BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling
A-lag
Välkomna till BK Höllviken
 
Förlust i höstpremiären mot Balkan.
2017-08-14 12:06
Efter ett par veckors uppehåll drog vi igång träningen i det svenska sommarvädret. Med 19 man på första träningen hoppades jag att vi skulle få fina träningsveckor inför matchen mot Balkan.
Dessvärre fick vi en del bakslag med några skador och uteblivna spelare som gjorde att vi snittade 13 man per träning fram till i torsdags där vi nästan var full trupp igen. Klart att det spelar in i förberedelserna.

Vår plan inför matchen mot Balkan i fredags var ganska simpel och klar. Lågt försvarsspel och sikta på att vårda bollen när vi väl hade den. Efter en miss i markeringen på en hörna så var 1-0 till Balkan ett faktum. Denna jobbiga starten blev ännu jobbigare i minut 15 när 2-0 gjordes efter en omställning. Efter detta kom vi in matchen mer och mer. Vi hade ett fungerande försvar och Balkan skapade inget efter 2-0 målet samtidigt som vi skapar några halvchanser. Trots den svaga inledningen så känns det OK i halvtidsvilan. Vi går in i andra halvleken och sätter fart direkt. Rullar upp bra och etablerar många bra anfall. Detta bär frukt efter en snabbt slagen frispark från Tim till Wihlborg som snyggt lobbade in reduceringen.
Efter detta växlade Balkan upp tempot och visade vilket bra spelande lag som de faktiskt är. Vi får lite svårt att hänga med samtidigt som vårt fina försvar står sig.
I matchens slutskede gör Balkan 3-1 och punkterar matchen. Trots att vi förlorar så gör vi en helt okej insats. Vi får med oss en märklig, positiv känsla, trots en förlust. Jag hoppas att detta kan gynna oss inför kommande match mot FC Trelleborg som är livsviktig.

Nu kör vi vidare och ser fram emot hösten!
Urusel avslutning på vårsäsongen.
2017-06-26 21:30
Jag vet att man egentligen inte ska yttra sig direkt efter ett utförande med negativ utgång. Men idag gör jag ett undantag.
Vi har spelat en fantastisk fin fotboll den senaste tiden. Ett fungerande kollektiv med 16 vinnarskallar per match har skrapat ihop våra 14 poäng. Idag hade vi chansen mot ÖT Smygehuk att plocka hem en ny 3:a. Jag ska inte sticka under stolen med att jag trodde att detta skulle bli en "Walk in the park"-seger. Men samtidigt vet vi verkligen om att Smyge har tagit sig i kragen och levererat bra resultat på senare. Vilket självfallet betyder att man fått lite ordning och reda på saker. 
Det känns som att vi har gått på sommarlov redan och har våra tankar på helt annat håll. Redan från minut 1 kunde man se hur mycket mer tända Smyge var. Pondus i närkamper. Energi och tempo i rörelsen. Viljan till att vinna bollen och frenesi i kroppsspråket. De blir direkt två storlekar för stora för oss och slaktar totalt ner våra lagdelar. De skapar två farlig chanser inledningsvis och det är bara en tidsfråga innan 1-0 ska komma. Vi försöker stå lite lägre för att hindra löpdueller mot deras kvicka spelare. Tyvärr är vi inte konsekventa och på ett försök till en offsidefälla blir vi straffade. Strax efter gör Smyge 2-0 efter nytt genombrott. 
Egentligen är det inte mycket mer att orda om mer än att Smyge är det bättre laget matchen igenom. En fullständig kollaps sätter punkt för vårsäsongen tyvärr. Nu krävs det att vi presterar bättre i höst där ett tufft spelschema väntar.  Vi får rannsaka oss själva och träna ännu hårdare efter vårt uppehåll. 

Slutresultat 2-0
Halvtidsresultat 2-0.

Nu önskar jag en trevlig sommar. 
/ Martin Silvhed

Skön vinst mot BK Flagg!
2017-06-25 23:52
En mitt-i-veckan match mot Flagg stod på schemat nere på Höllvikens IP. Flagg som ryckt ifrån lite inför denna match betydde att en 3-poängare för oss var väldigt viktig med tanke på att våra motståndare, denna torsdagskväll, är ett av de lagen som vi kommer jaga framöver.
Matchen inleds ganska så stängt. Jag tycker att vi har gjort vår läxa med att se hur Flagg ville ta sig fram samt var vi skulle attackera dem. Till skillnad från tidigare matcher den senaste tiden så har vi haft det större innehavet med boll. Men första halvlek får jag påstå att det var delat. Trots att vi kände rätt så mycket på varandra så kom Flagg igenom två gånger under första halvlek där Daniel står för två fina räddningar. Lite ofokuserat i backlinjen som för dagen var helt nykorrigerad med bland annat Anton Knutsson som högerback, trots att han är vänsterfotad. Detta skulle visa sig vara ett ess i rockärmen när han står för ett fantastiskt inlägg till vår notoriske målskytt, Filip "Zoran" Sörensen, som knoppar in inlägget med skallen. Mycket fint hela vägen. Efter halvtidsvilan tar Flagg över mer och mer och visar upp en fin fotboll. Faktiskt bland de bättre vi har mött på senare tid. Vi blir lite tillbakapressade och tappar fokus vilket resulterar i en del misstag. Dock reder vi ut dessa gång på gång. När domaren blåser i pipan kommer mer lättnad än glädje. Flertalet av våra matcher där vi ägt boll och varit bättre laget, har vi tappat poäng. Nu fick vi verkligen pustat ut och få smaka på en krigar-seger. 

Dubbla plustecken går till Danne och Daggen för mycket bra insatser. 
Imorgon, måndag, är vårsäsongens sista match på Smyge IP. 3 poäng ska med hem. 

Slutresultat 1-0.
Halvtidsresultat 1-0.
Målskytt: Filip Sörensen.
Förlust efter två raka segrar.
2017-06-19 14:02
Efter två fina segrar mot Croatia och Pelister så kände vi att vi hade alla bra förutsättningar och självförtroende inför kommande match.
Lördagens match utspelade sig borta mot Åkarps IF.
En klassisk 6-poängsmatch då Åkarp är det laget som ligger närmst oss upp i tabellen. Helt enkelt en måstematch.
Men redan under uppvärmningen så ser man att vi inte hade samma fokus som i våra senaste matcher. Inte riktigt viljan och fokuseringen på den rätta uppgiften utan lite mer lojt och oseriöst.
Detta straffar sig direkt i division 4 om man inte är med från start. Något man lärt sig med åren i serien.
Och mycket riktigt så gör Åkarp mål i matchminut 1. Första anfallet.
I matchminut 2 gör Åkarp 2-0. En fullkomligt horribel start och man började undra vart detta skulle sluta.
Därefter tar vi oss i kragen och spelar upp oss. Vi skapar ett par bra och farliga lägen men får inte in bollen. Lite samma syndrom som vi haft tidigare under säsongen. Halvtidspausen är vi överens om att vi inte ska fokusera för mycket på vad som hände inledningsvis eftersom vi ryckte upp oss och spelade en bra fotboll därefter, och istället ha tankarna på att gå ut i andra halvlek och göra bra ifrån oss.
Vi fullständigt dominerar halvleken och trycker in 2-1 i den 70:e minuten via Filip Sörensen.
3 skott räddas på mållinjen och vi har en fin chans i slutminuten att kvittera på en nick som dessvärre gick utanför.
För att citera en i publiken till en Åkarpsspelare: Det var tur att ni hade bollen två gånger under matchen. Annars hade det inte varit roligt att vara Åkarp idag. Det låg något i det. Men på grund av vår dåliga start så kan det kvitta hur mycket boll man äger. Det viktiga är att göra fler mål än sina motståndare.

