SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling
A-lag

BK Höllviken
4 - 0
Borstahusens BK
BK Höllviken4 - 0Borstahusens BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 30 september, 14:00
Plats:Höllvikens IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000092123
Samling:12:30
Referat: BK Höllviken - Borstahusens BK
BK Höllviken-Borstahusen 4-0 (2-0)
2023-09-30 18:34

Att prata om rekord känns som en överdrift? Frågetecknet är ett statement. BK Höllviken har använt sig av 5 (!) målvakter. Idag fick 16-årige Ludvig Meijer göra debut. Att höja unga spelare för mycket skall man akta sig för. samtidigt dom som drömmer om att vara professionell fotbollsspelare får också lära sig att ta både ris och ros.

 

Ludvigs Meijers debut var av absolut högsta klass. Även om BK Höllviken inledde dom första 10 minuterna piggt var det likväl Borstahusen som fick en gyllene chans när Bes Shulemaja tappade fotfästet i det våta gräset. Att ha skruvdobb som försvarsspelare är gamla regler. Samtidigt har jag förståelse för dagens konstgräsgeneration och skor är dyra.

 

Ludvig Meijer är följsam i friläget som uppstår och avslutar med en bra räddning. Vi kom ständigt fram på vår högerkant och Borstahusens vänsterback lär drömma mardrömmar om Viktor Andersson. i matchens 12:e minut slet sig Viktor loss och spelade in bollen till Inas Suljic, skottet på volley gick tyvärr över.

 

BK Höllviken hade mängder med hörnor, Calle Svensson kommer oftast rätt, det räddas på mållinjen. Melker Roslin skjuter precis utanför. BK Höllviken har kopplat ett grepp och till sist kommer 1-0, på nytt är det Viktor Andersson som ligger bakom med ett inspel till Inas Suljic, avslutet är bra men målvakten gör en idioträddning, på returen hugger Oskar Lilja och gör sitt första mål för året. Det var han väl värd, en av säsongens jämnaste och bästa spelare. Sedan kommer det en svettig räddning av Ludvig Meijer, på en nick får han upp sin högerhand och tippar bollen över ribban. för mig som varit med ett tag, var det Andreas Isaksson klass på den. Inga andra jämförelse mer än att Andreas debuterade i Allsvenskan som 17-åring.

 

Viktor Andersson fortsätter att leverera och borde fått en straff i matchens 41:e minut.

 

Målet som föll i 44:e minuten var som ljuv poesi. Det fick mig att tänka på EM-92 i Sverige. I matchen mot England gjordes ett drömmål, legendariske kommentatorn Arne Hegerfors säger "Brolin-Dahlin-Brolin, måååål!

 

Att Calle Svensson, Julius Karlsson och spelat ihop sedan 5-års åldern syns. Deras kortpassningsspel,instick och samarbetsförmåga är formidabel.

 

Vårt 2-0 mål var magiskt, där var många fötter och passningar men just avslutet Melker-Julle och Melker igen med en sträckt vrist rakt upp i krysset ifrån 20 meter fick vibbar av EM-92.

 

Att tappa 2-0 ledningar har hänt tidigare under året, andra halvlek är dock stabil,presspelet fungerar och det är inget försiktigt lag även om det som alltid finns skönhetsfläckar.

 

Det var skönt att Mossab Khattab var tillbaka efter skada. Kom in i matchens 65:e minut och han är ett ständigt orosmoment. På sin korta tid hann han med både mål,assist och en varning. Det innebär att han är avstängd i sista matchen mot Veberöd.

 

Oskar Lilja var på väg att göra sitt andra mål, men den curlade bollen smet precis utanför stolpen. Emir Osmanovski var ute på en offensiv soloraid, Mossab fick skottläge. Vad som var tråkigt var att vi fick ytterligare en fotledsskada. Inbytte Timothy Bylund skadade samma fot som i matchen mot Bromölla.

 

Noah Mattsson,Alex Sundqvist och Max Rydström kom in. Alla 3 var i allra högsta grad delaktiga att matchen avgjordes i matchens 83:e minut. Max Rydström, ännu en i raden av välutbildade Höllvikenspelare. Max utmanade sin back, sköt sedan distinkt in 3-0. Målskyttet avslutades av Mossab Khattab, efter fint förarbete av Alex Sundqvist och Max Rydström. En som också hade förtjänat att bli målskytt var Patrik Pavlovic, en förtjänstfull insats.

 

Nykomponerade mittbacksparet Bes Shulemaja och Emir Osmanovski var stabila, liksom den evigt unge högerbacken Samir Diaz.

 

Att dagens målvakter måste vara bra med fötterna är ett måste. Ludvig Meijers spel med fötterna var också av hög klass. Han kunde fått en assist när Mossab Khattab lobbade över målvakten men den räddades på mållinjen.

 

Imorgon blir det till att följa Sölvesborg-Bromölla, vi har tyvärr inte allt i egna händer.

 

Vi får använda oss av dom bevingade orden ifrån baseboll-legendaren Yogi Berras "It aint over till it´s over"

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 8/6 13:00
3 - 0  
Tor 30/5 19:00
2 - 2  
Fre 24/5 19:00
1 - 2  
Fre 17/5 19:00
2 - 0  
 
 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBBPARTNERS