SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling
A-lag

Välkomna till BK Höllviken Herrlag

Referat: BK Höllviken - Limhamns FF
Andra raka vinsten för BK Höllviken.....
2021-07-10 08:42
Blagojche "Bale" Glaveski till vänster fick kröna sin debut med att sätta dit slutresultatet 4-1 och omfamnas av Samir Diaz och Tristan Madsen.....

Med en vinst i bagaget mot Kulladal senast var det dags att ta emot Limhamns FF hemma på Höllvikens IP under en härlig sommarkväll. Två lag med stärkt självförtroende, då Limhamn tog en poäng mot Kosova senast. Det var upplagt för en bra match och det skulle visa sig bli en målrik match.

 

Truppen: Axel Brogårdh, Blagojche Glaveski, Calle Svensson, Emil Lilius, Felix Eriksson, Jacob Radencrantz, Joel Celik, Liam Eriksson, Linus Bladh, Marcus Grankvist, Mikkel Nielsen, Oscar Gustafsson, Rasmus Fröjd, Saif Sulaiman, Samir Diaz, Tristan Madsen.
 
Det märktes att vi alla var taggade på match igen och inledningen från vår sida var riktigt bra. Det hela mynnade ut i att återvändaren Rasmus Fröjd rullade in 1-0 i den 15:e minuten. Efter målet tog Limhamn över taktpinnen och vi fick jaga mycket boll och slarvade i vårt spel. Bland annat hade LFF en het chans när en boll skruvade sig runt vår målvakt Mikkel Nielsen, men som tur var räddades vi av stolpen denna gång. Limhamn fortsatte trycka på, men i all press lyckades försvarsjätten Linus Bladh nicka in 2-o till BK Höllviken på en hörna och ett psykologiskt viktigt mål för oss. Man kan diskutera om det var rättvist eller inte, men oavsett så gick vi till paus med två måls ledning.
 
Andra halvlek hade knappt börjat förrän en LFF spelare blev neddragen i vårt straffområde med straff som följd. Det var inte riktigt den starten man ösnkade sig och framförallt inte bjuda in LFF i matchen. Straffen sattes säkert av Kristoffer Jeppsson och det var reducerat. Men glädjen för LFF blev inte långvarig och jag kände själv att vi var aldrig riktigt hotade. I princip anfallet efter avspark blev Tristan Madsen frispelad efter ett fint förarbete och Madsen gjorde inga misstag och rullade iskallt in viktiga 3-1. Limhamn försökte komma tillbaka, men vårt försvarsspel visade sig än en gång vara nyckeln till framgång och anfallsmässigt var det ett kliv framåt. Nyförvärvet Blagojche "Bale" Glaveski som gjorde debut för BK Höllviken tog plats i anfallet redan från start och visade att han är att räkna med. Dessutom fick han kröna sin debut genom att med kvarten kvar sätta dit 4-1 som också blev slutresultatet.
 
Målskyttar:  Rasmus Fröjd, Linus Bladh, Tristan Madsen, Blagojche Glaveski.
 
Fyra målskyttar totalt i matchen där försvararna Fröjd/Bladh frälste oss i första halvlek och Firma Madsen/Glaveski fick avsluta målskyttet i andra. Andra raka vinsten och tre friska poäng in på kontot. Ny match på lördag den 10 juli borta mot Husie IF som också blir den sista matchen innan uppehållet. Avspark sker klockan 13:00.
 
Väl mött!
 
/Coach Nordbladh
Referat: Kulladals FF - BK Höllviken
BK Höllviken "nollade" igen.....
2021-06-30 23:24
18-årige Mikkel Nielsen höll nollan för tredje matchen i år och bidrog starkt till vinsten över Kulladals FF.....

Efter en tuff förlust senast mot Kosova, var det återigen dags för match och denna gång mot Kulladals FF. Kulladal är nykomlingar efter att ha trillat ur division tre förra säsongen, så min känsla var att detta kommer bli tufft. Det var dessutom ett kärt återseende av min egen gamle tränare Nils-Erik "Bagaren" Persson.

 

Truppen: Axel Brogårdh, Calle Svensson, Emil Lilius, Felix Eriksson, Jacob Jarl-Wellershaus, Jacob Radencrantz, Joel Celik, Liam Eriksson, Linus Bladh, Melker Roslin, Mikkel Nielsen, Oscar Gustafsson, Rasmus Fröjd, Saif Sulaiman, Samir Diaz, Tristan Madsen.
 
Lite förändringar i laget sen senast på grund av en del skador, men vi visade genast att vi inte skulle ge oss utan en hård kamp. Försvarsmässigt har vi gjort en bra start med undantag för matchen mot Kosova, men det var precis som att den matchen var glömd helt å hållet. Hur skulle vi då agera anfallsmässigt? Med offensiva krafter genom bland annat veteranen Samir Diaz, vindsnabbe Emil Lilius och en hårdför Tristan Madsen visade vi en spelglädje som vi inte skådat tidigare. Men det skulle dock visa sig att det inte var någon av dessa herrar som presenterade sig först i målprotokollet . Via en hörna i mitten av första halvlek, damp bollen ner framför fötterna på nyförvärvet Jacob Jarl-Wellershaus som förvaltade chansen på bästa sätt och satte sitt första mål för säsongen.
 
Med ledning i halvlek gick vi ut till spel i andra med stort självförtroende. Dock blev vi en aning tillbakapressade av Kulladals offensiv, men vi lyckades allt som oftast hantera de offensiva attackerna. En nykomponerad backlinje med de rutinerade rävarna Rasmus Fröjd och Linus Bladh tillsammans med det unga gardet Joel Celik och Liam Eriksson visade sig vara en stark försvarsmur. Målskytten Jacob Jarl-Wellershaus fick tyvärr utgå med känning i låret och ersatte gjorde blott 17-årige Saif Sulaiman som kompletterade mittfältet tillsammans med Melker Roslin och Calle Svensson. Med en kvart kvar av matchen drogs Melker Roslin ned i straffområdet och domare Berggren pekade direkt på straffpunkten. Roslin förvaltade själv straffen på säkraste sätt och såg till att ge BK Höllviken ledningen med två mål. Det skulle visa sig att vi inte gjorde fler mål denna torsdagskväll, men det gjorde inget eftersom vår målvakt Mikkel Nielsen såg till att spika igen buren för tredje matchen i år av totalt fyra spelade.
 
Målskyttar:  Jacob Jarl-Wellershaus, Melker Roslin.
 
Skönt att vi hittar tillbaka in i vinnarspåret direkt efter nederlaget mot Kosova, men jag vill också ge Kulladal en eloge för att vara ett spelande lag som oroade vårt försvar vid flera tillfällen. Ny match på torsdag, då Limhamns FF kommer på besök till Höllvikens IP. Avspark sker klockan 19:00.
 
Väl mött!
 
/Coach Nordbladh
Joel tillbaka på IP
2021-06-29 20:47

Joel har har den senaste tiden spelat i både TFF och Torns IF. Han är en bra man-man spelare och har en fin blick för spelet där han gärna tar fram bollen i banan. Vi fortsätter att bygga "nya" BK Höllviken med egna talanger och vi önskar honom varmt välkommen tillbaka säger Ulf Lilius. 

 

Namn: Joel Celik

Ålder: 18 snart 19

Position: Mittback

Moderklubb: BK Höllviken

Klubbar som spelare: BK Höllviken, LB07, TFF, Torns IF

 

Varför valde du BK Höllviken?

Jag valde BK Höllviken eftersom jag tycker att laget ser väldigt spännande ut och för att jag har många vänner i laget.

 

Hur ser du på lagets möjligheter inför säsongen 2021?

Jag anser att laget har vad som krävs för att gå upp till division 3.

 

Vilken roll på planen trivs du bäst i varför?

Jag trivs bäst som mittback då jag spelat det genom nästan alla mina ungdomsår och för att jag älskar duellspelet men jag kan även spela högerback om det skulle behövas.

 

Har du någon egen målsättning inför året?

Min målsättning för året är att laget går upp till division 3.

 

Favoritlag?

Chelsea såklart, världens bästa lag.

 
 
 
Referat: BK Höllviken - KSF Kosova
BK Höllviken föll mot topptippade KSF Kosova.....
2021-06-20 08:40
Dubbel olycka när BK Höllviken föll mot topptippade KSF Kosova och Julius Karlsson fick utgå skadad i andra halvlek.....

Tredje omgången och match hemma på Höllvikens IP mot topptippade KSF Kosova. Kosova som börjat serien på bästa sätt med två raka segrar kom med stort självförtroende. För egen del har inledningen också varit godkänd med fyra poäng på två matcher, så det var upplagt för en härlig och god kamp.

 

Truppen: Axel Brogårdh, Axel Henderup, Emil Lilius, Felix Eriksson, Jacob Jarl-Wellershaus, Jacob Radencrantz, Joel Celik, Julius Karlsson, Liam Eriksson, Linus Bladh, Melker Roslin, Mikkel Nielsen, Måns Wilhelmson, Oscar Gustafsson, Saif Sulaiman, Samir Diaz.
 
Inledningen av matchen var okej från vår sida, men redan i den 13:e minuten hamnade vi i underläge genom en felbedömd hemåtnick som Kosova utnyttjade. Den efterföljande kvarten blev till mycket slarv och felpass. Många gånger valde vi det svåra alternativet, vilket mynnade ut i ingenting. Som om det inte var nog så gjorde Kosova 0-2 på en hörna där vi missar vår markering. Det ska dock tilläggas att vi fick ett bortdömt mål som kan diskuteras om det verkligen skulle vara frispark istället för mål. Efter ca 30-35 min gör vi ett antal byten för att få till en förändring, men ingen utdelning innan paus.
 
