BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling
A-lag
Välkomna till BK Höllviken
 
Nytt träningsschema
2017-10-09 13:25
Med anledning av årstiden så gäller ett nytt träningsschema från och med måndag den 9/10.
Ni hittar det aktuella schemat under fliken schema och träningsschema.

Tänk även på att uppdatera era lagkalendrar.

Ny förlust mot Gif Nike
2017-08-29 13:50
Lördagens match utspelade sig på Lomma IP mot Gif Nike i strålande solsken och en fin konstgräsplan. 
Våra motståndare har gått bra under hela året och ligger på en välförtjänst fjärdeplats. 
Nytt för våran del är att Esbjörn Berghult kommit in som huvudtränare i hopp om att kunna tillföra kunskap med sin fotbollserfarenhet. Tim Jörvall kommer att vara assisterande tränare medan jag, (Martin Silvhed), blir enbart spelare. 
En bra träningsvecka i kroppen sedan Esbjörn tog över. Många vill visa sin plats i laget och krigar på bra i spelet  och en annan fokusering syns. En tydlig gameplan med hur vi ska både försvara oss och anfalla för att kunna straffa våra motståndare. 

- Matchen inleds bra från båda hållen. Nike äger merparten av bollinnehavet men skapar inte mer än en farlig målchans som smiter utanför Daniels vänstra stolpe. Vi kommer runt bra på kanterna men är inte riktigt heta i boxen utan i många fall är vi bara en spelare tillgänglig. 
I den 35:e matchminuten får Nike en frispark ett par meter från straffområdet som de lyckas göra mål på returen. Lite snöpligt då matchen senast mot FC Trelleborg var en liknande situation att vi får ett baklängesmål strax innan halvtidsvilan. 
Vi släpper detta i halvtid och har fokus på andra halvlek. I den 70:e minuten väljer vi att gå ner på en 3-backslinje som ger effekt direkt. Nike får inte låna bollen och det blir spel mot ett mål. Vi skapar mycket chanser och en av dem resulterar i en hörna i 89:e minuten. Efter lite tumult i straffområdet dimper bollen ner vid Tims fötter som drar till och träffar ribban. 
Närmre än så kommer vi inte och matchen slutar 1-0 till Nike trots en väl genomförd match från vår sida. 
Nu tar vi ny fart mot LB07 som vi tar emot hemma på söndag. 

/Martin Silvhed

Förlust i höstpremiären mot Balkan.
2017-08-14 12:06
Efter ett par veckors uppehåll drog vi igång träningen i det svenska sommarvädret. Med 19 man på första träningen hoppades jag att vi skulle få fina träningsveckor inför matchen mot Balkan.
Dessvärre fick vi en del bakslag med några skador och uteblivna spelare som gjorde att vi snittade 13 man per träning fram till i torsdags där vi nästan var full trupp igen. Klart att det spelar in i förberedelserna.

Vår plan inför matchen mot Balkan i fredags var ganska simpel och klar. Lågt försvarsspel och sikta på att vårda bollen när vi väl hade den. Efter en miss i markeringen på en hörna så var 1-0 till Balkan ett faktum. Denna jobbiga starten blev ännu jobbigare i minut 15 när 2-0 gjordes efter en omställning. Efter detta kom vi in matchen mer och mer. Vi hade ett fungerande försvar och Balkan skapade inget efter 2-0 målet samtidigt som vi skapar några halvchanser. Trots den svaga inledningen så känns det OK i halvtidsvilan. Vi går in i andra halvleken och sätter fart direkt. Rullar upp bra och etablerar många bra anfall. Detta bär frukt efter en snabbt slagen frispark från Tim till Wihlborg som snyggt lobbade in reduceringen.
Efter detta växlade Balkan upp tempot och visade vilket bra spelande lag som de faktiskt är. Vi får lite svårt att hänga med samtidigt som vårt fina försvar står sig.
I matchens slutskede gör Balkan 3-1 och punkterar matchen. Trots att vi förlorar så gör vi en helt okej insats. Vi får med oss en märklig, positiv känsla, trots en förlust. Jag hoppas att detta kan gynna oss inför kommande match mot FC Trelleborg som är livsviktig.

