Samling:17:30
IFK Klagshamn 2-2 (1-1)
2023-06-21 22:25

På idylliska IP i Klagshamn blev det delad pott. Matchinledningen påminde mycket om vår förra match mot Veberöd.

BK Höllviken fick inte låna bollen och Klagshamn hade på dom 5 första minuterna haft 4 hörnor. Det saknades aggressivitet och det dröjde till matchens 26:e minut innan vi hade vårt första skott på mål. Ett skott ifrån Emil Lilius, som målvakten inte hade några problem med.

Mellan 25:e och 45:e minuten presterade BK Höllviken en bra och anständig nivå. Ledningsmålet kom efter en hårt inåtskruvad hörna slagen av Besfort Shulemaja. Vår fotbollsprofessor Ulf Pålsson antecknade den gode Bes för målet men den hårda bollbanan gick via en försvarsspelare i Klagshamn. I BK Höllviken är det fair play som gäller, gamla regler.

Det dröjde inte mer än 2 minuter så var det Klagshamn som fick hörna och på andrabollen kom inte BK Höllviken ut i tillräcklig press och 1-1 var ett faktum.

I halvlekens sista spark fick Julius Karlsson på ett tungt distansskott som målvakten räddade.

I andra halvlek tar Klagshamn över och det var ett under att dom inte tog ledningen på alla dom hårda inlägg ifrån kanterna och skott utifrån. I matchens 67:e minut gjordes det ett dubbelbyte, in kom Samir Diaz och William Ojanlatva.

Två minuter senare får Klagshamn en hörna och en boll studsar upp på Albert  Zhigollis arm. Domaren pekade på straffpunkten. Fram steg Niklas Schöön men han sköt den minst en meter över ribban.

Klagshamn fortsätter att skapa chanser men plötsligt i matchens 77:e minut får vi straff efter att Besfort "Bes" Shulemaja blivit fälld. Ett bra anfall med fina kombinationer.

Julius Karlsson placerade straffen stenhårt i målvaktens vänstra hörn, hög klass på den.

När matchuret visade 90 minuter blev det 6 tilläggsminuter. I den 92:a minuten fick Mikkel Nielsen göra en oerhört fin benparad.

Målet skulle tyvärr komma minuten efter. På nytt en hörna, bollen nickas ut och vid 16-meters linjen sköts 2-2 in på en stenhård volley.

Nu är det sommaruppehåll och som alla lag tycker man att poängskörden skulle varit större. "Du får vad du förtjänar".

Skall någon framhållas i dagens match blir det Julius Karlsson.