I andra halvlek krigar vi på och det blir bättre ju längre matchen går. Men så kommer kallduschen i den 56:e minuten, när vi återigen missar en markering på en fast situtation. Vi arbetar oss dock in i det och lyckas reducera bara ett par minuter efter deras tredje mål. Ett fint slaget inlägg som Emil Lilius når högst på och nickar in 1-3. Oscar Gustafsson får i slutet av matchen ett fint läge som han själv arbetar fram, men bollen smiter precis utanför stolpen. Närmre än så kommer vi inte denna lördag och vi får tyvärr anse oss slagna.
 
Målskyttar:  Emil Lilius.
 
För att runda av detta referat, så ska vi ta med oss det som är positivt under matchen och vi ska även ta med oss en del saker som vi ska förbättra till nästa omgång. Vi är bara i inledningen av serien och det kommer hända mycket i årets seriespel. Vi kommer resa oss från detta och ta nya tag redan på torsdag kommande vecka, då vi åker till Malmö för match mot Kulladals FF på Kulladals IP. Avspark sker klockan 19:00.
 
Väl mött!
 
/Coach Nordbladh
Referat: BK Höllviken - Staffanstorp United FC
BK Höllviken tog tre poäng i hemmapremiären.....
2021-06-19 11:37
Emil Lilius har precis hängt in 1-0 på straff mot Staffanstorp United FC.....

Söndag eftermiddag och dags för hemmapremiär mot Staffanstorp United FC i strålande solsken. Kan det bli bättre? Ja, tre poäng hade inte varit fel om ni frågar mig, men vi hade kännedom om att Staffanstorp är ett fysiskt och starkt lag att möta och vi fick rätt i det.

 

Truppen: Alex Sundqvist, Axel Brogårdh, Axel Henderup, Emil Lilius, Felix Eriksson, Jacob Jarl-Wellershaus, Jacob Radencrantz, Julius Karlsson, Linus Bladh, Melker Roslin, Mikkel Nielsen, Oscar Gustafsson, Rasmus Fröjd, Saif Sulaiman, Samir Diaz, Tristan Madsen.
 
Matchen inleddes i ett bra tempo och Staffanstorp satte direkt, från start, en hög press mot oss, vilket tog lite tid innan vi lyckades hantera detta. Men ju längre in i matchen vi kom desto mer tog vi över. Enligt min uppfattning skapar vi den hetaste målchansen under de första fyrtiofem minuterna, men Staffanstorps duktige målvakt fick sträcka på sig och lyckades avvärja i sista stund och den första halvleken slutar mållös.
 
Andra halvlek och vi har kommit lite mer än fem minuter in, så blir Emil Lilius neddragen i straffområdet och domare Victor Folkesson pekar på straffpunkten. Emil Lilius förvaltar själv den på ett säkert sätt och hänger in 1-0 för BK Höllviken. Matchens fortsättning består av mycket kamp och vilja, där vår vilja visar sig vara störst denna gången. Julius Karlsson fick ett bra avslut i mitten av andra halvlek men målvakten räddade till hörna och även Mikkel Nielsen fick sträcka på sig och stå för en avgörande räddning. Som om inte det var nog, så knep Mikkel även en straff om än med lite hjälp av ribban.
 
Mittlåset och duon Bladh/Henderup slet tillsammans med sina ytterbackar. Bland annat gjorde Rasmus Fröjd årsdebut och var tillbaka på sin hemmaplan där han hör hemma. En som också säsongsdebuterade var Melker Roslin som tidigare tillhört Malmö FF och nu är tillbaka på Höllvikens IP. Melker, med ungdomslandskamper i bagaget, märktes på mitten och hans kvaliteér kommer att bana väg för BK Höllviken. Tillsammans med Jacob Jarl-Wellershaus slet de båda rejält och såg till att vi kontrollerade mittfältet. Resultatet stod sig halvleken ut och tre poäng i hemmapremiären var ett faktum.
 
Målskyttar:  Emil Lilius (straff).
 
Efter mycket kamp och vilja, är det härligt att se killarna tillsammans bärga samtliga tre poäng. Försvarsmässigt vill jag ge en stor eloge till laget, där vi sliter kopiöst mycket och ger inte Staffanstorp mycket utrymme. På lördag kommer KSF Kosova på besök till Höllvikens IP. Avspark sker klockan 14:00.
 
Väl mött!
 
/Coach Nordbladh
Liam tillbaka på Höllvikens IP
2021-06-18 18:27

Liam har har den senaste tiden spelat i både TFF och Vellinge IF. Han har en fin vänsterfot och bra spelförståelse och vi fortsätter att bygga "nya" BK Höllviken. Väldigt kul att han valde att vara delaktig i vår resa och vi önskar honom varmt välkommen tillbaka säger Ulf Lilius. 

 

Namn: Liam Eriksson

Ålder: 19

Position: Ytterback

Moderklubb: Höllvikens GIF

Klubbar som spelare: Höllvikens GIF, Skanör, BK Höllviken, TFF, Vellinge IF

 

Varför valde du BK Höllviken?

Jag valde att komma tillbaka till BK Höllviken eftersom det är laget som ligger mig närmst om hjärtat. Höllvikens IP är hemmaplan.

 

Hur ser du på lagets möjligheter inför säsongen 2021?

Jag tror starkt på oss denna säsongen, vi har ett bra lag med mycket unga spelare vilket jag tror kommer märkas tydligt på planen. 

 

Vilken roll på planen trivs du bäst i varför?

Trivs bäst på vänsterkanten där jag får mest utdelning av min vänsterfot.

 

Har du någon egen målsättning inför året?

Målsättningen med året är såklart att vinna serien och utvecklas som fotbollsspelare. Men även att komma hem till Höllvikens IP och träffa gamla vänner är något jag sett fram emot under en väldigt lång period. 

 

Favoritlag?

Manchester United.

 
Referat: Lilla Torg FF - BK Höllviken
Seriepremiären blev till en poäng för BK Höllviken.....
2021-06-13 10:35
Kapten Linus Bladh visade upp en härlig inställning i premiären mot Lilla Torg.....

2021 är ännu ett år i väntans tider, en väntans tider på att äntligen få komma igång med fotbollsmatcher igen. I år har vi inte tillåtits att spela några träningsmatcher och tro mig när jag skriver att våra killar var rejält taggade inför lördagens seriepremiär borta mot ett svårspelat Lilla Torg och förmodligen på Sveriges minsta fotbollsplan till ytan eller....?

 

Till skillnad mot avslutningsmatchen föregående säsong mot just Lilla Torg, då det gällde spel om en plats i kvalet till division tre och matchen i princip regnade bort för vår del, så kan man säga att denna gången höll planen. I ett soligt Malmö fick vi uppleva ett fantastiskt premiärväder.

 

Truppen: Alex Sundqvist, Axel Brogårdh, Axel Henderup, Calle Svensson, Emil Lilius, Felix Eriksson, Jacob Jarl-Wellershaus, Jacob Radencrantz, Julius Karlsson, Liam Eriksson, Linus Bladh, Marcus Grankvist, Mikkel Nielsen, Oscar Gustafsson, Samir Diaz, Tristan Madsen.
 
Inför matchen visste vi att det skulle bli en tuff och hård kamp, då Lilla Torg är ett fysiskt lag att möta och dessutom saknar man normala ytor att operera på. Oavsett, matchen startade och vi hade lite svårt att få igång spelet, men växte mer och mer in i matchen ju längre det gick. Ett par spelare gjorde debut för sin nya klubb och Jacob Jarl-Wellershaus visade omgående att han är att räkna med. Det blev mycket slitgöra för den gamle handbollsspelaren, men ack så bra han gjorde det. Nyförvärvet från BK Skansen, Linus Bladh, presenterade sig också bästa sätt och visade med sin stridighet och rutin att där är mer att plocka ut av 36-åringen.
 
Det var ganska tillknäppt, men det fanns chanser på båda håll. Bästa möjligheten för Lilla Torg kom efter ett inlägg där Mikkel Nielsen gör en kalasräddning och lyckas styra bollen över mål. Framåt fick vi en bra möjlighet i första halvlek där linjedomaren först vinkade för offside, men sedermera sänkte flaggan igen och helt korrekt gjort. Kanske blev ändå Oscar Gustafsson lite ställd av situationen, men fick iväg ett skott som räddades till hörna.
 
I andra halvlek ägde Lilla Torg en hel del boll genom att vi sjönk ner i försvarsspelet, men vi stod emot bra. I slutet av matchen fick vi ett uppspel på högerkanten där Emil Lilius serverade ett lågt inlägg precis framför mål, där Jacob Radencrantz dök upp på bortre stolpe,  men lyckades tyvärr inte styra bollen i mål. 
 
Målskyttar:  - 
 
Med lite perspektiv på matchen, så är jag ändå nöjd med en poäng i premiären. Nu tittar vi framåt och på söndag kommer Staffanstorp United FC på besök till Höllvikens IP. Avspark sker klockan 14:00.
 
/Coach Nordbladh
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 10/7 13:00
2 - 5  
Tor 1/7 19:00
4 - 1  
Tor 24/6 19:00
0 - 2  
Lör 19/6 14:00
1 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBB PARTNERS