Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling
A-lag

Välkomna till BK Höllviken

Intervju #3 Uffe P möter Robert Enarsson
2019-04-17 23:30
Nordbladh/Enarsson har kamperat ihop tidigare under åren 2002-2005 i Höllvikens GIF.

Vår webbredaktör Uffe P har denna vecka träffat lagledaren och trotjänaren Robert Enarsson och fått en pratstund med honom om fotboll, födelsedagsfirande och mycket annat.


Namn: Robert Enarsson

Ålder: 70 år

Position: Lagledare/materialare

Moderklubb: Höllvikens GIF

Tidigare klubbar: IK Pallas (höjdhopp), SK Ran (simning), Höllvikens GIF, FC Höllviken, Prespa Birlik, BK Höllviken


Man skulle kunna tro att Robban, som han kallas i folkmun, är starkt förknippad med fotboll, men så är inte riktigt fallet. I Robbans fall har livet mestadels kretsat kring andra sporter. Den främsta meriten inom fotbollen är som Skåne Mästare i skolfotboll där han bland annat spelade tillsammans med före detta assisterande förbundskaptenen Roland Andersson och det var inte igår.


För Robbans del var det höjdhopp som gällde och han var riktigt lovande i denna friidrottsgren. 1963, 1964 och 1965 blev han Skånsk Mästare i höjdhopp. Högsta hoppet någonsin nådde han på ett träningspass och det mätte 2,02 m. Och då pratar vi inte om den senare hoppstilen "floppen", utan detta sattes via "dykning" där man hoppar framåt med magen mot ribban. Robban tävlade för klubben IK Pallas och sporten tog honom utanför Sveriges gränser ett antal gånger.


Efter höjdhoppstiden gjorde Robban en helomvändning och klev in i simningens värld. Året var 1983. Där blev han tränare i simklubben SK Ran tillsammans med den legendariske förbundskaptenen för simlandslaget Hans Chrunak.


När sonen Christoffer i slutet av 90-talet äntrade fotbollens värld blev det även "comeback" för Robban och klubbadress blev Höllvikens GIF. Han startade som tränare för P91 och fick sedermera en tjänst på kansliet på Höllvikens IP. Med undantag för en utflykt till Prespa Birlik, har han annars varit Höllviken trogen.


BK Höllviken vill än en gång gratulera Robban som nyligen fyllt 70 år och vi passade på att ställa några sista frågor innan intervjun tog slut.


Efter alla dina år på IP, vad är det som driver dig att fortfarande hålla på?

Den sociala biten, definitivt. Som pensionär är det skönt att sysselsätta sig med något och detta passar mig utmärkt.


Bästa minnet på IP?

När FC Höllviken kvalificerade sig för division 1.


En arena och idrottsplats du gärna återvänder till?

Parken i Köpenhamn, har varit där ett antal gånger och har jättefina minnen därifrån.


Vilken är den bästa fotbollsspelaren i Höllviken genom tiderna?

Freddy Borg.


Favoritlag?

Tottenham, Real Madrid, Bayern München.


//Uffe P

Referat: Dösjöbro IF - BK Höllviken
3 viktiga poäng.....
2019-04-14 16:00
Mattias Lindell blev matchens enda målgörare.

En kylig kväll i Dösjebro med lite snöfall under dagen, gjorde att man funderade en aning om det skulle bli värre fram mot kvällningen. När vi anlände till matchen, var det fortfarande kyligt men solen lös samtidigt och det blev en underbar kväll.


Matchen spelades på konstgräs och planens storlek fick en viss inverkan på vårt spel, men jag tycker ändå att vi hanterade det bra.


Matchens inledning, i princip hela första halvlek, var bra ifrån vår sida och vi pressade motståndarna och behöll mycket av spelet på deras planhalva. Vi skapade en del lägen, men saknade den sista "finishen". Det skulle dröja till den 36:e minuten innan vi fick hål på motståndarna och det var Mattias Lindell som lugnt och behärskat rullade in 0-1 och presenterade sig i målprotokollet. Mattias kan titulera sig premiärmålskytt i dubbel bemärkelse, för det var inte bara lagets första mål för i år i Div 4 Sydvästra, det var också Mattias första mål för sin nya klubb.


Vi gick till paus med uddamålsledning, men känslan var att vi skulle kunna gjort fler mål än så. Dock startade andra halvlek lite trevande. Dösjöbro backade hem och satsade mer på kontring, vilket gav dem ett par heta lägen. Men allt som oftast lyckades vi försvara oss. Den hetaste målchansen Dösjöbro fick räddades på mållinjen av vår ständigt duktige Peter Nilsson. I slutet av matchen fick vi ett enormt tryck mot oss, men jag måste ge en eloge till spelarna som såg till att hålla rent. Vår sista målchans kunde gett oss en tvåmålsvinst när en felpass ställde vår egen Patrik Torres ensam mot målvakten, men det ville sig inte bättre än att målvakten till slut lyckades rädda bollen innan den passerade mållinjen. Oavsett, domarens pipa ljöd för slutsignal och tre poäng till BK Höllviken var ett faktum. Skönt för vår del att hämta hem tre poäng i och med förlusten i premiären.


