Gemenskap • Glädje • Utveckling
A-lag

Viktig seger 2-0(1-0) i höstpremiären!
2016-08-04 22:46

På torsdagskväll var det höstpremiär och denna gången gästade vi Limhamns FF. Inför matchen kände man sig lite osäker efter lördagens träningsmatch mot Klagshamn(2-2), samtidigt hade vi en del justeringar pga diverse frånvaro. Vid genomgången innan match gjorde vi alla uppmärksamma på matchens betydelse för seriens fortsättning och del taktiska förändringar för att få spelet dit vi ville. Limhamn startar matchen bäst men jag tycker att vår organisation var klockren och efter cirka 15 minuter blir vi det spelförande laget. I den 32:a min kommer 1-0 när Swane skjuter ett välriktat vänsterskott som vår före detta målvakt Oliver är chanslös på! Några minuter efter målet skapar vi ett friläge som borde resulterat i ännu ett mål. Resterade tid av halvleken spelar vi mycket bra och killarna spelar helt enligt den uppgjorda taktiken. Under halvtidsvilan gjordes inga större förändringar men budskapet var att de första 15 minuterna var viktiga för fortsättningen. Redan i starten av den andra halvleken skapar vi ännu ett jätteläge som vi tyvärr missar och nu tänkte man många tankar. I den 52:a min kommer 2-0 när Swane avslutar säkert efter fint förarbete av Jacob. Efter målet blir vi lite försiktiga och släpper över övertaget till våra motståndare när de ändrar taktik. Tycker ändå vi behåller lugnet och presterar ett bra försvarsspel samt gör de byten som behövs när trötthet, kramp och småskador kommer smygande. När domaren blåser för slut i 94: min är man rätt nöjd! Dagens extra plus går till samtliga spelare för en gedigen arbetsinsats och en taktisk genomförd match.

Laget: Daniel, Robin, JD, Granqvist, Oggie, Zebbe, Gotte, Mackan, Jacob, Swane, Sören, Flenis, Filip, Jeppa, Pontus.