SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling
A-lag

Välkomna till BK Höllviken Herrlag

Huvudtränare:

Erol Bekir

073-713 01 37

 

Huvudansvarig: 

Jonas Brorsson

Sportchef

070-854 4944

jonas@bkhollviken.se

Referat: Vellinge FF - BK Höllviken
Vellinge FF - BK Höllviken 2-0 (1-0)
2024-05-08 22:54
 
Referat: BK Höllviken - Bunkeflo FF
BK Höllviken - Bunkeflo FF 1-2 (1-0)
2024-05-04 16:45
Dagens besök var ifrån Bunkeflo. Året var 1999 när Bunkeflo FF startades som en farmarklubb till Bunkeflo IF. Sedan år 2008 står föreningen på egna ben.
 
Dom har även fått igång en fotbollsskola och har 2 ungdomslag i åldrarna 11-14 år. Som tränare har dom vår fd spelare Samir Diaz. I laget även målvakten Mikkel Nielsen och mittbacken Alex Sundqvist.
 
Matchen fick en tråkig start, redan efter 2 minuter knäcktes förmodligen Hugo Bergendahls näsa. En hög spark (ofrivilligt) ifrån Filip Johansson gjorde att BK Höllviken tvingades till ett tidigt byte. Sedan tidigare kunde inte heller Felix Erlandsson delta. På torsdagsträningen vrickade han foten. Skadad är också  Saif Suleman, Abraham Kyagulanyi också skadad. Morris Braendshöi sjuk, Victor Arcombe sjuk. Det är 6 spelare som varit startspelare tidigare under säsongen. Så utifrån detta perspektivet måste vi acceptera fakta och just nu ljuger inte tabellen.
 
Vid förluster är det enkelt att skylla på skador och sjukdomar. BK Höllvikens stora problem att den höga frånvaron gör att otränade spelare får starta. Dom 2 jag i första hand tänker på är William Ojanlatva och Tim Bylund. Dom tillhörde trots detta våra allra bästa.
 
Nivån blir ojämn, vi orkar inte heller i 90 minuter. Trots underläge 1-2 är vi inte ens nära att kvittera dom sista 25 minuterna. Orken och skärpan är inte där. Vi är bra i vårt försvarsspel men när bensinen tar slut på 3-4 spelare håller vi inte ihop lagdelarna.
 
Trots Hugos olyckliga skada gör Victor Andersson 1-0 efter 12 minuter spelade. I stort sett på egen hand, han snor bollen ifrån deras mittback kommer fri med Mikkel Nielsen och placerar behärskat in 1-0.
 
I anfallet efter är det nära 1-1 men Rasmus Fröjdh räddar på mållinjen.
 
Innan första halvlek hade Bunkeflo FF fått 4 gula kort. På nytt fick BK Höllviken en skada. Nu var det Filip Olsson och förmodligen har han kommit tillbaka för snabbt i spel igen.
 
Även om Bunkeflo FF inte skapar några målchanser är det dom som dikterar och äger sista 20 minuterna av halvleken.
 
Inledningen av andra halvlek är bra utifrån BK Höllviken ögon. När kvitteringen kommer i 55:e minuten är det sedan i stort sett Bunkeflo FF som har taktpinnen. Försvarsmässigt är det bra men framåt är bristerna stora. Det är helt enkelt en dålig fotbollsmatch med många felpassningar och mindre bra beslut.
 
Bunkeflos FF:s frispark till 1-2, är vacker. Det är en sådan vi ibland ser i Premier League eller Champions League. Då återstod det ca 20 minuter av matchen.
 
Erol Bekir gör en hel del byte men ingen av spelarna som kom in lyckades förändra matchbilden. Även om vi vid 1-1 hade en jättechans till mål så var det allt vi hade.
 
Det var smärtsamt att se hur vi blev utmanövrerade sista 15 minuterna. Vi var helt ofarliga.
 
Ny match på onsdag, nu gäller det läka såren, se om vi får någon spelare tillbaka som kan bidra på planen. Kommunderby mot Vellinge FF.
 
