Gemenskap • Glädje • Utveckling
A-lag

Kryss mot Nike!
2017-05-15 12:32
Likt föregående match mot FCT så svängde denna matchen vilt. Vi fick en poäng, kunde varit 0, borde varit 3.
Vi får en fin start på matchen när vi tar ledningen via Wihlborg på en frispark precis utanför straffområdet. En situation som såg märklig ut från sidan där Tim Jörvall blir nerdragen av sista försvararen i Nike. I vanliga fall så renderar denna typ av situation i ett rött kort. Denna gången blåste domaren enbart frispark, utan varning. Hur som helst gjorde vi 1-0.
Ju längre match led i första halvlek, desto mer tog Nike över. Fina spelvändningar och tryckte på med deras ytterbackar. Dock tycker jag att vi står emot bra och inte släpper till någon riktigt farlig målchans.
I den 35:e minuter får Nike en hörna och kvitterar efter en miss i vår markering. Något vi poängterat flertalet gånger att det inte får ske!!
I halvtidsvilan ventilerar vi friskt med en god ton. Vi är väldigt nöjda med vårt försvarsarbete men ska hålla oss ifrån de fasta situationerna. Lite förändringar görs och självförtroendet fylls på nytt när vi går ut i andra halvlek. Vi tar tag i matchen och flyttar fram våra positioner. Filip Sörensen avslutar på ett tillslag och Nikes mycket duktiga målvakt står för en närmst intill omöjlig parad. Lite  tungt i det hela är att Nike ställer om på en kontring och gör 1-2 på ett mycket olyckligt sätt. Bollen studsade verkligen inte till vår fördel i hela den sekvensen.
Trots detta så får vi upp huvudet och känner att vi har mer att komma med. Ytterligare byten görs och vi tar mer och mer över matchen igen. Som Sydsvenskan skrev så var Wihlborg överallt. Och ja, ska man vara ärlig så var han nästan det. Med 17 minuter kvar av matchen kommer vi runt på kanten och får in bollen i boxen. Adnan får till ett bra avslut som målvakten gör en fin räddning på men Sörensen följer upp returen och får in kvitteringen. Mycket skönt.
Med 30 sekunder kvar av matchen får vi till ett omställningsläge där vi inte får riktig kontroll på bollen när vi väl kommit in i straffområdet. Men bollen spelas vidare och hamnar tillslut hos Wihlborg som får en lika svag träff som sitt frisparksmål, och träffar insidan av stolpen. Ett mål som hade varit så välbehövligt för framtiden.
GIF Nikes tränare uttalade sig om att han var "svinnöjd" med en pinne. Det bevisar att vi har gjort en mycket bra match. Samtliga spelare stod för en god match men om några spelare ska lyftas fram så är det försvarslinjen. Vi saknade 4 backar inför matchen. Gotte gick in och gjorde en fin insats bredvid Adam. Jocke Nilsson tog ansvaret när Gotte behövde byta. Radencrantz och Zebbe var också felfria.
Nu bygger vi vidare på detta och ser fram emot de tuffa matcherna som väntar!

Slutresultat: 2-2
Halvtidsresultat 1-1