Samling:17:15
Segern tar BK Höllviken till serieledning.....
2020-08-22 15:00
Tristan Madsen var tillbaka med besked och stod för två fina mål denna kväll.
Gårdagens kommunderby mellan BK Höllviken och Vellinge FF blev till ett svängigt möte. Ett befarat regn- och åskoväder hotade, men när matchen startades var det skinande sol och riktigt gött.

För vår del blev det några förändringar i matchtruppen jämfört med matchen mot Ariana senast. Anton Knutsson och Måns Wilhelmson fick lämna återbud pga. skada och Jack Granath pga. sjukdom. Istället klev nyförvärvet Filip Persson in i truppen tillsammans med duktige och blott 16-årige ungdomsspelaren Saif Sulaiman. En som också var tillbaka i truppen efter några veckors tröskande på sädesfälten var Tristan Madsen och det med besked.

Truppen: Adam Karlsson, Alex Sundqvist, Axel Henderup, Calle Svensson, Emil Lilius, Emil Petersén, Filip Persson, Julius Karlsson, Mikkel Nielsen, Oscar Ekman, Oskar Norstedt, Patrik Pavlovic, Rasmus Fröjd, Tim Jörvall, Tristan Madsen, Saif Sulaiman.

Matchen blåstes igång och jag hade knappt hunnit sätta mig på bänken förrän det stod 1-0 till BK Höllviken. Tristan Madsen höll sig påpassligt framme och rullade behärskat in bollen i mål. Som om det inte var nog, så tog det inte mer än sju minuter, så var det dags igen. 2-0 på resultattavlan och målskytt än en gång Tristan Madsen. I den 12:e minuten når bollen en oattackerad Tim Jörvall som med precision stänker in bollen i bortre hörnet och en behaglig 3-0 ledning. Känner ni igen det? Jodå, vi fick en behaglig 3-0 ledning efter 22 min mot IFK Klagshamn, men då lyckades vi inte hålla detta matchen ut. Därför satt man och väntade på det där förlösande fjärde målet, men det kom aldrig innan paus. Istället kom Vellinge mer och mer in i matchen och kanske blev vi lite bekväma. Det ska också tilläggas att vi har haft några tuffa matcher bakom oss och jag tror att detta satt kvar en del i kroppen inför gårdagens match. Tyvärr tvingades Tim Jörvall utgå med lite känning efter cirka halvtimmen spelad, men in kom 16-årige Saif Sulaiman som visade att våra duktiga ungdomar är här för att stanna i BK Höllviken.

Andra halvlek blev inte riktigt likt den första, men Vellinge försökte jobba sig in i matchen och i den 68:e minuten slås ett inlägg, som jag uppfattade det i alla fall, och genom en missbedömning går den rakt i mål. Ett snöpligt mål och inte riktigt vad vi önskade oss i detta läget. Men 10 min senare satte vi i princip punkt för matchen när Patrik Pavlovic, med lite tur, krigade sig igenom Vellinge försvaret och kunde till sist peta in 4-1. Patrik har nu gjort mål i samtliga årets seriematcher och står sammanlagt på fem gjorda mål. Vellinge reducerade till 4-2 på straff, men ledningen var aldrig riktigt hotad och vi kunde därmed inkassera vår tredje seger för året.

Ett stort plus till samtliga spelare som ännu en gång slet för varandra och visade att fotboll är en lagsport.

Målskyttar: Tristan Madsen2, Tim Jörvall, Patrik Pavlovic.

Nästa match spelas onsdagen den 26 augusti och då möter vi BK Flagg hemma på Höllvikens IP. Avspark sker kl. 18:45.