Glädjeämnet idag var att vårt P-08 lag tog en stor seger mot BK Astrio med 7-0. Det innebär att laget ligger i toppen av tabellen. Tom Murmark gjorde 3 mål och BK Höllviken skuggar FC Rosengård och Eskilsminne i tabelltoppen.
 
Jonas Brorsson
Referat: Malmö City FC - BK Höllviken
Malmö City FC - BK Höllviken 1-1 (0-0)
2024-04-28 17:39
Vi åker till Malmö och möter serieledarna. Truppen är sargad pga skador och sjukdom. Vår tränare Erol Bekir beklagar sig inte för det. Komponerar en ny backlinje och det såg ut som vi haft en intakt fyrbackslinje under hela säsongen. In som högerback gick Hugo Olausson Ljungmark, han har aldrig spelat på den positionen.
 
Hugo har haft ett skadeelände i stort sett 2 ½ år. Inleddes med en korsbandsskada och när väl Hugo var tillbaka blev det en ny skada. Vi är nu i slutet av april och det har inte varit mycket träning för Hugo.
 
Hans 60 minuter var med beröm godkänt, bytet kom då Hugo Olausson Ljungmark var helt slut.
 
Som mittback spelade Tim Bylund, även han har haft skadebekymmer sedan ifjol. Även idag hände någonting med hans fot i slutet av matchen. Även Tim gjorde det oerhört bra.
 
BK Höllviken inleder i motvind men dominerar matchen totalt. Det är också BK Höllviken som får matchens första målchans. Med sin rivighet och snabbhet springer Max Rydström ifrån deras backlinje, serverar en fin passning in till Hugo Bergendahl. I praktiken skall bara Hugo sätta till högerfoten och lägga in bollen i mål, han kunde ha stannat den också, istället blir det ett avslut med vänster fot utanför stolpen. Det var som Hugo sade efter matchen " jag hann tänka för mycket".
 
Det dröjer inte länge förrän Max Rydström på nytt löper sig fri, försöker runda målvakten men keepern hinner lägga beslag på bollen.
 
Victor Andersson och Max Rydström som forwards var ett lyckat drag av Erol Bekir. Dom sårade ideligen deras backlinje. I matchminut 30 var på nytt dags för en fin kombination, Victor och Max. Max Rydströms avslut räddas av deras målvakt.
 
Under dom första 45 minuterna har Malmö City FC inte ett enda avslut på mål trots medvinden. Innan halvlekens slut har Morris Braendshöi ett bra skott som räddas till hörna.
 
Victor Andersson löper på nytt ifrån deras tröga backlinje. Ett bra skott precis innanför straffområdet men målvakten tippar bollen till hörna.
 
BK Höllviken inleder även andra halvlek bra. Någonstans började seriefavoriten Malmö City FC visa varför dom kan vinna serien. Några chanser skapades inte men det kändes farligt.
 
Vi klarade inte av att hantera medvinden, bollarna rann iväg. Samtidigt gjordes det många byten.
 
Matchens nästa målchans kom genom Inas Suljic, på nytt ett friläge men avslutet gick rakt på en täckande målvakt.
 
Malmö City borde fått en utvisning i matchminut 65 men även en domare får göra fel.
 
Så inträffar det som kan inträffa i fotboll, en snabb omställning och med oerhört flyt, ett motlägg som friställer deras forward och på första avslutet på mål för Malmö City FC är det plötsligt 1-0. Då visar matchklockan 85 minuter.
 
Det var deppigt värre men BK Höllviken är svåra att besegra. "Det är alltid för tidigt att ge upp" Ett misslyckat skott med högern ifrån Hugo Bergendahl blir till en perfekt passning till Mohammad Abdalrazak, "Momme" som vi kallar honom rullar behärskat in bollen mellan benen på målvakten, 1-1, målet föll endast 2 minuter efter deras ledningsmål och vi har nu spelat 4 matcher och alla är oavgjorda.
 
Klyschan "det är bättre att vinna en match och förlora en", stämmer inte. Framförallt inte i en 12-lags serie. När du kryssar, tar du 2 poäng ifrån motståndaren. Något jag med nöje kommer presentera i oktober månad. Finns där någon statistiknörd som exempelvis kan påvisa i vår Allsvenska med 16 lag att om vi tillämpar det gamla systemet med en poäng och 2 poäng för seger blir det skillnad? Det blir samma lag som vinner Allsvenskan och samma lag som åker ur även om vi använt oss av det gamla systemet.
 
Som bekant har vi 2 ungdomslag i Nationella serier. Våra 17-åringar besegrade idag Lunds BK Med 2-0. Igår vann våra 16-åringar borta mot Nosaby med 6-2. En fin start och glädjande att vi står oss så bra.
Referat: BK Höllviken - Kvarnby IK
BK Höllviken - Kvarnby IK 0-0
2024-04-21 17:59
Via kval ifrån division V tog sig Kvarnby IK sig upp till division IV. Efter ett långt fall ifrån Division II har föreningen förmodligen landat och kan se optimistiskt på framtiden.
 
För BK Höllviken, 3 spelade matcher och alla har slutat oavgjort. Detta var en match vi borde ha vunnit. Kvarnby hade i slutet av matchen 2 ypperliga tillfälle att göra mål. Så även om det var en liten besvikelse får vi likväl vara nöjda med en poäng.
 
BK Höllviken kontrollerar matchen bra dom första 25 minuterna. Hade inte protesterat om Felix Erlandsson fått straff. Tyvärr tvingades vi till ett tidigt byte, Abraham Kyagulanyi. En förmodad bristning på lårets framsida.
 
Det är med optimism killarna går in till halvtidsvilan. Kvarnby ett rutinerat lag. Lagkaptenen Rasmus Nilsson är 37 år. Kvarnby hade 9 spelare födda på 90-talet, vi har en, nämligen Rasmus Fröjdh.
 
Hugo Bergendahl Landau kommer in i halvlek och är pigg. Får ocks ett jätteläge i matchens 56:e minut. Målvakten räddar friläget. Ifjol stod keepern i FC Rosengård division II.
 
Sedan är det Kvarnby som tar över, det känns som det är en tidsfråga innan det blir mål. Erol Bekir gör några taktiska förändringar för att framförallt täppa till våra kanter.
 
Matchens absolut bästa målchans i 74:e minuten får BK Höllviken när Inas Suljic avlossar kanonen, bollen går rakt ut ifrån målvakten. Benjamin Dahlquist möter bollen men får varken höjd eller kraft i bredsidan. Där skulle det varit 1-0.
 
Sista 10 minuterna är slarviga, framförallt i vårt passningsspel men även när vi skall rensa bollen ifrån farliga ytor.
 
Vi är fortfarande obesegrade. Extra + till vår lagkapten Rasmus Fröjdh, Felix Erlandsson och Rami Metovski.
 
Våra U-16 och U-17 vann även denna helgen. BK Höllviken -Malmö City FC (P-08) 4-1. Ett äkta hattrick av Otto Myllenberg Belfrage
 
Samtidigt som A-laget spelade hade P-07 hemmamatch mot Onsala BK, en säker seger med 5-1. Skönt att Isak Lindgren fick göra 1-0 och 2-0. Forwards behöver mål för sitt självförtroende. Båda målen fint framspelad av Axel Tegman.
 
Vårt damlag har fått en tuff start. Igår blev det en ny förlust med 11-1 mot Veberöd. Nu väntar Rydsgård och där behövs det verkligen en 3-poängare.
Referat: NK Croatia - BK Höllviken
NK Croatia-BK Höllviken 1-1 (1-0)
2024-04-13 16:58

Gräspremiär och det var gemytligt på Kroksbäcks IP. NK Croatia som bildades 1962. Har även lokal på Ärtholmsvägen .Där  samlas medlemmar runt fritidsaktiviteter som bordtennis, schack, kortspel mm.

Eller bara för att umgås.

 

Ursprunget kommer ifrån Kroatien eller Bosnien och Hercegovina. i NK Croatia är alla välkomna oavsett nationalitet.

 

Det grillades och ur högtalarna spelades trevlig musik ifrån Balkan. En familjär stämning må jag säga.

 

Matchen börjades med att domarna inte godkände vår nya dress. NK Croatia som spelar i vita tröjor gjorde att vår dress med rött och vitt på framsidan inte godkändes av domarna.