Slutresultat: 2-1
Halvtidsresultat: 2-0
Äntligen vinst!
2017-06-07 09:12
På söndagen var det dags för ny match mot NK Croatia. Man ska väl inte sticka under stolen med att vi räknade med att vinna denna matchen med tanke på våra motståndares tidigare resultat.
Men naturligtvis så ska man ha respekt för motståndare och aldrig underskatta dem på något vis.
Vi är definitivt medvetna om detta i samband med att vi samlas innan matchen.
Vi höll en ganska så kort matchgenomgång för att lägga mycket fokus på själva uppladdningen.
Vårt främsta ledord var verkligen att vi skulle gå ut och ha roligt. Det kan låta lite tramsigt men med glädje på planen så fungerar ofta de praktiska bitarna.

Inledningen av matchen rivstartar vi på. Vi kommer runt fint på kanterna och vinner duellspelet på egen planhalva. Det skapas en hel del bra chanser men likt tidigare matchen så saknas skärpan lite framför målet. När vi hade som mest tryck och var som närmst på att göra mål kontrar Croatia och vi fuskar i hemjobbet. Detta höll på att straffa oss rejält. Men Daniel stod för en fin räddning på friläget. Av tidigare erfarenheter så anpassar sig bottenlag av stundens situation. Vid insläppt mål brakar allt samman och vid bra perioder så blir det mycket luft under vingarna och matchbilden kan ändras helt till motståndarnas favör. I matchens 28:e minut lyckas vi äntligen göra mål via ett fint anfall från högerkanten som Tim Jörvall avslutar i bortre gavel. Kort tid därefter får vi straff och Tim gör sitt andra mål för dagen.
I halvtidsvilan så känns det mycket bra. Ska man bortse från våra missade lägen så är attackerna bra. Vi får mycket bra respons från publik runt omkring som tycker att vi spelar en fin fotboll. Däremot så får man aldrig tro att en match är färdigspelad efter 45 minuter så vi trycker mycket på att låta våra motståndare få jobba felvända i backlinjen. Fortsätta att attackera, springa mycket och äga bollen. Framförallt de första 15 minuterna på andra halvlek. Vinner vi dessa minuter så är matchen slut.
Tyvärr inleder vi sämre än vad man kan föreställa sig och spelar en mycket märklig fotboll. Korta passningar och för många touch på alla spelare. Inget flow i spelet och Croatia tar sig in i matchen.
Vid en reducering så hade matchen kunnat sluta hur som helst. Men vi höll tätt trots allt och kunde döda matchen när Tim återigen gjorde mål på straff till 3-0.
4-0 kom efter ett bra anfall där Sören klackar in bollen från ett inspel.
5-0 kom på ytterligare en straff. Denna gången Adnan Besic som gjorde sitt första mål för säsongen.
Det ska tilläggas att samtliga straffar var solklara och domaren för dagen gjorde en mycket bra insats.

En sammanfattning av matchen är att vi spelar mycket bra i långa perioder men fullständigt tappar både humör och spel vid motgångar vilket gör att svackorna under matcher blir extra djupa. Istället för att lyfta oss så går vi ner på alla punkter.
Vi hade en diskussion om detta på träningen i måndags och vi var överens om att förbättra detta.
Det känns som vi har god harmoni i gruppen och att alla drar sin last för att göra det så bra som möjligt.
Nästa drabbning blir på Ymorvallen mot Pelister i Trelleborg.

Go vinst!!

Slutresultat: 5-0
Halvtidsresultat: 2-0
 
Klar förlust mot Malmö City.
2017-05-29 14:19
Lördagens match utspelade sig på Kirsebergs IP i Malmö. En mycket tuff match mot ett Malmö City som verkligen har kommit igång.
Inledningsvis så har vi bekymmer. Alldeles för enkelt kommer våra motståndare igenom och framförallt bakom vår backlinje. Väldigt rakt och snabbt ville de komma upp i banan, och lyckades. Det är ett under att de inte får in bollen de första 10 minuterna då ställningen kunde varit 3-0 direkt. Men Daniel i målet stod för ett par fina räddningar och höll oss levande i matchen.
Sedan började vi ta över matchen mer och mer. Precis som att våra motståndare slappnade av lite. Vi kom enkelt fram i banan och kunde attackera mycket på vår högerkant. Dessvärre så skapar vi inte riktigt farliga målchanser och är mer eller mindre ofarliga i sista tredjedelen. Men vi växte under matchens gång. Tyvärr när vi är på upptakten lyckas Malmö City få hål på oss. Trots allt väldigt rättvist.
Adam Norén tvingas dessutom att byta på grund av skada.
Vi krigade på och fortsatte stundtals att ta oss fram bra. Några halvchanser där vi saknar tron på att göra mål. Strax innan halvtid låser Malmö City upp vårt försvarsspel med snabba förflyttningar med bollen och radar upp ett snyggt anfall som avslutas i Daniels högra hörn.

