SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling
A-lag

Välkomna till BK Höllviken Herrlag
 
Vi hälsar Anders Grimberg välkommen!
2022-12-02 14:46

Vi hälsar Anders Grimberg välkommen som huvudtränare inför 2023!

 

- Självklart känns det bra att åter att få vara på Höllvikens idrottsplats och få vistas i lokalerna igen. Det har jag saknat! Jag ser verkligen framemot att få börja arbeta med truppen och dess unga talanger! Jag kommer tillbaka till en välorganiserad klubb med engagerade föräldrar, ledare, spelare och anställda. Klubben har verkligen tagit positiva steg framåt sedan min senast sejour!
Vilken målsättning har du inför 2023?
- Att få utbilda spelarna i olika steg. Naturligtvis till att bli bättre fotbollsspelare men även få involvera samtliga i laget till att bli goda kamrater och bra lagspelare. Att få hitta en balans och trygghet i omklädningsrummet som sprider sig ut på planen. Mår man bra i omklädningsrummet, mår man bra ute på planen! Då vinner man fotbollsmatcher!

BK Höllviken Seriesegrare 2021 - det perfekta avslutet.....
2021-11-28 21:22

Efter att ha avslutat den längsta fotbollssäsongen som jag någonsin varit med om (tror jag), så kan jag stolt konstatera att VI GJORDE DET!

 

BK Höllviken står som segrare i Division 4 Sydvästra Skåne och det är en historisk seger sedan BK Höllviken bildades 2011. Går man tillbaka i historien så har givetvis både Höllvikens GIF och BK Näset vunnit seriesegrar, men inte tillsammans som en förening i seniorsammanhang. Det gör oss både historiska och unika i dagsläget.

 

Tillsammans med mina tränarkollegor Ulf Lilius och Viktor Andersson har vi slitit, planerat, fixat etc och när nu belöningen kommer i form av en serieseger så är det värt varenda timme, varenda minut, varenda sekund.....

 

Ni ska veta att en fotbollssäsong inte bara innebär en spikrak väg framåt. Som tränare ställs man inför en massa utmaningar och även detta året har innehållit den typen av händelser. Det har varit en hel del tuffa beslut stundtals och som ni vet är det endast 11 st spelare som kan starta i en match och totalt 16 st som kan ingå i matchtruppen. Många sömnlösa nätter har det blivit om hur man ska sätta ihop morgondagens lag, vilka ska ingå och vilka får stå över, hur ska jag motivera samtliga och så vidare..... Att bygga ett framgångsrikt lag är som ett pussel. För att finna den bästa gruppdynamiken och laget måste man ibland byta ut någon av pusselbitarna och ibland måste man också ta bort en pusselbit som inte passar in. Det är jobbiga beslut, men det krävs för att nå framgång.

 

Jag vill börja med att tacka samtliga spelare, ingen nämnd ingen glömd, som ställt upp för mig, Uffe och Viktor under året som gått, ni har varit helt fantastiska. Jag hoppas att vi har bidragit med något till er också!

 

Vidare vill jag tacka personalen Annica Ekvall, Niklas Lindgren och Martin Silvhed, för allt stöd och fixande under säsongen samt alla andra ledare som jag haft förmånen att få träffa i BK Höllviken . Ni har varit helt fantastiska och ni har alla ett stort fotbollshjärta!

 

Jag vill också rikta ett stort tack till Claus Nielsen, vår fotograf, som tagit alla fantastiska bilder under säsongen och som jag har fått lov att använda till vår hemsida och mina referat. Stort tack Claus!

 

Slutligen vill jag rikta ett stort stort tack till både Uffe och Viktor som under året utmanat, ifrågasatt och stöttat alla underbara och tokiga idéer som både jag och ni har kommit med. Det har varit en fröjd att få arbeta tillsammans med er.

 

Som en del av er redan vet och en del av er kanske redan har förstått och för en del av er kommer detta kanske som en överraskning, så är detta mitt sista inlägg som huvudtränare för BK Höllvikens herrlag.

 

När jag för tre år sedan steg in på Höllvikens IP som nybliven huvudtränare, var det samma goa känsla som jag en gång hade när jag klev in som spelare på den här idrottsplatsen. Mycket har såklart hänt under tiden, Höllvikens GIF (som jag tillhörde på den tiden) och BK Näset har blivit en förening, men det var ändå samma goa känsla och jag trivdes.