 

Det var bara för våra killar att spela i blå västar. Nu spelas ju inte fotboll med matchkläderna så det var bara att acceptera beslutet.

 

Matchens första målchans fick Inas Suljic i matchens 14:e minut. En formidabel framspelning av Hugo Bergendahl. Inas försökte chippa över en utrusande målvakt men tyvärr gick bollen bredvid stolpen.

 

BK Höllviken var disciplinerade, Croatia ägde boll och dom är oerhört skickliga i sitt passningsspel. Där har vi något att lära.

 

BK Höllviken sattes under tryck, när vi summerar matchen tror jag att det blev 12-2 i hörnor. NK Croatia gjorde också 1-0 på en hörna. Detta gjordes i matchminut 22. Inom loppet av 10 minuter hade Anton Krabbe gjort två svettiga räddningar.

 

I halvlek stod det 1-0. Det finns ett modernt uttryck som heter "staying in the game". Det innebär i korthet, så länge det bara står 1-0 i matchen så lever den. Även om exempelvis bollinnehavet är 70 vs 30 %.

 

Andra halvleks inledning är bra ifrån BK Höllviken. Sedan kommer en sämre period. Mycket beroende på felbeslut, vi tappar boll i fel läge. Samtidigt en förståelse att planen var tung och sög musten ur killarna.

 

Erol Bekir fick verkligen använda alla spelare och utnyttjade också dom flygande bytena. Förhoppningsvis med ytterligare tid kommer fler spelare i fysisk form. Fotboll är en sport där du måste kunna orka springa. Under 90 minuter har du kanske bollen 1 ½ minut. Resten av tiden är löpa och åter löpa och ligga rätt i sina positioner.

 

I matchens 79:e minut blev en av Höllvikens bästa spelare Victor Arcombe skadad. NK Croatia blev trots ledning och bollinnehav lite ängsliga. Även dom såg trötta ut.

 

Vi skulle få en kvittering. Inbytte Edrin Imeri hittade Inas Suljic och blixtsnabbt efter ett 2 tillslag slog Inas till med ett hårt pressat skott utanför straffområdet, bollen gick under målvakten och matchklockan visade 87 minuter.

 

Efter 2 omgångar har vi 2 poäng, det är godkänt. Samtidigt skall vi fortsätta vara ödmjuka för även om vi tog en poäng idag måste nivån upp ytterligare ett snäpp. Imponerad av killarnas inställning och att se Filip Olsson göra fyra klockrena glidtacklingar a la Glenn Hysén värmer en gammal back. Hela backlinjen var solid. Vi mötte erfarna spelare där en del har division I rutin. NK Croatia kommer nog vara ett topplag.

 

I övrigt ifrån BK Höllviken får vi rapporter att vårt U-17 lag premiärspelat i Nationella serien. .Bortapremiären mot Falkenberg blev lyckosam.

Det blev en 1-0 seger, en hörna som Benjamin Dahlquist nickade in på en intränad variant.

 

i övrigt kan vi också rapportera att vårt damlag förlorade den svåra bortamatchen mot Pandora med 7-0. Saknades en del spelare idag bland annat för det så viktiga högskoleprovet.

 

 

Referat: BK Höllviken - FC Bellevue
Seriepremiär! BK Höllviken-FC Bellevue
2024-04-06 16:53
Gräsmattan låg där, helt orörd och det märks att det jobbats med den. Vi har full förståelse att vi inte fick inleda årets serie på gräs. Nu blev det konstgräs och vädret var så där magiskt som det faktiskt kan vara i april månad.
 
Förra helgens träningsmatch mot division III laget Eslövs BK gav oss förhoppningar. Samtidigt som vi går in i division IV med en ödmjuk attityd. Laget är ungt, många har aldrig spelat seniorfotboll. Det syntes definitivt inte i matchen. Vad som gladde mest var att vi tog kampen och stod upp i det fysiska spelet. För det var hårda och tuffa närkamper men ingen vek ner sig.
 
Inledningen av matchen var bra även om det var FC Bellevue som hade matchens hetaste målchans. Räddande ängel på mållinjen var Felix Erlandsson. En av många unga talanger Benjamin Dahlquist var inblandad när han frispelade Saif Suleman. Avslutet med vänsterfoten är bra men målvakten gör en fin enhandsräddning.
 
