Matchnummer: 000350031
Samling:17:30
Svenska Cupen BK Höllviken-Lunds BK 0-0 (0-1 eft förlängning)
2023-06-01 09:20
Steget till Europa är långt, den kan gå via att vinna svenska cupen. Någon sådan uttalad målsättning finns naturligtvis inte i BK Höllviken. Här är värdena mer att få fram egna talanger som får äran att representera vårt A-lag.

Att det skiljde två divisioner var svårt att se. Även om Lunds BK höll i taktpinnen och hade det största bollinnehavet låg BK Höllviken kompakt och disciplinerat.

Det var BK Höllviken som fick jaga boll men tilläts också att kontraslå. Första halvlek var i stort sett helt ren ifrån målchanser.

Det fanns en gång en man som hette Alfred Nobel. Det bestämdes att ett fredspris skulle delas ut och det skulle ske i Oslo, Norges huvudstad.

Det första fredspriset år 1901 gick till Henri Dunans (Röda korsets grundare) med tanke på att den enda målchansen kom via ett långskott ifrån Melker Roslin, går årets fredspris till Lunds BK.

Andra halvlek bjöd på lite mer, i matchens 55:e minut var det nära 1-0 till Höllviken. Calle Svensson hittade Patrik Pavlovic med ett instick på första stolpen. Patriks yttersidatouch gick precis utanför stolpen.

Lunds BK replikerade med ett vobblande skott som via Felix Silfverhielms händer gick via ribban.

Sista 30 minuter av halvleken var Lunds BK det klart bollförande laget men fortfarande hade dom problem med sina avslut. BK Höllviken slet heroiskt och vid full tid stod det 0-0.

I matchens 70:e minut genomförde BK Höllviken sitt första byte, in kom Abraham Kuagulanyi, ett bra inhopp. Även Inas Suljic kom in och en skadefri Inas kommer att bli en bra tillgång till hösten.

Första förlängningskvarten var en orgie av kramp till höger och vänster. Spelarna offrade sig heroiskt. Det var vilja, kunnande och ett stort hjärta. Lunds BK var fortfarande det spelförande laget men frustrationen växte och växte hos dom.

I matchens 111:e minut kom 0-1, en väl slagen diagonalpassning och ett direktpass till en framstötande LBK:are renderade i mål. Någon hävdade bollen var ute vid inspelet men det fanns även dom som stod i linje och påstod att bollen var på rätt sidan linjen.

I matchens absolut sista minut, dvs den 120:e snappade Melker Roslin upp en grov felpass av Lunds BK i eget straffområde. En spelare som Trelleborgs FF värvade 2019. Han heter Bozidar Velickovic. En megaflopp i Superettan, på denna nivån höll han hög klass. Målvakten kom ut i exakt rätt ögonblick och kunde avvärja.

Att förlora mot ett division I lag är inget att skämmas för. Det viktigaste nu är för killarna att vara ödmjuka, inse att det finns kvalité. Då vill vi se det på lördag mot Bromölla IF, annars är dagens match inte lika mycket värd. det var ingen som föll ur ramen, det var ett kollektiv som möjliggjorde dagens insats. Framförallt presspelet, förmågan att ta rätt beslut,värdera och spela med smartness. Ett extraplus till Oskar Lilja och William Ojanlatva.