 

Under mina tre år har det skett en rejäl utveckling och det är absolut inte enbart min förtjänst, men jag har varit en del i den och det är jag stolt över. När jag efter tre år summerar en del av vad vi har åstadkommit, så har vi framförallt vågat satsa på våra egna talanger/ungdomar. Vi har gett plats åt klubbens egna fostrade talanger/ungdomar och varje år har vi lyft upp några ytterligare och berett dem en plats i seniortruppen. Ett mål som BK Höllvikens styrelse tidigt satte upp och som vi har jobbat efter, likt en röd tråd. Vi har också under åren gett möjligheten till spelare i U19 truppen att få vara med och träna regelbundet med seniortruppen och vi tror och vet att detta är ett framtida koncept. Vi bygger broar. Idag är jag stolt när jag tittar på den seniortrupp som vi har bildat och ansvarat över. Jag vill samtidigt passa på att skicka ett stort tack till alla er ungdomstränare i BK Höllviken som gör ett fantastiskt arbete och insats för våra barn och ungdomar. En dag är det kanske just er adept som gör debut i BK Höllvikens seniorlag, såväl dam- som herrlag!

 

MEN det hade inte gått att göra allt det här ensam, under åren har jag arbetat med en rad olika kollegor, men där är speciellt en som har stått vid min sida i ur och skur. Uffe Lilius, jag har haft en fantastisk tid tillsammans med dig och jag har lärt mig en massa nya saker. När jag ser tillbaka på vår resa, så sa du vid ett tillfälle när frågan kom upp "om vi inte vill vinna serien....." och då svarade du, "jo, vi ska vinna, MEN vi ska vinna på vårt sätt" och jag vågar idag, tre år senare, säga att vi har vunnit och vi har gjort det på vårt sätt.

 

Härmed sätter jag punkt som huvudtränare för BK Höllviken och önskar Uffe & Viktor lycka till i nästa års division tre.

 

BK Höllviken kan år 2021 titulera sig seriesegrare och för mig är detta det perfekta avslutet. 

 

/Coach Nordbladh

Referat: BK Höllviken - Kulladals FF
BK Höllviken vände och vann.....
2021-11-14 11:46
BK Höllviken vände och vann matchen mot Kulladals FF och segern innebar dessutom serieseger i Division 4 Sydvästra 2021.....

Dags för säsongens sista hemma match och Kulladals FF är på besök på Höllvikens IP. Kulladal som säkrat nytt kontrakt sedan tidigare och som inte har mycket annat än äran att spela för denna lördag kommer dock inte ge sig utan en rejäl kamp. För egen del så har vi allt att vinna och dessutom skulle det kunna innebära serieseger om resultaten går vår väg. Men då är förutsättningarna att vi själva vinner samtidigt som IFK Klagshamn förlorar mot Lilla Torg.

 

Morgonen började något tufft, då återbuden pga. sjukdom ramlade in en efter en och till det ska också tilläggas att vi haft ett antal spelare borta under träningsveckan på grund av krassligheter. Oavsett, så skulle det lösas och även denna gång så fick vi ihop en stark 16-manna trupp.

 

Truppen: Adam Karlsson, Blagojche Glaveski, Calle Svensson, Harry Length, Joel Celik, Liam Eriksson, Linus Bladh, Marcus Grankvist, Melker Roslin, Mikkel Nielsen, Måns Wilhelmson, Noah Mattsson, Oscar Gustafsson, Oskar Norstedt, Rasmus Fröjd, Saif Sulaiman.
 
Det märktes i inledningen av matchen att vi var tagna av stundens allvar. Passningar och formation satt inte riktigt där det skulle, men det är så klart naturligt. Men ju längre matchen gick, desto mer gick det att känna igen vårt eget spel. Dock var det Kulladals FF som tog ledningen i den 17:e minuten då Emil Vinkvist på ett Zlatan-liknande sätt både tog ner bollen och fick iväg ett avslut rakt upp i nättaket i samma moment, helt otagbart för vår egen målvakt Mikkel Nielsen. Efter cirka en halvtimmes spel gjorde vi några byten och det skulle visa sig bli avgörande denna lördag. Blagojche Glaveski hade inte varit på plan i många minuter förrän han "knoppade" in kvitteringen på nick efter ett fint inlägg av Rasmus Fröjd. Äntligen tog vi över kommandot i matchen och som om det inte var nog, så fick Adam Karlsson en fin möjlighet som han förvaltade på allra bästa sätt när han två minuter före paus stänkte in 2-1 till BK Höllviken. Ledning i paus och et  härligt "flow" i laget.
 
Hur var då läget i matchen mellan IFK Klagshamn och Lilla Torg som startade redan kl 13. Eftersom vår match startade en timme senare, så visste vi att Lilla Torg hade tagit ledningen med några minuter kvar av första halvlek och när vår egen match gick till halvtidsvila, fick vi slutresultatet som betydde seger för Lilla Torg.
 
