SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling
A-lag

Välkomna till BK Höllviken Herrlag

Referat: BK Höllviken - IFK Klagshamn
BK Höllviken i topp efter seger i seriefinalen mot IFK Klagshamn.....
2021-10-17 09:13
Rasmus Fröjd blev enda målskytt med en väl avvägd nick i seriefinalen mot IFK Klagshamn och innebär att vi övertar serieledningen igen.....

En krispig och underbar lördags eftermiddag och en sol som stundtals visade sig från sin bästa sida. Dessutom står det en seriefinal på programmet i divison 4 Sydvästra Skåne mellan BK Höllviken och IFK Klagshamn. Första mötet i år slutade oavgjort 1-1 och det var en härlig fight och jag förväntar mig inget annorlunda i dagens seriefinal.

 

Truppen: Adam Karlsson, Blagojche Glaveski, Calle Svensson, Joel Celik, Julius Karlsson, Liam Eriksson, Linus Bladh, Marcus Grankvist, Melker Roslin, Mikkel Nielsen, Noah Mattsson, Oscar Gustafsson, Oskar Norstedt, Patrik Pavlovic, Rasmus Fröjd, Samir Diaz.
 
Domare Ramiz Jusufovic satte pipan i mun och blåste igång matchens första 45 minuter. Redan från början syntes det att inget av lagen ville ta några onödiga risker, så den första halvleken blev kanske inte den spelmässigt bästa . Det fanns dock ett par ljusglimtar, där först IFK Klagshamn fick ett jätteläge att ta ledningen, men Mikkel Nielsen gjorde en fin benparad och höll rent. För vår del anser jag att vi borde haft straff, i alla fall från den vinkel jag ser situationen ifrån, när Samir Diaz driver in boll i Klagshamns straffområde och blir neddragen, men domaren friade. Första halvlek slutar 0-0 och är fullt rättvist.
 
Andra halvlek blev lika tuff och tillknäppt som i första, precis som en seriefinal ska vara. Mikkel Nielsen stod för ett par avgörande räddningar till och var det inte Mikkel som stod i vägen, så var det någon av utespelarna som offrade sig för att täcka skott etc. Med kvarten kvar slås ett inlägg från vänsterkanten som ytterbacken Rasmus Fröjd når högst på, ser luckan i bortre hörnet och får en perfekt nick som seglar in i bortre burgaveln. Ledning med 1-0 och som alltid viktiga minuter direkt efter avspark. Efter ett hårt tryck från Klagshamn lyckades vi rida ut stormen och vinna seriefinalen. IFK Klagshamn drabbades av en utvisning i slutminuten, men det hann aldrig få någon betydelse för något av lagen. Rent taktiskt genomför vi en bra prestation och har koll på vår motståndare.
 
Resultatet innebär att vi återigen är i serieledning, men det återstår fem tuffa omgångar.
 
 

Målskyttar:  Rasmus Fröjd.

 
 
Nästa omgång möter vi FC Bellevue borta och matchen spelas på lördag den 23 oktober. Avspark sker kl 14:00.
 
Väl mött!
 
/Coach Nordbladh
Referat: Vellinge FF - BK Höllviken
BK Höllviken segrade i kommunderbyt.....
2021-10-16 07:33
Liam Eriksson med kapten Bladh på ryggen bidrog starkt med sina två mål till segern i kommunderbyt över Vellinge FF.....

Efter förra helgens förlust mot Staffanstorp United FC var det "blåställ" eller i vårt fall "rödställ" på inför kommunderbyt mot Vellinge FF. En kall men solig och härlig eftermiddag på Vellinge IP med en gräsplan som höll bra mått trots att vi är inne i oktober månad av säsongen. Vellinge FF som haft en tuff säsong kämpar i botten för att undvika nedflyttning och för egen del handlar det om att studsa tillbaka in i vinnarspåret för att fortsätta jaga serieledande IFK Klagshamn.

 

Truppen: Adam Karlsson, Blagojche Glaveski, Calle Svensson, Emil Lilius, Joel Celik, Liam Eriksson,  Linus Bladh, Mikkel Nielsen, Måns Wilhelmson, Noah Mattsson, Oscar Gustafsson, Oskar Norstedt, Patrik Pavlovic, Saif Sulaiman, Samir Diaz, Tristan Madsen.
 
Första halvlek blåstes igång och Vellinge satte direkt press på oss, vilket gjorde att vi hade bekymmer att få igång vårt eget spel. Där är inte mycket mer att nämna om första halvlek, eftersom det garanterat är vår sämsta halvlek hittills i år. Det som ska nämnas är en straffräddning av vår målvakt Mikkel Nielsen samt vårt ledningsmål efter cirka en halvtimmes spel och det nickades in av Blagojche Glaveski. Ett icke helt rättvist resultat om man ser till första halvleks utveckling och det var nästan så att jag fick gå och be om ursäkt för ledningen till Vellinges tränare.
 
Andra halvlek blev mer komfortabel, eftersom vi lovade varandra i pausvilan att dra ett streck över första. Tio minuter in i andra kom ett efterlängtat 0-2 och målskytt var Liam Eriksson som efter en hörna sköt in bollen längs marken. Det skulle visa sig bli lite av herr Erikssons eftermiddag, då han i den 67:e minuten smekte in en frispark i målvaktens högra hörn. Med ledning 0-3 och tjugo minuter kvar av matchen så kändes det säkert. Matchen slutade till sist 0-4 efter ett självmål av Vellinge i slutminuten.
 
Om man ska försöka sig på att summera matchen, så var det en dålig prestation i första halvlek, men en styrka att resa sig ur dvalan i andra och vinna med klara 0-4.
 
 

Målskyttar:  Liam Eriksson 2, Blagojche Glaveski, självmål.

 
 
Nästa omgång väntar seriefinal mot IFK Klagshamn på hemma på Höllvikens IP och matchen spelas lördagen den 16 oktober. Avspark sker kl 13:00.
 
Väl mött!
 
/Coach Nordbladh
Referat: Staffanstorp United FC - BK Höllviken
BK Höllvikens segersvit bruten.....
2021-10-09 11:19
Staffanstorp har precis hängt in 3-1 på en retur som också blev slutresultatet denna eftermiddag.....

En härlig eftermiddag och en tuff uppgift på programmet när vi gästar Staffansvallen och match mot Staffanstorp United FC. Själv kommer vi ifrån en prickfri september månad med fyra raka vinster i bagaget. Staffanstorp några poäng bakom i tabellen, men fortfarande med möjlighet att blanda sig i toppstriden, så mycket står på spel i dagens match.

 

Truppen: Adam Karlsson, Blagojche Glaveski, Calle Svensson, Emil Lilius, Joel Celik, Julius Karlsson, Linus Bladh, Marcus Grankvist, Melker Roslin, Mikkel Nielsen, Oskar Norstedt, Patrik Pavlovic, Rasmus Fröjd, Saif Sulaiman, Samir Diaz, Tristan Madsen.
 
Med en 1-0 seger från första mötet i år, visste vi att Staffanstorp är ett tungt lag att möta och känslorna besvarades omgående när matchen blåstes igång. Dagen till ära, var det ingen mindre än Champions League domaren Mehmet Culum som höll i pipan och han gjorde det mycket bra. Staffanstorp började med att pressa oss högt och vi hade svårt att spela oss förbi deras offensiv stundtals. I en snabb omställning straffades vi och 1-0 till Staffanstorp var ett faktum redan efter 13 spelade minuter. Vi försökte komma fram i lägen och hade något halvvass målchans, men ingen utdelning. Istället var det ännu en omställning som ställde till det för oss och andra målet kom precis innan halvlek, vilket såklart alltid är psykologiskt.
 
