Matchnummer: 130142114
Samling:12:30, Höllvikens IP
BK Höllviken säkrade kontraktet.....
2020-09-13 20:57
Emil Lilius stod för en enastående prestation och ett vackert mål när han hängde in kvitteringsmålet mot Kosova.
Gårdagens match mot gästande Kosova fick många betydelser utifrån resultatets utgång och blev till mersmak för BK Höllviken. Vädrets makter var också med oss denna eftermiddag och bjöd på strålande solsken, men starten på matchen skulle dock visa sig helt annorlunda än vad vi hade planerat.

Truppen: Abbe Arnell, Adam Karlsson, Alex Sundqvist, Axel Henderup, Calle Svensson, Emil Lilius, Emil Petersén, Felix Eriksson, Julius Karlsson, Mikkel Nielsen, Oskar Norstedt, Patrik Pavlovic, Rasmus Fröjd, Samir Diaz, Tim Jörvall, Tristan Madsen.

Matchen blåstes igång av domare Jonathan Smith från Arlöv och direkt i matchens inledning var det lite energilöst ifrån vår sida. Det märktes inte så mycket på uppvärmningen, men kanske var vi tagna och spända inför dagens uppgift. Oavsett, så hamnade vi i tidigt underläge när Kosova fick en kanonstart på matchen och gjorde 0-1 redan i del 11:e minuten. Och värre skulle det bli när gästerna pangade in 0-2 i den 30:e minuten genom duktige Jeton Krasniqi. Efter målet flyttade vi fram våra positioner och fick lite press på våra motståndare. En del halvchanser skapades, men inga mål. Det skulle dröja till den 41:a minuten, då Emil Lilius påpassligt höll sig framme och stötte in bollen i mål och äntligen fick vi reduceringen vi behövde. Målet gav oss den energiboost vi behövde och i halvlekens sista minut kom matchens prestation genom Emil Lilius som skjuten ur en kanon tog sig förbi sin försvarare och mycket vackert hängde in kvitteringen 2-2 i målvaktens bortre hörn.

I pausen pratade vi om vikten av att inte släppa till något i inledningen av andra halvlek och det lyckades vi med. Vi fortsatte ånga på och visade än en gång att vi hade mer ork än våra gäster som mattades efterhand. En kvart kvar av matchen tilldömdes vi straff och rutinerade Tim Jörvall stegade fram mot punkten och placerade otagbart in bollen till 3-2. Stressade av situationen och rejält trötta försökte Kosova kämpa sig till en kvittering, men i samma veva uppstod det stora hål i deras formation, vilket vi utnyttjade när skyttekungen Patrik Pavlovic blev frispelad och rullade in BK Höllvikens fjärde mål för dagen och Patriks 8:e för säsongen. Nu kändes det avgjort, men det skulle ändå bli till onödig spänning i slutminuterna när Kosova reducerade till 4-3 på straff med två minuter kvar av ordinarie tid. Efter några minuters tillägg satte domaren visselpipan i munnen och blåste för slutsignal, en signal som innehöll flera betydelser. Först och främst innebar segern att BK Höllviken säkrat minst division fyra spel på Höllvikens IP även nästa säsong. Men det innebar också att vi fortsätter haka på toppen och kvartetten med Åkarp, Ariana, Klagshamn och BK Höllviken ser nu ut till att bli en riktigt spännande avslutning i årets serie.

Målskyttar: Emil Lilius 2, Tim Jörvall, Patrik Pavlovic.

Sammanfattningsvis kan man återigen konstatera att det finns en enorm laganda i detta laget och vi vägrar ge oss trots den uppförsbacke vi hamnade i början av matchen.

Ett extra stort plus till samtliga spelare som slet för varandra och visade att fotboll är en lagsport.

Nästa match spelas söndagen den 20 september och då beger vi oss till Malmö för match mot Kvarnby IK på Bäckagårds IP. Avspark sker kl 14:00.