Matchnummer: 130142119
Samling:12:30
BK Höllviken fortsätter haka på topplagen.....
2020-09-23 22:26
Adam Karlsson stänkte in ledningsmålet 1-2 till BK Höllviken och stod för en gedigen insats tillsammans med övriga lagkamrater.
En solig söndagseftermiddag på Bäckagårds IP och uppdukat för match mellan Kvarnby IK och BK Höllviken. Ett Kvarnby som haft det tufft i årets seriespel och likt oss är inne i ett generationsskifte. För deras del gäller kampen om överlevnad och fortsatt spel i division 4, medans vi säkrat nytt kontrakt och jagar en plats högre upp i tabellen. Det blev dock till en förändring i startelvan innan matchen hade börjat när Oscar Ekman fick en bristning på uppvärmningen, men blott 18-årige Abbe Arnell ersatte Ekman på högerbackspositionen på ett föredömligt sätt.

Truppen: Abbe Arnell, Adam Karlsson, Alex Sundqvist, Axel Henderup, Calle Svensson, Emil Lilius, Emil Petersén, Filip Persson, Julius Karlsson, Mikkel Nielsen, Måns Wilhelmson, Oscar Ekman, Oskar Norstedt, Patrik Pavlovic, Rasmus Fröjd, Tim Jörvall.

Matchen spelades på konstgräs och en önskan om en bättre konstgräsplan vore på sin plats, men det var lika förutsättningar för lagen. Trots en dålig fotbollsplan tycker jag att vi hanterar underlaget bra och inledningen av matchen blev jämn. Det dröjde fram till den 18:e minuten innan vi tog ledningen och framspelningen från kapten Rasmus Fröjd var en delikat passning på 40-talet meter som letade sig fram till skyttekungen Patrik Pavlovic. Pavlovic tog behärskat emot bollen och gjorde inga misstag när han enkelt rullade bollen i mål till BK Höllvikens favör. Men det skulle komma ett gensvar ganska omgående, för i den 25:e minuten efter lite slarvigt försvarsspel kvitterade Kvarnby och resultatet 1-1 stod sig halvleken ut.

Fulla av energi och optimism blåste domaren igång andra halvlek och vi fortsatte att mala på med bland annat mittfältsduon Calle Svensson och Julius Karlsson. I den 50:e minuten såg Adam Karlsson till att BK Höllviken än en gång tog ledningen och som han gjorde det. Genom en pass från Patrik Pavlovic vände han på steken och skickade iväg bollen helt otagbart i målvaktens högra kryss. Kvarnby fortsatte strida, men kom inte till några större farligheter. Istället kunde vi punktera matchen genom vindsnabbe Emil Lilius som prickade in sitt femte mål för säsongen och BK Höllvikens tredje för dagen, framspelad av Tim Jörvall. I slutet av matchen blev det till en del byten och in kom bland annat Måns Wilhelmson. Måns visade prov på god teknik och speluppfattning och som pricken över i:et fick han dessutom avgöra matchen genom att peta in 1-4 med fem minuter kvar. Jag vill också avslutningsvis ge en stor eloge till vårt försvarsspel och jag kan inte låta bli att nämna Axel Henderups insats som visar vilken slitvarg han är.

Målskyttar: Patrik Pavlovic, Adam Karlsson, Emil Lilius, Måns Wilhelmson.

Matchens betydelse visade att vi ville mer och vi var starkare än våra motståndare. Resultatet innebar också att vi nu har säkrat minst en fjärdeplats, men jakten på en högre tabellplacering lever vidare. Nu väntar suveräna serieledaren Åkarps IF och det ska bli en spännande uppgift att ta sig an.

Ett stort plus till samtliga spelare som slet för varandra och visade att fotboll är en lagsport.

Nästa match spelas fredagen den 25 september och då kommer Åkarps IF till Höllvikens IP.

Avspark sker kl 19:00.