Nu ser vi fram emot kommande träningsvecka då vi gör debut för året på naturgräset. På självaste Påskafton (lördag 20/4) blir det ny seriematch och då kommer Rosengårds FF på besök till Höllvikens IP. Avspark sker kl 14.00 och jag hoppas att vi ses då.


Väl mött!


/Coach Nordbladh

Intervju #2 Uffe P möter Rasmus Larsson
2019-04-11 23:46
Rasmus Larsson med erfarenhet av spel i division 1, här omfamnad av lagledare Anders Nilsson

Vår webbredaktör Uffe P har denna vecka träffat Rasmus Larsson och fått en pratstund med honom efter premiärhelgen.


Namn: Rasmus Larsson

Ålder: 26 år

Position: Mittback

Moderklubb: Västra Ingelstad IS

Tidigare klubbar: Västra Ingelstad IS, Oxie IF, Trelleborgs FF, Kvarnby IK, FC Höllviken, Torns IF, Prespa Birlik.


Trots sin ringa ålder är Rasmus en rutinerad herre som alltid ger 100% oavsett om det är träning, match eller "engelska kvadraten". Rasmus är också utsedd vice lagkapten och har redan burit bindeln vid ett par tillfällen vid frånvaro av vår ordinarie lagkapten Marcus Grankvist och vi ställde ett par korta frågor till honom.


Premiären avklarad mot Limhamns FF, hur känns det?

Kändes som vi gör en bra första halvlek efter de första 15 minuterna. Tog lite tid att komma igång, men jobbar oss in i matchen, efter ett litet tråkigt baklängesmål. Andra halvlek mister vi koncentrationen 2 ggr och två mål till är ett faktum. Med lite mer fokus och skärpa så kanske vi hade kunnat göra ett bättre resultat.

Men tyvärr en tråkig start på säsongen och 0-3 är inte okej. Vi kan bättre än detta. Nu gäller det att ladda om och ta med tre viktiga poäng hem från Dösjöbro.


Varför blev det BK Höllviken 2019?

Trivdes bra i klubben när jag spelade här senast, då spelade jag i FC Höllviken. Vi har en härlig ledarstab och truppen är intressant. Med mål att gå upp kändes det rätt att komma hit och bidra med lite rutin. Jag har siktet inställt på topp placering.


Gräs eller plast?

Gräs alla dagar i veckan.


Vem i BK Höllviken Skall motståndarna se upp med 2019?

Kan bli farligt när jag själv kommer upp på fasta situationer, kan nog lova 3-4 mål i år :)


Favoritlag?

Liverpool.


//Uffe P

Referat: BK Höllviken - Limhamns FF
Premiärnerver......
2019-04-07 20:35

I lördags var det dags för seriepremiär i Div 4 Sydvästra på Höllvikens IP och på menyn stod Limhamns FF. Ett Limhamns FF som fått ihop ett riktigt bra lag med meriter från Allsvenskan och neråt. Dessutom med ett par f.d. Höllviken spelare i bland annat Andreas Wihlborg och Tim Jörvall, vilket så klart kittlar lite extra för gemene man.


Premiärnerver eller inte, detta är matchen man har sett fram emot under hela försäsongen, som sparkar igång säsongen på allvar, och vi visste att det skulle bli en tuff uppgift.


Matchen inleddes med lite avvaktande spel från vår sida, men det blev bättre ju längre fram vi kom i första halvlek. Dock drabbades vi av ett tidigt baklängesmål och upprinnelsen var tyvärr en avsiktlig hands som i momentet efter resulterade i mål. Lite jobbigt att hamna i underläge så pass tidigt och på det sättet. Men vi reste på oss och arbetade oss som sagt in i matchen och vi skapade en del målfarliga lägen, men vi hade inte flytet på vår sida. Underläge 0-1 i paus kändes helt klart som en möjlig uppgift att vända på.


Andra halvlek blev till en tuff kamp med hårda dueller och ett antal varningar delades ut till båda lagen. Ju längre matchen gick desto mer flyttade vi fram våra positioner i jakten på ett kvitteringsmål. Då hände det som inte fick hända, nämligen 0-2 och klockan stod då på 72 minuter. Därefter var det bara till att chansa på att få till ett reduceringsmål och vi gick ner på en trebackslinje. Tyvärr tappar vi boll, i ett läge där vi har kontroll, och vi får en omställning mot oss som innebär slutresultatet 0-3.


Sammanfattningsvis kan jag tycka att vi, trots 0-3 resultatet, ändå är med i större delen av matchen, men vi förlorar lite på eget grepp när vi tappar boll i känsliga lägen.


Men det kommer nya matcher och redan på fredag (12/4) får vi möjligheten att revanschera oss, då vi åker till Dösjebro för spel i säsongens andra omgång. Matchen startar kl 19.15 och jag hoppas att vi ses där och supportar BK Höllviken.


/Coach Nordbladh

Intervju #1 Uffe P möter Peter Nilsson
2019-04-04 22:06
Peter Nilsson med bl a erfarenhet från spel i division 1.

Under året kommer redaktionen i BK Höllvikens herrlag presentera intervjuer med våra egna spelare och ledare, intressanta gäster mm.


Vår webbredaktör Uffe P har denna vecka träffat Peter Nilsson inför årets seriepremiär och känt honom på pulsen.


Namn: Peter Nilsson

Ålder: 29 år

Position: Målvakt

Moderklubb: Åkarps IF

Tidigare klubbar: Åkarps IF, Kirseberg, Landskrona BoIS, Lunds BK, FC Rosengård, Prespa Birlik. 

 

Fem frågor inför seriepremiären.


Hur har försäsongen varit?

Har varit helt okej . Det positiva har varit alla unga duktiga spelare. Det negativa har varit träningsnärvaron.


Vad förväntar du dig av årets säsong med BK Höllviken?

Ett realistiskt mål med nuvarande trupp tror jag är övre halvan av serien. Jag förväntar mig att vi gör vårt bästa och att vi kommer bli bättre och bättre under säsongen.


Har du någon egen målsättning inför året?

Ha roligt. 

 

Vem i laget kommer att överraska 2019?

Julius Karlsson.

 

Favoritlag?

Malmö FF.


//Uffe PReferat: BK Höllviken - Lunds BK
Ett dåligt genrep brukar ju alltid.....
2019-04-03 08:42
Målvakten Peter Nilsson fick agera lagkapten i vårens sista träningsmatch.

....ge en bra premiär, brukar det heta. Om så är fallet, då kan vi bortse från lördagens nederlag mot Lunds BK och bara fokusera på lördagens seriepremiär mot Limhamns FF.


Lunds BK visade prov på intelligent spel och jag hade redan känslan på förhand att det är ett duktigt och spelande lag. Deras resultat i tidigare träningsmatcher vittnade om bra prestationer. Tyvärr, för egen del, saknade vi den rätta inställningen och den speglas direkt när man inte är på tå. Vi hade en bra period, framförallt i första halvlek, där vi kvitterade LBK:s ledning genom ett fint anfall som avslutades med ännu ett mål inprickat av Emil Lilius. Matchen slutade 1-5.


Trots förlusten i genrepet, så kan jag ändå hitta många ljusglimtar under vårens träningsmatcher, där vi har gjort riktigt bra ifrån oss i en hel del matcher. Glädjande är att vi har hållt nollan i hälften av träningsmatcherna och målskyttet fördelar sig enligt följande,


Arbenit Avdyli 5 mål

Emil Lilius 5

Kalle Ingesson 2

Casper Linde 1

Marcus Grankvist 1


Nu ser vi fram emot lördagens seriepremiär och hälsar Limhamns FF, domare och publik välkomna till Höllvikens IP. Avspark sker kl 14.00.


Väl mött!


/Coach Nordbladh

Referat: Fortuna FF - BK Höllviken
Mållöst
2019-03-17 12:48
En skadad Elias Christensson fick kliva av matchen efter en spark mot huvudet

Igår blev det en tur till Rydebäck för möte med Fortuna FF. Fortuna som de senaste åren har tränats av en tidigare Höllvikenspelare, nämligen Johan Isgren. Johan har skördat många framgångar under sin tid som tränare i Fortuna och ifjol kvalade man till div 3, men lyckades inte hela vägen.


Jag anade att det skulle bli en tuff match på förhand och det blev det också. Tyvärr gick vi ifrån matchen med två skador på Elias Christensson och Dennis Werngren. I Elias fall rör det sig om en spark som träffade illa i huvudet, men han lät ganska ok efter matchen. I Dennis fall rör det sig om en stukning och med tanke på den direkta svullnaden, så kan det ta ett tag att bli kvitt denna skada.


Som match betraktad, så var det väl inget skönspel från vår sida. Det märktes att vi var något stressade med boll, och ville gärna sätta de avgörande bollarna alldeles för tidigt. Försvarsmässigt får man ändå vara nöjd genom att vi inte släpper till mål.


Nu väntar ett träningsläger till kommande helg, där vi får möjlighet att finslipa på en del detaljer. Sista helgen i mars blir det genrep mot Lunds BK.


På återseende!


/Coach Nordbladh

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 20/4 14:00
1 - 3  
Fre 12/4 19:15
0 - 1  
Lör 6/4 14:00
0 - 3  
Lör 30/3 13:00
1 - 5  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
BK Höllviken, 18/04 10:16 
BK Höllviken, 11/04 13:55 
BK Höllviken, 11/04 11:53 
BK Höllviken, 08/04 16:52 
 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBB PARTNERS