Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling
A-lag

Välkomna till BK Höllviken Herrlag

Helgens match mot Lilla Torg FF inställd.....
2020-03-19 22:54
Helgens match mot seriekollegan Lilla Torg FF är inställd.

Nu tar vi uppehåll för matcher t.o.m. den 4 april och då kommer Janstorp AIF på besök till Höllvikens IP.
Avspark sker kl 13:00.

Väl mött!

/Coach Nordbladh
Referat: Bjärreds IF - BK Höllviken
Första förlusten.....
2020-03-17 11:33
Det råder fullständig kaos i världen och i Sverige på grund av spridningen av Coronaviruset. Från stund till annan vet man inte om idrottsevenemang kan genomföras eller inte. I vilket fall som helst så kom vi till spel i lördags borta mot Bjärreds IF. 

Truppen: Adam Karlsson, Alex Sundqvist, Anton Knutsson, Axel Henderup, Calle Svensson, Emil Lilius, Julius Karlsson, Mattias Silfverberg Folkesson, Oscar Christiansson, Oskar Norstedt, Patrik Pavlovic, Samir Diaz, Saif Sulaiman, Sebastian Pihl.

Ett Bjärreds IF som vi mötte under förra säsongen och tyvärr förlorade vi båda mötena. Revansch var ordet vi sökte, men redan på morgonen fick vi tyvärr en del avhopp, men som tur är kunde vi kalla in hjälp från vårt U19-lag. Det gjorde att vi till slut kom till spel med en 14-manna trupp. Dock fick vi stuva om lite med positionerna i laget, men känslan var ändå god med för dagen strålande solsken.

Första halvlek slutade mållös och min analys är att vi försvarsmässigt gör en helt ok insats. Tycker framförallt att vår backlinje höll ihop försvaret på ett bra sätt. Det dröjde till den 60:e minuten innan första målet kom och tyvärr var det hemmalaget som tog ledningen. I den stunden kändes det som att luften gick ur oss en del och dessutom hade vi drabbats av två skador tidigare, vilket gjorde att våra två ungdomar Oscar Christiansson och Saif Sulaiman fick debutera i A-laget. Vi försökte åstadkomma en kvittering, men anfallsmässigt var det ganska uddlöst denna dag. Istället fick Bjärred ytterligare energi när de satte tvåan och resultatet landade till slut på 4-0.

Målskytt: -

Nästa träningsmatch spelas lördagen den 21 mars och då möter vi Lilla Torg FF på bortaplan.
Avspark sker kl. 13:00.

Väl mött!

/Coach Nordbladh
Äkta Hattrick - Adam
2020-03-14 09:23
Slutresultatet 2-5 på Limhamns IP förra året och 17-årige Adam Karlsson stod för ett äkta hattrick inom 30 minuter i 1:a halvlek

Vi fick en pratstund med Adam inför dagens match borta mot Bjärred som gör sin andra säsong i A-laget.


Namn: Adam Karlsson
Ålder: 17
Position: Anfallare / Yttermittfältare
Moderklubb: BK Näset
Tidigare klubbar: -


Vad är din känsla inför säsongen 2020?

Känslan är bra. Ser fram emot att träna och spela med laget 2020.

 

Varför valde du att fortsätta i BK Höllviken?

Jag valde att spela kvar i Höllviken för jag tror att det är en bra klubb att utvecklas i och trivs väldigt bra med spelarna och tränarna. 

 

Vad förväntar du dig av årets säsong med BK Höllviken?

Avancemang till div 3


Har du någon egen målsättning inför året?

Utvecklas som fotbollsspelare och få mycket speltid.


Vem i laget kommer att överraska 2020?

Alla juniorer men särskilt Mikkel Nielsen.

 

Favoritlag?

Malmö FF och Liverpool FC

Helgens match mot GIF Nike inställd.....
2020-03-06 09:17
Helgens match mot division tre laget GIF Nike är inställd.

Anledningen till att matchen inte blir av beror på att GIF Nike inte kunde få ihop lag pga. skador och sjukdom.

Ny match nästa helg istället, då vi möter Bjärreds IF på bortaplan med avspark kl 13:15.

Väl mött!