I halvtid så känns det som att vi är ganska trötta. Årets varmaste dag på en konstgräsplan med många matcher den senaste tiden tog ut sin rätt. Framförallt när vi mestadels enbart fick försvara oss. Det tär på både kropp och psyke. Men samtidigt visste vi om att matchen var långt ifrån över och vi skulle få chanser att skaka våra motståndare.
Tyvärr blev inte fallet så. Återigen har vi en hel del bra kombinationer men saknar skärpan i sista tredjedelen. För lite djupledsspel och initiativtagande. Det blir ganska så statiskt och vi hotar inte backlinjen tillräckligt.
3-0 kommer en bit in i andra halvlek på ett oturligt sätt. En rensning där vi inte får undan bollen.
4-0 kommer i slutskedet av matchen efter en bra placering.

Vad man inte kan ta ifrån oss är att vi aldrig ger upp och slutar springa och kriga. Jag har målat upp bilden av att det faktiskt är jobbigt att möta oss. Däremot är det lite bekymmersamt att vi inte lyckats göra mål på 3 matcher i rad nu. Vi skapar för få chanser för att kunna få göra mål, helt enkelt.
Men helgens match var det inget snack om vilket som var det bättre laget. Jag vill våga påstå att detta är det bästa laget vi har mött i år.

En stjärna i kanten ska Filip Nylén ha för sitt kämpande. Där är inga fingrar som läggs emellan och hans hjärta spelar många gånger hans insatser.

Slutresultat: 4-0
Halvtidsresultat: 2-0

Hemmaförlust mot Kosova.
2017-05-23 21:45
Man skulle kunna ta föregående referat och klistra rakt in om dagens match. 
Men för läsningen skulle får man väl anstränga sig lite.
Kosova är en spelade lag, likt de övriga som ligger i toppen av division 4. De skapar några halvchanser i första halvlek men får inte hål på oss. Vi får en del kontringslägen men lyckas inte straffa våra motståndare. Slarv i sista tredjedelen är ett fenomen som följt med oss de senaste säsongerna.
Halvtidsvilan diskuterar vi som vanligt och är nöjda med första halvlek. Vi har fått svar på att vi är tränade för 90 minuter när vi sista 30 minuterna maler ner våra motståndare. Men vi påpekar framförallt två viktiga saker under vilan: 
1. Dra inte på oss några frisparkar i farliga lägen.
2. Stå ut de första 15 minuterna och håll nollan.
I matchminut 52 får de frispark på straffområdeslinjen och gör mål. 
Vi tar oss i kragen och kämpar vidare och skapar flertalet bra lägen. En i stolpen och en där målvakten gör en fin räddning på Måns avslut samt ett par andra lägen. 
Tyvärr så vill inte bolljäveln in. I den 86 minuter ställer Kosova om och dödar matchen med sitt andra mål. 
Inombords så är känslorna ruttna. Vi är så nära. Men lyckas inte. Det tär på en. Men vad man lärt sig i sin fotbollsskola så är det att det kommer nya matcher framöver. Imorgon ställer vi in siktet på Malmö City på lördag. Vändningen kommer att komma. Jag hoppas att det gör det redan till helgen.
Stor eloge till alla spelare. Nu bryter vi ihop och kommer igen.

Slutresultat: 0-2
Halvtidsresultat: 0-0
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 19/8 13:00
1 - 2  
Fre 11/8 19:00
3 - 1  
Mån 26/6 19:00
2 - 0  
Tor 22/6 18:30
1 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
BK Höllviken, 22/08 19:30 
BK Höllviken, 21/08 17:30 
BK Höllviken, 16/08 22:00 
 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBB PARTNERS