Matchnummer: 130142071
Samling:17:15, Höllvikens IP
BK Höllviken vägrar förlora efter imponerande upphämtning.....
2020-08-28 23:19
Efter tjugofyra spelade minuter och 0-3 på resultattavlan samlade Emil Petersén laget för peptalk och det skulle visa sig hjälpa.

En fantastisk augustikväll med härligt solsken, men en match som till början blev en riktig mardröm. Gästerna BK Flagg med tränare Daniel Lindgren vid rodret kom på besök till Höllvikens IP och pga. mörkret var matchen flyttad till konstgräs där man kan bistå med elljus.

Truppen: Adam Karlsson, Alex Sundqvist, Axel Henderup, Calle Svensson, Emil Lilius, Emil Petersén, Filip Persson, Jack Granath, Julius Karlsson, Mikkel Nielsen, Oskar Norstedt, Patrik Pavlovic, Rasmus Fröjd, Samir Diaz, Tim Jörvall, Tristan Madsen.

Matchens inledning var sisådär för vår del, gästerna visade direkt prov på aggressivitet och spelglädje. Och mycket riktigt fick de utdelning omgående när André Borg i den 5:e minuten nickade in 0-1. Vi jobbade oss in i matchen och ägde mycket boll, men det var BK Flagg som fick utdelning på sina chanser. I 20:e minuten kom så det andra målet och målskytt var även denna gång André Borg, men det skulle komma mer….

Fyra minuter senare var det dags igen och dagen till ära blev det hattrick från André Borg och som han gjorde det. Efter ett väl avvägt inlägg cykelsparkade han in sitt tredje mål för dagen bakom en chanslös Mikkel Nielsen och hatten av för Borg.

Vår egen Emil Petersén samlade mannarna (se bild ovan) och peppade gänget för allt han kunde och det skulle visa sig ge effekt. Vi flyttade fram våra positioner och fortsatte äga boll. Vårt spel blev bara bättre och bättre, men målen uteblev. Närmast var Tim Jörvall, som med ett gigantiskt upphopp nådde högst i nickduellen, men fick se bollen träffa insidan av "klykan" och försvinna ut. På bänken var vi förtvivlade, för allt vi behövde nu var ett mål. Och vem stegar fram om inte vår ständige målskytt Patrik Pavlovic. Målskytt för femte matchen i rad, frispelad via en djupledslöpning, rullade han behärskat in bollen helt otagbart förbi gästernas målvakt och klockan står nu på 43 minuter. Ett välförtjänt mål och en energiboost till hela laget.

I paus andades vi optimism och efter ett par instruktioner från vår assisterande tränare Claudio Leyton gick vi ut till andra halvlek fulla med självförtroende och målhunger. Vi fortsatte äga boll och gästerna tröttnade och såg allt mer slitna ut, men vi fortsatte mala på. Det skulle dock dröja till den 80:e minuten innan vårt andra mål blev ett faktum. En vackert slagen frispark av ständigt hårt jobbande Calle Svensson hittade Rasmus "El Capitano" Fröjd på huvudet som stänkte in 2-3. Som om detta inte var nog så fick vi även in kvitteringen minuten senare. På en magnifik pass från Alex Sundqvist hittade han fram bollen till ingen mindre än Patrik Pavlovic som distinkt avslutade i målvaktens högra hörn och vilken glädje som utspelade sig på Höllvikens IP. I samma stund som kvitteringen görs återstår det fortfarande ca 10 minuter av matchen och vi skulle få ytterligare en möjlighet genom Pavlovic, men denna gång stod träramen i vägen och istället för att studsa in, så gick bollen BK Flaggs väg denna gång.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att det finns en enorm laganda i detta laget och det visar sig återigen att vi vägrar ge oss.

Ett extra stort plus till samtliga spelare som ännu en gång slet för varandra och visade att fotboll är en lagsport.

Målskyttar: Patrik Pavlovic 2, Rasmus Fröjd.

Nästa match spelas söndagen den 30 augusti och då möter vi FC Trelleborg på bortaplan.

Avspark sker kl 14:00.