/Coach Nordbladh
Referat: BK Höllviken - BK Skansen
Tillbaka på segerspåret.....
2020-03-01 21:26
Nye provspelaren Joel Celik tillbaka på Höllvikens IP med en klart godkänd insats i matchen mot BK Skansen
Andra matchen för denna veckan och tyvärr har veckan kantats av småskador och sjukdomar, men det är ju sådana tider. Oavsett, så kom vi till spel med en 15-manna trupp i lördagens match mot BK Skansen från Trelleborg.

Truppen: Alex Sundqvist, Anton Knutsson, Axel Henderup, Calle Svensson, Emil Lilius, Emil Petersen, Joel Celik, Marcus Silfverberg Folkesson, Mikkel Nielsen, Patrik Pavlovic, Rasmus Fröjd, Roy Nickling, Samir Diaz, Sebastian Pihl, Tim Jörwall.

Matchen hade knappt börjat förrän första målet för säsongen signerat Patrik Pavlovic landade i BK Skansens målbur. Ett bra anfall i den tredje minuten som avslutades behärskat via en djupledslöpning och en iskall chip över målvaktens axel. Första kvarten av matchen var bra från vår sida, men sen kom spelet av sig. Ett tidigt ledningsmål kan ibland få omvänd effekt och det kändes som det blev så denna gång. Försvarsmässigt löste vi oftast de hot som uppstod och vårt nykomponerade mittbackslås med Rasmus Fröjd och nye provspelaren Joel Celik skötte uppgiften klart godkänt. Joel, som tidigare spelat i både LB07 och Trelleborgs FF, var nu tillbaka på Höllvikens IP där allt en gång startade.

Målskytt: Patrik Pavlovic.

Nästa träningsmatch spelas lördagen den 7 mars och då kommer GIF Nike på besök till Höllvikens IP.
Avspark sker kl. 13:00.

Väl mött!

/Coach Nordbladh
Referat: BK Höllviken - IFK Trelleborg
Bra match trots tuffa väderförhållanden.....
2020-02-27 19:12
Under tisdagen kom division tre laget IFK Trelleborg på besök till Höllvikens IP med bland annat förre Höllviken målvakten Peter Bauer som sista utpost.

Det blev en match med tuffa väderförhållanden där stormen satte sin prägel, men trots det måste jag ändå summera det till en godkänd genomförd match för båda lagen.

Truppen: Alex Sundqvist, Anton Knutsson, Axel Henderup, Calle Svensson, Emil Lilius, Emil Petersen, Marcus Grankvist, Marcus Silfverberg Folkesson, Oskar Norstedt, Patrik Pavlovic, Rasmus Fröjd, Roy Nickling, Samir Diaz, Sebastian Pihl, Tim Jörwall.

Som sagt, matchen präglades av hård vind och emellanåt hade man svårt att stå kvar med båda fötterna i marken ute vid båset. Men killarna visade goda takter inne på plan och det var också vi som tog ledningen på en fin kontring där bollen till sist hamnade på Emil Lilius fötter som behärskat rullade in 1-0. Ledningen stod sig halvleken ut.

Båda tränarna var överens om att pausen skulle hållas så kort som möjligt, så snabbt igång med andra halvlek. I andra halvlek tvingades vi till en del byten, bland annat fick Markus Grankvist utgå med en knäskada. Skadan var inte så farlig som befarat meddelar Grankvist via telefon och skönt är väl det. Markus har gjort en fin start på säsongen och har i år skolats om till mittfältare. IFK:s kvittering kom i mitten av andra halvlek och det blev också slutresultatet.

Målskyttar: Emil Lilius.

Nästa match spelas på skottdagen (lördag 29/2) och då kommer BK Skansen på besök till Höllvikens IP.
Avspark sker kl. 14:00.

Väl mött!

/Coach Nordbladh
Fyspass blev till "myspass".....
2020-02-18 07:23
En tapper skara som trotsade sportlov, väder mm (saknas på bild gör Tim Jörwall som också deltog i "myspasset")

Måndagens fyspass blev till "myspass"…..


Det råder sportlov, vilket innebär att en hel del spelare tillbringar veckan i skidbacken. Dessutom har vi haft en tuff vecka bakom oss med dubbla matcher, vilket gjorde att vårt fyspass under måndagen blev till en lättare rehab träning, det vill säga de åtta spelarna som var på plats. För att uppmuntra dessa herrar ytterligare, blev det ett kortare träningspass som sedermera byttes till bastubadning och fika med kaffe & semla.


/Coach Nordbladh

 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBB PARTNERS