Det som nu krävdes var ett hårt jobb i andra halvlek och försöka trycka dit trean för att avgöra matchen, men det var lättare sagt än gjort. Vi försökte gång på gång, vi prickade stolpe, ribba etc, men Kulladal stretade emot varje gång. Det ska tilläggas att Kulladal var inte ofarliga. De hade ett vasst vapen i sina omställningar och framförallt också på fasta situationer. Resultatet 2-1 stod fortfarande på resultattavlan med någon minut kvar då Kulladal fick en hörna från höger. Med ett försök att kvittera lyfte Kulladal upp allt folk i straffområdet och även så deras målvakt. Som ett brev på posten fick dessutom målvakten den sista möjligheten, då han fick iväg ett avslut på hörnan, men det ville sig inte bättre än att skottet gick över målburen. Domare Andreas Löfkvist satte pipan i munnen och blåste av matchen efter en minuts tillägg och seriesegern för BK Höllviken var ett faktum . Vi har jobbat hårt för detta och jag är otroligt stolt över både dagens och årets prestation.
 
 

Målskyttar: Blagojche Glaveski, Adam Karlsson.

 
 
Säsongens sista omgång möter vi Kosova borta och matchen spelas lördagen den 20 november. Avspark sker kl 13:00.
 
Väl mött!
 
/Coach Nordbladh
Referat: BK Höllviken - BK Flagg
BK Höllviken höll 0:an igen.....
2021-11-12 22:15
Omfamnad av lagkapten Bladh har Emil Lilius precis stänkt in 2-0 till BK Höllviken med kvarten kvar av matchen.....

Efter att ha tappat serieledningen förra helgen till IFK Klagshamn i samband med vår förlust mot FC Trelleborg, var det återigen dags för en måstematch och denna gång mot BK Flagg. Men samtidigt har pressen hamnat på IFK Klagshamn igen som ny serieledare som på lördagen tog emot FC Bellevue. Eftersom vår match spelades på söndagen, så hade vi med oss resultatet från Klagshamns match och den slutade inte mindre än 1-4 till gästerna FC Bellevue. Med den vetskapen, hade vi återigen möjligheten att överta serieledningen, men skulle vi lyckas ta tillbaka den?

 

Truppen: Blagojche Glaveski, Calle Svensson, Emil Lilius, Harry Length, Joel Celik, Julius Karlsson, Liam Eriksson, Linus Bladh, Mikkel Nielsen, Måns Wilhelmson, Noah Mattsson, Oscar Gustafsson, Oskar Norstedt, Patrik Pavlovic, Rasmus Fröjd, Saif Sulaiman.
 
BK Flagg som säkrat nytt kontrakt, hade i princip inte mycket att spela för mer än äran, men samtidigt betyder den väldigt mycket. Frågan var om vår motivation skulle räcka till en seger?
 
Matchen drog igång och vi tog omgående kommandot och blev det spelförande laget. Vi fick ett mål med kvarten kvar av första halvlek inprickat behärskat av Patrik Pavlovic efter ett fint förarbete av Rasmus Fröjd och såklart en lättnad. Men ledning med enbart ett mål är nervkittlande.
 
I andra halvlek fortsatt vi äga mycket boll och BK Flagg mattades efter hand och åkte tyvärr på ett par skador och blev tvungna att göra några förändringar. Med en kvart kvar av andra halvlek kom det förlösande 2-0 målet och det var ett fint samspel mellan Patrik Pavlovic och Emil Lilius som bäddade för målet. På övertid fastställdes slutresultatet 3-0 av Blagojche Glaveski och assisten stod Måns Wilhelmson för på ett något tilltrasslat sätt, men mål blev det.
 
Svaret på ovanstående frågor blev båda positiva, motivationen räckte till seger mot BK Flagg och segern innebar återigen att vi tog tillbaka serieledningen i division fyra sydvästra. Det blir en spännande avslutning de sista två omgångarna.
 
 

Målskyttar: Patrik Pavlovic, Emil Lilius, Blagojche Glaveski.

 
 
Nästa omgång möter vi Kulladals FF hemma på Höllvikens IP och matchen spelas lördagen den 13 november. Avspark sker kl 14:00.
 
Väl mött!
 
/Coach Nordbladh
Referat: BK Höllviken - FC Trelleborg
BK Höllviken tappade serieledningen.....
2021-11-07 11:00
BK Höllviken kvitterade en bit in i andra halvleken, men tyvärr blev målet avvinkat för offside.....