I paus försökte vi gjuta mod i killarna och vi gjorde också en del byten för att få in ny energi. Bytena betalade sig genom att Tristan Madsen drev upp boll på vänsterkanten och med ett distinkt inlägg längs marken hittades Melker Roslin som obehindrat kunde rulla in reduceringen. Känslan var att vi var på gång och kämpade oss in i matchen, men bara tio minuter efter reduceringsmålet kom kallduschen när Staffanstorp efter en räddning av Mikkel Nielsen kunde hänga in returen till 3-1. Närmre än så kom vi inte och resultatet stod sig halvleken ut.
 
 

Målskyttar:  Melker Roslin.

 
 
Nästa omgång väntar kommunderbyt mot Vellinge FF på bortaplan och matchen spelas lördagen den 9 oktober. Avspark sker kl 14:30.
 
Väl mött!
 
/Coach Nordbladh
Referat: BK Höllviken - Lilla Torg FF
BK Höllviken vann med en man mindre på plan.....
2021-09-28 21:03
Jublet från Höllviken publiken visste inga gränser när Melker Roslin hängde in ledningsmålet och samtidigt höll för öronen. Lagkamraterna var snabbt framme för att hylla målskytten.

På ett höstlikt Höllvikens IP var det dags för ny seriematch i division 4 Sydvästra och denna gång mot topplaget Lilla Torg. Med endast två poängs skillnad inför matchen var det mycket som stod på spel för båda lagen. Första mötet i år slutade mållöst på Mariedals IP.

 

Truppen: Adam Karlsson, Blagojche Glaveski, Calle Svensson, Joel Celik, Julius Karlsson, Liam Eriksson, Linus Bladh, Marcus Grankvist, Melker Roslin, Mikkel Nielsen, Noah Mattsson, Oscar Gustafsson, Patrik Pavlovic, Rasmus Fröjd, Saif Sulaiman, Samir Diaz.
 
En svår match på förhand, där jag ändå tycker att vi är det mer spelförande laget, framförallt i första halvlek. Båda lagen skapar målchanser, men skärpan i sista touchen saknas stundtals. Efter en halvtimmes spel är det åter dags för unge herr Roslin att presentera sig i målprotokollet, genom att elegant knorra in bollen i målvaktens bortre hörn, fint framspelad av Julius Karlsson. Resultatet står sig halvleken ut och ledning i paus.
 
Andra halvlek inleds med att Lilla Torg flyttar fram sina positioner och vi blir lite slarviga i vårt spel, vilket leder till en och annan halvchans för bortalaget. Med 20 minuter kvar av matchen drabbades vi av en frilägesutvisning, korrekt dömd av duktige domare Jonas Ljungberg. Med en man mindre sattes vi på en rejäl prövning, men återigen måste jag ge kollektivet ett stort beröm som sliter hårt för varandra och reder ut storm efter storm. Ett extra plus till Mikkel Nielsen som höll nollan för sjätte gången i år.
 
 

Målskyttar:  Melker Roslin.

 
 
Nästa omgång väntar Staffanstorp United FC på bortaplan och matchen spelas lördagen den 2 oktober. Avspark sker kl 13:00.
 
Väl mött!
 
/Coach Nordbladh
Referat: BK Flagg - BK Höllviken
BK Höllvikens "El Capitano" visade vägen och återtog serieledningen.....
2021-09-23 22:22
Saif Sulaiman gjorde en klockren insats på mittfältet och bidrog starkt till dagens seger över BK Flagg.....

Lördag eftermiddag, fotboll på agendan och match borta mot BK Flagg på Dalhems IP. En klassisk idrottsplats sida vid sida med det gamla fängelset och där en och annan fotboll landat på internernas rastgård. En klassisk kommentar när bollen skulle spelas tillbaka "Passa mig, jag är fri".

 

Nog med roligheter, en måste match i våra ögon, men också medveten om att vi möter ett svårt och rutinerat motstånd.

 

Truppen: Adam Karlsson, Alex Sundqvist, Blagojche Glaveski, Calle Svensson, Joel Celik, Julius Karlsson, Liam Eriksson, Linus Bladh, Melker Roslin, Mikkel Nielsen, Måns Wilhelmson, Noah Mattsson, Oscar Ekman, Oscar Gustafsson, Rasmus Palmér, Saif Sulaiman.
 
Som jag förutsatte så blev matchen en tuff och hård kamp, där vi verkligen fick kämpa för varje duell. BK Flagg var farliga på sina fasta situationer, inte minst deras hörnor. Men vi lyckades hålla undan och 0-0 i halvlek med en match som stod och vägde.
 
Men vår unga hunger kombinerad med våra rutinerade spelare avgjorde till vår fördel och det var vår egen Linus "El Capitano" Bladh som visade vägen genom en slängnick i den 63:e minuten som otagbart landade i målmaskorna. Ett psykologiskt viktigt mål och lika viktigt att hålla rent de första minuterna så vi inte slappnar av enbart för att vi gjort mål. Men det skulle komma mer och bland annat hade Melker Roslin ett ypperligt läge att utöka, men avslutet räddades av BK Flaggs målvakt. Men unge herr Roslin skulle få sin revansch när han behärskat rullade in lagets andra mål med kvarten kvar av matchen och 0-2 kändes som spiken i kistan. Dock reducerade BK Flagg med några minuter kvar av matchen och det blev onödigt spännande på slutet. Ett extra stort plus till 18-årige Saif Sulaiman som gjorde en klockren insats på mittfältet och slet hårt tillsammans med sina medspelare.
 
- Vi klarade av det svåra mötet med BK Flagg och är återigen i serieledning efter att FC Bellevue tappat poäng i toppmötet med IFK Klagshamn. Men det är långt kvar av säsongen, kommenterade Höllvikens tränare Viktor Andersson efter matchen.
 
 

Målskyttar:  Linus Bladh, Melker Roslin.

 
 
Nästa omgång väntar Lilla Torg FF hemma på Höllvikens IP och matchen spelas fredagen den 24 september. Avspark sker kl 19:00.
 
Då hoppas vi att våra "Hölleganer" dyker upp med trumma och skönsång igen eller hur.....
 
Väl mött!
 
/Coach Nordbladh
Referat: BK Höllviken - Husie IF
BK Höllviken dominerade och vann igen.....
2021-09-23 21:38
Blagojche "Bale" Glaveski stod för en fin insats och noterades för två mål och två assist i matchen mot Husie IF.....

Fredag kväll och upplagt för fotbollsfest när våra egna "Hölleganer" slöt upp bakom ett taggat BK Höllviken. Gästande Husie IF, nykomlingar i division fyra, har haft en tuff inledning på säsongen och inte skulle det bli lättare denna kväll.

 

Truppen: Adam Karlsson, Alex Sundqvist, Blagojche Glaveski, Calle Svensson, Harry Length, Julius Karlsson, Liam Eriksson, Linus Bladh, Marcus Grankvist, Melker Roslin, Mikkel Nielsen, Noah Mattsson, Patrik Pavlovic, Rasmus Fröjd, Saif Sulaiman.
 
Matchens inledning blev lite avvaktande, men ju längre matchen led desto mer tog vi över. Det som har fungerat bra under säsongen är vårt försvarsspel och ikväll var inget undantag. Husies målchanser var lätträknade och omvänt var det total dominans. Sett till statistik, så hade vi 25 avslut varav 15 st räknades som "skott på mål".
 
Först ut bland målskyttarna är blott 19-årige Noah Mattsson som värvades i somras från Malmö City FC. I den 18:e minuten hängde han in 1-0 efter assist från Blagojche "Bale" Glaveski. Otroligt nog stod sig resultatet fram till domare Jesper Arnshed blåste till halvtidsvila. Andra halvlek och dags för nästa "återvärvning" att presentera sig. Patrik Pavlovic värvades tillbaka från Åkarps IF strax innan transferfönstret stängde för året och återgäldandet lät bara vänta på sig till den 57:e minuten då det var dags för "Pavlo" att stänka ditt sitt första för året i den rödvit randiga tröjan. Precis som första målet , så var det Blagojche "Bale" Glaveski som stod för framspelningen. Som om inte det var nog med två assist, avslutade han dagen genom att sätta dit två mål själv i den andra halvleken, fint framspelad Melker Roslin och Saif Sulaiman. Ett fullt rättvist resultat och vi tar med oss många positiva delar ifrån matchen. Vill också avsluta med att tacka den fantastiska supporterklubben "Hölleganerna" för deras sång och hålligång under matchen. MAGISKT!
 
