med i princip samma startelva som de senaste två matcherna, den enda vi tvingades undvara var Emir dedic pga sjukdom och Besnik Shala ersatte.


Matchen startade okej för vår del, men som sagt så fanns 180 minuter redan i benen och vi blev lite avvaktande i vårt presspel. Kosova visade sig vara ett spelskickligt lag, men överarbetade passningsspelet då och då. I sjunde minuten fick Kosova sitt första heta läge, men lobben ville inte mer än att segla över Peter Nilssons mål.


Efter knappa tjugo minuter får vi en omställning där bollen spelas ut till Emil Lilius på högerkanten, hittar upp till Mattias Lindell som gör ett bra förarbete och därefter spelas bollen snett bakåt till ingen mindre än Samir Diaz som sätter bollen säkert i mål. Det var Samirs första mål för året, men förhoppningsvis inte det sista. Tyvärr fick Samir lämna planen någon minut efter målet pga en knäskada, men första rapporten säger att det inte är så allvarligt.  I slutminuterna av första halvlek får Kosova ett dubbelläge att kvittera, men Mattias Folkesson Silfverberg räddar på mållinjen och inte bara en gång utan två. Ledning i paus och vi kunde andas ut.


Andra halvlek känndes som att det skulle kunna öppna sig åt båda hållen, men ofta slarvades det med avgörande passningen. Det skulle visa sig att vårt omställningsspel återigen skulle få utdelning, när vi startade anfallet genom att driva upp bollen på från egen planhalva, hittar ut boll på kanten till Alex Sundqvist som drar sig mot mål och får iväg ett skott som målvakten lämnar retur på och vem dyker upp på returen om inte Emil "Småland" Petersén som enkelt rullar in 2-0. Målet var Emils första seriemål någonsin i BK Höllvikens dress och efter matchen framkom det även att detta var blott Emils andra mål i karriären i seniorsammanhang. Vi kan alla förstå vilken glädje som utstrålade sig hos Emil när målet innebar en dubblering av målskörden från tidiga "rekord". I slutet av matchen fick Mattias Lindell läget som innebar att han behärskat och iskallt kunde rulla in slutresultatet 3-0 till BK Höllviken.


Segern innebar som sagt tredje raka vinsten och ett par placeringar upp i serietabellen, vilket känns oerhört skönt. Extra roligt förutom vinsterna är också att vi hanterat vårt försvarsspel på ett föredömligt sätt och hållt nollan i tre raka matcher.


Nästa match gäller Srbija på bortaplan lördagen den 1 juni och avspark sker kl 13.00.


Vi ses där!


/Coach Nordbladh

Spelade matcher
Lör 28/9 13:00
1 - 2  
Lör 21/9 14:00
3 - 1  
Sön 15/9 13:00
1 - 1  
Sön 8/9 14:00
0 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBB PARTNERS