Än en gång handlar det om att bevara den serieledning vi nu innehar och som serieledare vet man att man alltid kommer att vara ett jagat byte. Fredag kväll och match mot formstarka FC Trelleborg. Ett FCT som vi slog borta med 0-3, men som definitivt hade målchanser och matchen kunde slutat annorlunda, så vi är förberedda på en tuff kamp.

 

Truppen: Adam Karlsson, Blagojche Glaveski, Calle Svensson, Emil Lilius, Joel Celik, Julius Karlsson, Liam Eriksson, Linus Bladh, Marcus Grankvist, Melker Roslin, Mikkel Nielsen, Noah Mattsson, Oscar Gustafsson, Oskar Norstedt, Patrik Pavlovic, Rasmus Fröjd.
 
Matchen startade och FCT satte direkt en hög press mot oss som vi gång på gång lyckades reda ut. Det blev ett hårt ställningskrig och båda lagen innehade mycket boll, men skillnaden var att FCT hade ett effektivare anfallsspel när det väl begav sig. Vi var ganska uddlösa framåt och det räcker inte när man möter ett lag som FCT som har en stark försvarslinje. FCT tog ledningen strax innan paus på en hörna som nickades in behärskat via stolpen av August Egly.
 
Efter ett gott snack i pausvilan, så lovade vi varandra att göra vad vi kan för att trycka in en kvittering till att börja med. Och vi hade en boll inne, men den blev tyvärr avvinkad för offside. Istället var det FCT som fick utdelning när man startade ett anfall på sin vänsterkant och anfallet var som taget ur en instruktionsbok där man spelade sig igenom vårt försvar och till sist kunde avsluta anfallet med halvvolley, som dock touchade en av våra försvarare, och 0-2 var ett faktum. Där fanns såklart en del bra sekvenser från vårt och FCT:s målvakt Dennis Pettersson fick visa sina kvalitéer vid några tillfällen, men det ville sig inte bättre denna afton än att vi fick inse oss slagna av ett bättre FC Trelleborg. 
 
Dessutom fick vi inse att vi återigen tappade serieledningen till IFK Klagshamn och nu är IFK ett jagat byte. Nästa omgång tar IFK Klagshamn emot FC Bellevue hemma, medan vi möter BK Flagg. Dessutom smyger både FC Trelleborg och Lilla Torg FF i vassen och har inte på något sätt lagt ner varksamheten än. Det blir en intressant avslutning på denna serie.
 
 

Målskyttar:  

 
 
Nästa omgång möter vi BK Flagg hemma på Höllvikens IP och matchen spelas söndagen den 7 november. Avspark sker kl 16:00.
 
Väl mött!
 
/Coach Nordbladh
Referat: FC Bellevue - BK Höllviken
BK Höllviken vann efter en chockartad inledning.....
2021-10-29 10:52
Hatten på för Patrik Pavlovic som stod för ett hattrick i matchen mot FC Bellevue och bidrog tillsammans med övriga spelare till en ny trepoängare.....

Dags för returmöte mot FC Bellevue och en stor revanschlusta efter första mötets nederlag hemma på Höllvikens IP, då matchen slutade 1-2 i favör till FCB. Första mötet var också en av de bättre division fyra matcher vi har varit med om i år, så det bådar gott inför dagens kamp. Matchen idag spelas på Mellanhedens IP i Malmö och man kan väl milt säga att konstgräsplanen skulle behöva en uppfräschning deluxe. Lite omstrukturering i laget från förra helgen, då vi har inte mindre än tre spelare avstängda.

 

Truppen: Adam Karlsson, Alex Sundqvist, Blagojche Glaveski, Joel Celik, Julius Karlsson, Marcus Grankvist, Melker Roslin, Mikkel Nielsen, Noah Mattsson, Oscar Gustafsson, Oskar Norstedt, Patrik Pavlovic, Rasmus Fröjd, Rasmus Palmér, Saif Sulaiman, Tristan Madsen.
 
Matchen blåstes igång och jag hade knappt hunnit sätta mig på bänken förrän det stod 1-0 till hemmalaget och som om det inte var nog så kom 2-0 efter två och en halv minut spelade på klockan. Vilken chockartad start och det skulle bli värre..... Efter ca 10 minuters spel kom nästa kalldusch och denna gång blev det en skada på Tristan Madsen som fastnade i gräset och vred sig så illa att det slutade med en fraktur på knäskålen och in kom Oscar Gustafsson som ersättare. Efter att chocken lagt sig något började vi komma in i matchen och efter ca 20 minuters spel bjöd FCB in oss i matchen genom ett olyckligt självmål. Det var den tändningen vi behövde och två minuter senare hade vi kvitterat till 2-2 genom Patrik Pavlovic. Det såg ut som att vi skulle gå till halvtidsvila med ett likaläge, men FCB ville annorlunda. Halvlekens sista spark touchade en spelares rygg och ställde vår målvakt och ledning 3-2 var ett faktum.
 
