FC Rosengård 1917 (2)4 - 7BK Höllviken (3)

Matchnummer: 130228054
Samling:17:30
DM-Slutspel: FC Rosengård - BK Höllviken 4-4 (1-1) efter straffar 4-7
2023-06-15 00:13

BK Höllviken tog sig vidare ytterligare en omgång i DM. Det krävdes både förlängning och straffar. Innan det var det 90 minuters fotboll och då stod det 3-3.

FC Rosengård som leder division II södra Götaland mönstrade ett U-19 med 3-4 seniorspelare. Dom höll hög klass. Det var också Rosengård som tog ledningen efter 19 minuter. Känns som ett mönster att vi ger bort bollar i närheten av vårt eget straffområde.

Kvitteringen som kom i matchens 38:e minut var vackert. Melker Roslin avlossade ett skott ifrån 25 meter som borrade sig rakt upp i krysset.

I första halvlek saknades det mod och företagsamhet, det var ängsligt och vi vann i stort sett inga andrabollar.

I halvlek byttes Calle Svensson och Julius Karlsson in. Det blev en injektion, dom var båda framträdande och viktiga för matchens utveckling.

Rosengård gjorde 2-1 i 48:e minuten på en oerhörd vacker frispark, bollen gick över muren och störtdök ner bakom en chanslös målvakt Oskar Nordstedt.

På nytt kom vi tillbaka i matchen när Måns Wilhelmson slog ett radarstyrt inlägg till vår pålitlige målskytt Patrik Pavlovic.

Upprinnelsen till Rosengårds 2-1 mål var att vi för enkelt tappar boll, det var likadant när dom gjorde 3-2. Vi skall ju utbilda spelare och förhoppningen är att våra spelare lär sig av misstagen och inte upprepar dom.

I 72:e minuten var Alex Sundqvist nära att nicka in kvitteringsbollen efter hörna, perfekt slagen av Melker Roslin. Alex Sundqvist var ett stort utropstecken, liksom Albert Zhigoli.

Kvitteringen 3-3 skulle komma i matchens 90:e minut. Bakom målet låg Julius Karlsson, en perfekt avvägd passning som Patrik Pavlovic förvaltade på bästa sätt.

I DM är det fria byten och detta utnyttjades. Samir Diaz som inte spelat speciellt mycket sedan sin nyckelbensskada i februari utgick med kramp. En kämpe av det bästa virke som går att uppbringa.

Detta ledde till förlängning och för första gången tog vi ledningen med 4-3 i matchens 114:e minut. På nytt Julius Karlsson som med en öppnande crossboll fann Melker Roslin. Avslutet var hårt och även om målvakten fick händerna på bollen var han chanslös.

Rosengårds 4-4 var av den högre skolan. Dom hade många bra och unga fotbollsspelare. Ett mål som det egentligen bara var att applådera åt.

Efter 120 minuter var det 4-4 och det blev straffar. BK Höllviken gjorde ett målvaktsbyte i matchminut 70. In kom Anton Krabbe.

Efter 3 välplacerade straffar av Albert Zhigoli, Julius Karlsson och Melker Roslin var matchen vunnen, då Rosengård missade alla (!) sina tre straffar. Två i ribban och en straff knep Anton Krabbe förtjänstfullt.

Har berömt en del spelare idag, den absolut bästa och planens bästa spelare var Melker Roslin. Han var magnifik, hade jag varit scout hade jag värvat honom till minst Superettan.