Aktivitetsinfo: OBS! Glöm inte egen vattenflaska!
2020-08-07 08:44
Återvändande Tim Jörvall blev dubbel målskytt i matchen mot Rosengård FF.....
Äntligen kom den efterlängtade säsongen 2020 igång och den inleddes med bortamatch i tisdags mot ett svårslaget Rosengårds FF. Under föregående säsong lyckades Rosengård knipa samtliga 6 poäng, så vi visste på förhand att det skulle bli tufft. RFF kom med en hyfsat intakt trupp jämfört med föregående år, men också med ett och annat nyförvärv. Medans vi har genomfört en stor förändring i vår spelartrupp och bland annat fortsatt lyfta upp egna produkter. Det ska dock tilläggas att vi också har gjort några nya förvärv och bland annat presenterade en av dem sig på ett ypperligt sätt och då är det inte Tim Jörvall jag syftar på i denna situation.

Truppen: Adam Karlsson, Alex Sundqvist, Anton Knutsson, Axel Henderup, Calle Svensson, Emil Lilius, Emil Petersen, Jack Granath, Julius Karlsson, Mikkel Nielsen, Måns Wilhelmson, Oscar Ekman, Oskar Norstedt, Patrik Pavlovic, Rasmus Fröjd, Tim Jörvall.

Men låt oss hålla oss kvar kring analysen av "unge" herr Jörvall. Tim har hunnit fylla 38 år och har massvis med matcher och rutin i kroppen. Jag har haft äran att spela med honom under min sejour i Höllviken i början av 2000-talet och då förstår ni när jag pratar om rutin. Därför är det extra roligt att se Höllvikensonen tillbaka på Höllvikens IP. Trots rutin har han ändå fått uppleva, vad jag tror, hans längsta försäsong någonsin i karriären och med tanke på hans ålder är det nog svårt att se det någonsin hinner bli någon längre. Men det var kanske det som gjorde att Jörvall gick ifrån matchen i tisdags som dubbel målskytt, varav han förvaltade en korrekt dömd straff till vår favör på ett mästerligt sätt.

Om vi tar det från början, så var det RFF som tog kommandot och radade upp ett antal chanser i inledningen av matchen. Men allt som oftast stod vår duktige målvakt Oscar Norstedt i vägen eller vår hårt arbetande försvarslinje men kapten Rasmus Fröjd i spetsen. I den 23:e minuten vinner Calle Svensson bollen på mitten och slår en väl avvägd pass till djupledslöpande Emil Lilius som driver in och blir bryskt neddragen i straffområdet. Domaren pekar på straffpunkten och Jörvall rullar iskallt in 0-1.

Sju minuter senare var det dags igen och återigen är det Calle som startar anfallet via en nickduell och får ut bollen på högerkanten till vårt nyförvärv Patrik Pavlovic och som han presenterade sig. Genom att driva bollen från mittlinjen hela vägen fram och sen skär in i straffområdet och dunkar upp bollen i nättaket, vilket mål. 0-2 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek inleddes på samma sätt som första med ett aggressivt RFF, men det var vi som lyckades få in trean när klockan stod på 54 min. Efter att långt inkast från högerkanten, landade bollen strax framför RFF:s mål och Jörvall arbetade sig fram genom att först vinna ett motlägg och därefter kruta in sitt andra mål för dagen. RFF gav sig dock aldrig, utan kom tillbaka in i matchen genom att först reducera till 1-3 i den 61:e och sen på en snyggt slagen frispark av Almin Kulic i den 88:e minuten reducera till 2-3. Men närmre än så kom de inte och första trepoängaren för säsongen var fullbordad.

Ett stort plus till samtliga spelare som slet för varandra och visade att fotboll är en lagsport.

Målskyttar: Tim Jörvall 2, Patrik Pavlovic.

Nästa match spelas lördagen den 8 augusti och då möter vi IFK Klagshamn hemma på Höllvikens IP.
Avspark sker kl. 14:00.