Inför andra halvlek lovade vi varandra att försöka vända på steken och killarna tog sig samman och gjorde vad man lovade. Det blev en rejäl målkavakad som startade 10 min in i andra, då Patrik Pavlovic stänkte in sitt andra för dagen och kvitterade till 3-3. Några minuter senare var det dags för Noah Mattsson att presentera sig i målprotokollet och till sist fick Patrik Pavlovic kröna sitt hattrick genom att sätta dit slutresultatet 3-5.
 
Om man summerar matchen, så var det en sevärd match utifrån publikens sida med många mål, men som tränare i respektive lag fick vi slita vårt hår några gånger.
 
 

Målskyttar:  Patrik Pavlovic 3, Noah Mattsson, självmål.

 
 
Nästa omgång möter vi FC Trelleborg hemma på Höllvikens IP och matchen spelas fredagen den 29 oktober. Avspark sker kl 19:00.
 
Väl mött!
 
/Coach Nordbladh
Referat: BK Höllviken - IFK Klagshamn
BK Höllviken i topp efter seger i seriefinalen mot IFK Klagshamn.....
2021-10-17 09:13
Rasmus Fröjd blev enda målskytt med en väl avvägd nick i seriefinalen mot IFK Klagshamn och innebär att vi övertar serieledningen igen.....

En krispig och underbar lördags eftermiddag och en sol som stundtals visade sig från sin bästa sida. Dessutom står det en seriefinal på programmet i divison 4 Sydvästra Skåne mellan BK Höllviken och IFK Klagshamn. Första mötet i år slutade oavgjort 1-1 och det var en härlig fight och jag förväntar mig inget annorlunda i dagens seriefinal.

 

Truppen: Adam Karlsson, Blagojche Glaveski, Calle Svensson, Joel Celik, Julius Karlsson, Liam Eriksson, Linus Bladh, Marcus Grankvist, Melker Roslin, Mikkel Nielsen, Noah Mattsson, Oscar Gustafsson, Oskar Norstedt, Patrik Pavlovic, Rasmus Fröjd, Samir Diaz.
 
Domare Ramiz Jusufovic satte pipan i mun och blåste igång matchens första 45 minuter. Redan från början syntes det att inget av lagen ville ta några onödiga risker, så den första halvleken blev kanske inte den spelmässigt bästa . Det fanns dock ett par ljusglimtar, där först IFK Klagshamn fick ett jätteläge att ta ledningen, men Mikkel Nielsen gjorde en fin benparad och höll rent. För vår del anser jag att vi borde haft straff, i alla fall från den vinkel jag ser situationen ifrån, när Samir Diaz driver in boll i Klagshamns straffområde och blir neddragen, men domaren friade. Första halvlek slutar 0-0 och är fullt rättvist.
 
Andra halvlek blev lika tuff och tillknäppt som i första, precis som en seriefinal ska vara. Mikkel Nielsen stod för ett par avgörande räddningar till och var det inte Mikkel som stod i vägen, så var det någon av utespelarna som offrade sig för att täcka skott etc. Med kvarten kvar slås ett inlägg från vänsterkanten som ytterbacken Rasmus Fröjd når högst på, ser luckan i bortre hörnet och får en perfekt nick som seglar in i bortre burgaveln. Ledning med 1-0 och som alltid viktiga minuter direkt efter avspark. Efter ett hårt tryck från Klagshamn lyckades vi rida ut stormen och vinna seriefinalen. IFK Klagshamn drabbades av en utvisning i slutminuten, men det hann aldrig få någon betydelse för något av lagen. Rent taktiskt genomför vi en bra prestation och har koll på vår motståndare.
 
Resultatet innebär att vi återigen är i serieledning, men det återstår fem tuffa omgångar.
 
 

Målskyttar:  Rasmus Fröjd.

 
 
Nästa omgång möter vi FC Bellevue borta och matchen spelas på lördag den 23 oktober. Avspark sker kl 14:00.
 
Väl mött!
 
/Coach Nordbladh
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 18/3 13:00
1 - 1  
Lör 11/3 13:00
2 - 1  
Lör 4/3 13:00
2 - 2  
Tis 28/2 19:15
2 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
BK Höllviken, 18/03 11:21 
BK Höllviken, 10/03 15:29 
BK Höllviken, 08/03 19:33 
 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBBPARTNERS