Samling:12:45, Hyllie IP
BK Höllviken besegrade topptippade Ariana FC.....
2020-08-21 08:58
Mikkel Nielsen stod för en fantastisk prestation tillsammans med sina lagkamrater mot topptippade Ariana FC
För andra helgen i rad blev det till en kanonfin lördagseftermiddag och frågan är om inte denna helgen toppar den förra räknat i antalet grader. Det blev i alla fall en varm tillställning och svetten rann, men det kanske inte bara berodde på värmen utan lika mycket på spänningen i matchen mellan BK Höllviken och topptippade Ariana.

Ariana som inför året värvat flertalet spelare som tillhört klubbar på hög svensk nivå får nog anses som favoriter till att ta hem seriesegern. Men det skulle visa sig att vägen inte alltid är spikrak.....

Truppen: Adam Karlsson, Alex Sundqvist, Anton Knutsson, Axel Henderup, Calle Svensson, Emil Lilius, Jack Granath, Julius Karlsson, Mikkel Nielsen, Måns Wilhelmson, Oscar Ekman, Oskar Norstedt, Patrik Pavlovic, Rasmus Fröjd, Tim Jörvall, Saif Sulaiman.

Matchen innehöll det mesta och det var en tuff kamp på plan. Ariana hade störst bollinnehav, men vi lyckades gång på gång stänga ytorna för deras framfart. Det skulle dröja till den 36: minuten innan vi fick hål på motståndet och genom en iskall nick från Emil Lilius, där målvakten står på fel ben, fick vi se 0-1 på resultattavlan. Direkt efter målet fortsatte Ariana att pressa på och de anföll i princip med hela laget. På en något tveksamt dömd frispark precis utanför vårt straffområde, smekte Arianas Sami Güngör in bollen elegant i målvaktens vänstra hörn och 1-1 var ett faktum precis innan halvlek. Vi var nog alla säkra på att vi skulle gå till halvtidsvila med ett oavgjort resultat, men det skulle visa sig att vi ville annorlunda. I den andra övertidsminuten fick vi läget som vi önskade, ett fint anfall spelade vi oss igenom Arianas försvar och för tredje matchen i rad placerade Patrik Pavlovic behärskat bollen i mål och ledning för BK Höllviken.

Andra halvlek blev en ännu tuffare tillställning med bland annat två utvisningar till Arianas nackdel. En som definitivt bestämt sig för att det inte skulle bli fler mål i buren var vår egen målvakt Mikkel Nielsen. Gång på gång stod han i vägen för Ariana och gjorde den ena kalasräddningen efter den andra och när inte Mikkel stod i vägen så stod en utespelare i vägen. Jag tror till och med att Ariana har en av bollarna som dansar på mållinjen, men vår vänsterback Axel Henderup kom till undsättning och lyckades blockera bollen i sista stund. I den 56:e minuten fick Ariana syna det röda genom ett sträckt ben rakt på vår egen Oscar Ekman. Inget snack om vilken färg som skulle visas på kortet, tyvärr fick Oscar bryta matchen efter en stund. Trots en man mindre, så fortsatte Ariana trycka på men det blev inte fler mål denna eftermiddag, för något av lagen. I slutminuten drabbades Ariana av sin andra utvisning och denna gång en frilägesutvisning på deras målvakt. Upprinnelsen var att Alex Sundqvist, på bästa Jesper Blomkvist manér (ni som kommer ihåg!), spelade bollen på ena sidan och sprang runt målvakten på andra, men istället för att få möjligheten att rulla bollen i mål blir han istället bryskt neddragen och en korrekt dömd utvisning.

Det visar sig återigen att vi jobbar som ett lag och jag måste hylla kollektivet (spelare och ledare) efter denna seger.

Ett extra stort plus till samtliga spelare som ännu en gång slet för varandra och visade att fotboll är en lagsport.

Målskyttar: Emil Lilius, Patrik Pavlovic.

Nästa match spelas fredagen den 21 augusti och då möter vi Vellinge FF i ett kommunderby hemma på Höllvikens IP. Avspark sker kl. 18:45.