BK Höllviken-LB 07 2-2 (2-1)
2023-05-14 18:19
En försmak av sommaren, det doftade väl ifrån grillen och det var knappt någon vind att tala om.

BK Höllviken knep en poäng mot ett starkt LB 07. När serien närmar sig sitt slut är jag övertygad om att LB 07 är ett av tre lag som slåss om att gå upp i division II södra Götaland.

Inledningsvis var det en jämn match, efter 15 minuters spel hade båda lagen haft varsin halvchans till mål.

Redan tidigt kändes det att LB 07 var oerhört starka på fasta situationer. Har ingen hörnstatistik men LB 07 vann den överlägset.

0-1 kom på en hörna. En väl slagen hörna och nummer fyra Benjamin Holst nickar stenhårt in bollen bakom en chanslös Mikkel Nielsen. Jag förstår att Anders Grimberg ville ha honom till oss men sportchef Olof Persson LB 07 var snabbare. Kommer ifrån Vellinge och jag blev imponerad av honom.

Nämnde vår målvakt Mikkel Nielsen, han gör militärtjänst i Göteborg och har i stort sett inte tränat fotboll på väldigt länge. Då vår ordinarie målvakt Felix Silverheim är skadad tvekade inte Anders Grimberg att ge Mikkel chansen. Han är ledig ifrån sitt ansvar att försvara rikets gränser tom 28 maj, så vi lär säkert se mer ifrån Mikkel Nielsen. Han var Höllvikens bäste spelare.

BK Höllviken kvitterar i matchens 35:e minut. På vår högersida har vi Beshfort Shulemaja, förmodligen bara hans mamma som säger Beshfort, hos oss är han kort och gott Bes. Hans inlägg, ett långt sådant når vår andre wingback till vänster Och Oskar Lilja stöter in kvitteringsbollen.

Precis innan halvtidsvilan gör Melker Roslin 2-1. Det känns som att Melker bara gör vackra mål. Emil Lilius gör en avledande löpning, på ytan som uppstår dribblar sig Melker Roslin förbi två motstånare. Avslutet med en distinkt vänsterfot är oerhört vackert.

Andra halvlek blir tillbakapressade, det är hörnor,frisparkar, frågan är bara när LB 07 skall kvittera. Tack och lov hade vi Mikkel Nielsen i mål. I matchens 65:e minut kommer 2-2 helt logiskt och rättvist. Våra spelare hävdar att det var hands men som vi alla vet, domaren dömer och även dom gör fel ibland.

Efter kvitteringen väntar vi på ett ledningsmål ifrån LB 07. Plötsligt börjar dock BK Höllviken spela fotboll, istället för att sparka fotboll.

Det leder till två oerhört kvalificerade målchanser. Hade vi kunnat vattna planen innan som det görs i allsvenskan hade Emil Lilius fått bollen med sig. Nu stannade bollen upp vid hans eminenta suldragning. Sedan hade BK Höllviken ett fantastiskt anfallsspel med 1 och 2 tillslag, där Melker Roslins avslut smet precis utanför stolpen.

BK Höllviken skall vara stolta och glada för en poäng. LB 07 tycker nog att dom borde vunnit men skönhetspoäng delas inte ut i fotboll.