 

Målskyttar:  Blagojche Glaveski 2, Noah Mattsson, Patrik Pavlovic.

 
 
Nästa omgång väntar BK Flagg på bortaplan och matchen spelas lördagen den 18 september. Avspark sker kl 14:00.
 
Väl mött!
 
/Coach Nordbladh
Referat: FC Trelleborg - BK Höllviken
BK Höllviken bemästrade vinden och vann mot FCT.....
2021-09-05 22:45
Alex Sundqvist fick en tung ryggsäck, nämligen tvåmålsskytten Melker Roslin och till höger syns Blagojche Glaveski som assisterade till dagens tredje mål.....

Lördag eftermiddag och match borta mot ett alltid tungt och svårspelat FC Trelleborg. Inte nog med det, så var det som vanligt blåsigt på Ymorvallen. Förra säsongen lämnade man Ymorvallen med en 8-1 förlust, så det var med blandade känslor som man återvände. Men vinnarskalle som man är, så tror man på sin sak och så även denna match.

 

Truppen: Alex Sundqvist, Blagojche Glaveski, Calle Svensson, Joel Celik, Julius Karlsson, Liam Eriksson, Linus Bladh, Melker Roslin, Mikkel Nielsen, Måns Wilhelmsson, Noah Mattsson, Oscar Ekman, Rasmus Fröjd, Saif Sulaiman, Tristan Madsen.
 

Redan innan matchen startat, fick man känslan av att hela truppen var laddad inför dagens uppgift. Inte minst vår lagkapten Linus Bladh, som återvände till sin gamla "himmaborg", men denna gång som motståndare. Linus tillbringade 12 säsonger i FCT och har spelat mer än 300 matcher för klubben.

 

Efter slantsingling stod det klart att vi började i motvind och det var ingen rolig vind. Dock ska man tillägga att vi hanterade den bra, även om FCT kom fram i ett par farliga lägen. Försvarsmässigt gör vi en bra första halvlek, men hade en del problem att komma fram i några riktigt heta lägen. Efter en halvtimme spelat kände jag att, om vi håller nollan halvleken ut kan detta sluta riktigt trevligt. Men skulle jag få rätt.....

 

Andra halvlek och några taktiska förändringar som gav effekt omgående. Dessutom hade vi stretat emot i motvinden, men nu med en stark medvind istället. Knappt tio minuter in i andra fick vi utdelning då Calle Svensson svepte in en boll längs marken som nyförvärvet Noah Mattsson behärskat stötte över mållinjen och 0-1 var ett faktum. FCT hade det svårt i motvinden och en kvart senare var det dags för Melker Roslin att presentera sig i målprotokollet. Framspelad av Julius Karlsson slog han säkert in 0-2 till BK Höllviken. FCT stack emellan och närmast kom man en träff i trävirket. Men det skulle visa sig att det var vår eftermiddag denna dag. I slutet av matchen drabbades FCT också av en utvisning. Slutresultatet skrevs till 0-3 efter att Blagojche Glaveski hittat fram till Melker Roslin som blev dubbel målskytt denna eftermiddag. Förutom att hylla kollektivet vill jag även lyfta fram vår fyrbackslinje som gjorde en superb insats.

 

 

Målskyttar:  Melker Roslin 2, Noah Mattsson.

 
 
Nästa omgång väntar Husie IF hemma på Höllvikens IP och matchen spelas fredagen den 10 september. Avspark sker kl 19:00.
 
Då hoppas vi att våra "Hölleganer" dyker upp med trumma och skönsång igen eller hur.....
 
Väl mött!
 
/Coach Nordbladh
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 23/10 14:00
3 - 5  
Lör 16/10 13:00
1 - 0  
Lör 9/10 14:30
0 - 4  
Lör 2/10 13:00
3 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBB PARTNERS