Nu kör vi vidare och ser fram emot hösten!
Urusel avslutning på vårsäsongen.
2017-06-26 21:30
Jag vet att man egentligen inte ska yttra sig direkt efter ett utförande med negativ utgång. Men idag gör jag ett undantag.
Vi har spelat en fantastisk fin fotboll den senaste tiden. Ett fungerande kollektiv med 16 vinnarskallar per match har skrapat ihop våra 14 poäng. Idag hade vi chansen mot ÖT Smygehuk att plocka hem en ny 3:a. Jag ska inte sticka under stolen med att jag trodde att detta skulle bli en "Walk in the park"-seger. Men samtidigt vet vi verkligen om att Smyge har tagit sig i kragen och levererat bra resultat på senare. Vilket självfallet betyder att man fått lite ordning och reda på saker. 
Det känns som att vi har gått på sommarlov redan och har våra tankar på helt annat håll. Redan från minut 1 kunde man se hur mycket mer tända Smyge var. Pondus i närkamper. Energi och tempo i rörelsen. Viljan till att vinna bollen och frenesi i kroppsspråket. De blir direkt två storlekar för stora för oss och slaktar totalt ner våra lagdelar. De skapar två farlig chanser inledningsvis och det är bara en tidsfråga innan 1-0 ska komma. Vi försöker stå lite lägre för att hindra löpdueller mot deras kvicka spelare. Tyvärr är vi inte konsekventa och på ett försök till en offsidefälla blir vi straffade. Strax efter gör Smyge 2-0 efter nytt genombrott. 
Egentligen är det inte mycket mer att orda om mer än att Smyge är det bättre laget matchen igenom. En fullständig kollaps sätter punkt för vårsäsongen tyvärr. Nu krävs det att vi presterar bättre i höst där ett tufft spelschema väntar.  Vi får rannsaka oss själva och träna ännu hårdare efter vårt uppehåll. 

Slutresultat 2-0
Halvtidsresultat 2-0.

Nu önskar jag en trevlig sommar. 
/ Martin Silvhed

Skön vinst mot BK Flagg!
2017-06-25 23:52
En mitt-i-veckan match mot Flagg stod på schemat nere på Höllvikens IP. Flagg som ryckt ifrån lite inför denna match betydde att en 3-poängare för oss var väldigt viktig med tanke på att våra motståndare, denna torsdagskväll, är ett av de lagen som vi kommer jaga framöver.
Matchen inleds ganska så stängt. Jag tycker att vi har gjort vår läxa med att se hur Flagg ville ta sig fram samt var vi skulle attackera dem. Till skillnad från tidigare matcher den senaste tiden så har vi haft det större innehavet med boll. Men första halvlek får jag påstå att det var delat. Trots att vi kände rätt så mycket på varandra så kom Flagg igenom två gånger under första halvlek där Daniel står för två fina räddningar. Lite ofokuserat i backlinjen som för dagen var helt nykorrigerad med bland annat Anton Knutsson som högerback, trots att han är vänsterfotad. Detta skulle visa sig vara ett ess i rockärmen när han står för ett fantastiskt inlägg till vår notoriske målskytt, Filip "Zoran" Sörensen, som knoppar in inlägget med skallen. Mycket fint hela vägen. Efter halvtidsvilan tar Flagg över mer och mer och visar upp en fin fotboll. Faktiskt bland de bättre vi har mött på senare tid. Vi blir lite tillbakapressade och tappar fokus vilket resulterar i en del misstag. Dock reder vi ut dessa gång på gång. När domaren blåser i pipan kommer mer lättnad än glädje. Flertalet av våra matcher där vi ägt boll och varit bättre laget, har vi tappat poäng. Nu fick vi verkligen pustat ut och få smaka på en krigar-seger. 

Dubbla plustecken går till Danne och Daggen för mycket bra insatser. 
Imorgon, måndag, är vårsäsongens sista match på Smyge IP. 3 poäng ska med hem. 

Slutresultat 1-0.
Halvtidsresultat 1-0.
Målskytt: Filip Sörensen.
Förlust efter två raka segrar.
2017-06-19 14:02
Efter två fina segrar mot Croatia och Pelister så kände vi att vi hade alla bra förutsättningar och självförtroende inför kommande match.
Lördagens match utspelade sig borta mot Åkarps IF.
En klassisk 6-poängsmatch då Åkarp är det laget som ligger närmst oss upp i tabellen. Helt enkelt en måstematch.
Men redan under uppvärmningen så ser man att vi inte hade samma fokus som i våra senaste matcher. Inte riktigt viljan och fokuseringen på den rätta uppgiften utan lite mer lojt och oseriöst.
Detta straffar sig direkt i division 4 om man inte är med från start. Något man lärt sig med åren i serien.
Och mycket riktigt så gör Åkarp mål i matchminut 1. Första anfallet.
I matchminut 2 gör Åkarp 2-0. En fullkomligt horribel start och man började undra vart detta skulle sluta.
Därefter tar vi oss i kragen och spelar upp oss. Vi skapar ett par bra och farliga lägen men får inte in bollen. Lite samma syndrom som vi haft tidigare under säsongen. Halvtidspausen är vi överens om att vi inte ska fokusera för mycket på vad som hände inledningsvis eftersom vi ryckte upp oss och spelade en bra fotboll därefter, och istället ha tankarna på att gå ut i andra halvlek och göra bra ifrån oss.
Vi fullständigt dominerar halvleken och trycker in 2-1 i den 70:e minuten via Filip Sörensen.
3 skott räddas på mållinjen och vi har en fin chans i slutminuten att kvittera på en nick som dessvärre gick utanför.
För att citera en i publiken till en Åkarpsspelare: Det var tur att ni hade bollen två gånger under matchen. Annars hade det inte varit roligt att vara Åkarp idag. Det låg något i det. Men på grund av vår dåliga start så kan det kvitta hur mycket boll man äger. Det viktiga är att göra fler mål än sina motståndare.

Slutresultat: 2-1
Halvtidsresultat: 2-0
Äntligen vinst!
2017-06-07 09:12
På söndagen var det dags för ny match mot NK Croatia. Man ska väl inte sticka under stolen med att vi räknade med att vinna denna matchen med tanke på våra motståndares tidigare resultat.
Men naturligtvis så ska man ha respekt för motståndare och aldrig underskatta dem på något vis.
Vi är definitivt medvetna om detta i samband med att vi samlas innan matchen.
Vi höll en ganska så kort matchgenomgång för att lägga mycket fokus på själva uppladdningen.
Vårt främsta ledord var verkligen att vi skulle gå ut och ha roligt. Det kan låta lite tramsigt men med glädje på planen så fungerar ofta de praktiska bitarna.

Inledningen av matchen rivstartar vi på. Vi kommer runt fint på kanterna och vinner duellspelet på egen planhalva. Det skapas en hel del bra chanser men likt tidigare matchen så saknas skärpan lite framför målet. När vi hade som mest tryck och var som närmst på att göra mål kontrar Croatia och vi fuskar i hemjobbet. Detta höll på att straffa oss rejält. Men Daniel stod för en fin räddning på friläget. Av tidigare erfarenheter så anpassar sig bottenlag av stundens situation. Vid insläppt mål brakar allt samman och vid bra perioder så blir det mycket luft under vingarna och matchbilden kan ändras helt till motståndarnas favör. I matchens 28:e minut lyckas vi äntligen göra mål via ett fint anfall från högerkanten som Tim Jörvall avslutar i bortre gavel. Kort tid därefter får vi straff och Tim gör sitt andra mål för dagen.
I halvtidsvilan så känns det mycket bra. Ska man bortse från våra missade lägen så är attackerna bra. Vi får mycket bra respons från publik runt omkring som tycker att vi spelar en fin fotboll. Däremot så får man aldrig tro att en match är färdigspelad efter 45 minuter så vi trycker mycket på att låta våra motståndare få jobba felvända i backlinjen. Fortsätta att attackera, springa mycket och äga bollen. Framförallt de första 15 minuterna på andra halvlek. Vinner vi dessa minuter så är matchen slut.
Tyvärr inleder vi sämre än vad man kan föreställa sig och spelar en mycket märklig fotboll. Korta passningar och för många touch på alla spelare. Inget flow i spelet och Croatia tar sig in i matchen.
Vid en reducering så hade matchen kunnat sluta hur som helst. Men vi höll tätt trots allt och kunde döda matchen när Tim återigen gjorde mål på straff till 3-0.
4-0 kom efter ett bra anfall där Sören klackar in bollen från ett inspel.
5-0 kom på ytterligare en straff. Denna gången Adnan Besic som gjorde sitt första mål för säsongen.
Det ska tilläggas att samtliga straffar var solklara och domaren för dagen gjorde en mycket bra insats.

En sammanfattning av matchen är att vi spelar mycket bra i långa perioder men fullständigt tappar både humör och spel vid motgångar vilket gör att svackorna under matcher blir extra djupa. Istället för att lyfta oss så går vi ner på alla punkter.
Vi hade en diskussion om detta på träningen i måndags och vi var överens om att förbättra detta.
Det känns som vi har god harmoni i gruppen och att alla drar sin last för att göra det så bra som möjligt.
Nästa drabbning blir på Ymorvallen mot Pelister i Trelleborg.

Go vinst!!

Slutresultat: 5-0
Halvtidsresultat: 2-0
 
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 14/10 14:00
0 - 4  
Lör 30/9 13:00
2 - 3  
Lör 23/9 15:30
0 - 5  
Lör 16/9 13:00
0 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBB PARTNERS