När domaren blåser av i 45:e minuten är det med tillfredsställelse killarna går in i omklädningsrummet. Det fysiska och hårda duellspelet hade varit precis som i inledningen av matchen.
 
Det var inte kliniskt rent ifrån målchanser men nästintill. Det skulle komma ett mål, FC Bellevues mittback blir pressad, slår en för lös bakåtpassning till sin målvakt, påpassligt läser Rami Metovski detta. Målvakten kommer ut och Rami lägger bollen behärskat mellan benen på honom.
 
Just nämnde Rami Metovski borde ha kunnat fått en straff i matchens 83:e minut men domaren friade.
 
Att släppa in kvitteringsmål i slutminuterna får vi jobba bort. Misstag kommer alltid begås i fotboll. Bara om du tar lärdom är det värt någonting. Det blev en kvittering i matchens 87:e minut och det var ett besviket Höllviken som bara fick en poäng.
 
Där var många utropstecken idag. Vår vänsterback Felix Erlandsson växer för varje vecka som går. Vår yrkesmilitär som skall försvara landets gränser visade att spela högerback och stänga gränserna inte var något nytt för honom. William Ojanlatva, en lagspelare ut i fingerspetsarna.
 
Vår mittback Victor Arcombe har aldrig spelat seniorfotboll. Det syns inte, agerar moget och klokt matchen igenom.
 
Vår mittfältsdynamo Abraham Kyagaulanyi kommer också bli bättre och bättre i takt med att han får matchtempo.
 
Det gäller fler i vår trupp men även om det svider är vi stolta över dagens insats. Där är fler som bör berömmas men vi håller här.
 
Vi spelade även i vårt nya matchställ, se bild. Jag tycker dom är väldigt snygga.
 
Vårt P-08 gjorde också sin seriedebut. Tyvärr förlorade vi med 2-4 mot BK Olympic. Bli inte förvånad att det under året dyker upp spelare ifrån detta lag under säsongen i vårt A-lag.
 
 
Jonas Brorsson
Referat: Veberöds AIF - BK Höllviken
Veberöd AIF - BK Höllviken 8-2 (2-1)
2023-10-07 15:03
Innan matchen avtackades en riktig trotjänare i Veberöd. Efter 18 säsonger lägger Kristoffer Lindfors av.
 
Dagens förlust innebär att BK Höllviken nästa år spelar i division IV. Att analysera säsongen nu känns fel. Samtidigt var det inte idag vi åkte ur.
 
Alla lag som underpresterar måste hitta anledningar. Skador,jobb, studier, förlängd semester mm. Samtidigt är detta en vardag i division III. En tabell ljuger aldrig.
 
Inför dagens match fick vi 2 återbud pga sjukdom.
 
Vi gav oss verkligen ingen bra inledning, det var 2-0 efter 7 minuter. Reduceringen kom efter 18 minuter. Melker Roslin blev fälld och tog själv straffen.
 
Avslutningen ifrån BK Höllviken var bra men gjorde inte deras målvakt en svettig räddning sköt vi över.
 
Inledningen av andra är också bra men 2 snabba mål efter 10 minuter släckte allt hopp. Det blev även 5-1. Oskar Lilja gjorde 5-2 i matchens 73:e min.
 
En omställning och det var 6-2 och 7-2. Dardan Dakaj gjorde sitt 4:e mål för dagen.
 
Det blev även 8-2 och det skäms vi för.
 
Nu gäller det att samla styrkorna, vid degradering försvinner alltid spelare. Tycker ändå framtiden är ljus då ungdomsverksamheten är stor och det blir förhoppningsvis att fler ifrån dom egna leden får möjlighet att spela A-lagsfotboll.
Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 24/5 19:00
1 - 2  
Fre 17/5 19:00
2 - 0  
Mån 13/5 19:00
2 - 2  
Ons 8/5 18:30
2 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
BK Höllviken, 26/05 15:14 
BK Höllviken, 24/05 21:56 
BK Höllviken, 22/05 17:04 
 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBBPARTNERS