Samling:11:30, Höllvikens IP
BK Höllviken i topp efter seger i seriefinalen mot IFK Klagshamn.....
2021-10-17 09:13
Rasmus Fröjd blev enda målskytt med en väl avvägd nick i seriefinalen mot IFK Klagshamn och innebär att vi övertar serieledningen igen.....

En krispig och underbar lördags eftermiddag och en sol som stundtals visade sig från sin bästa sida. Dessutom står det en seriefinal på programmet i divison 4 Sydvästra Skåne mellan BK Höllviken och IFK Klagshamn. Första mötet i år slutade oavgjort 1-1 och det var en härlig fight och jag förväntar mig inget annorlunda i dagens seriefinal.

Truppen: Adam Karlsson, Blagojche Glaveski, Calle Svensson, Joel Celik, Julius Karlsson, Liam Eriksson, Linus Bladh, Marcus Grankvist, Melker Roslin, Mikkel Nielsen, Noah Mattsson, Oscar Gustafsson, Oskar Norstedt, Patrik Pavlovic, Rasmus Fröjd, Samir Diaz.

Domare Ramiz Jusufovic satte pipan i mun och blåste igång matchens första 45 minuter. Redan från början syntes det att inget av lagen ville ta några onödiga risker, så den första halvleken blev kanske inte den spelmässigt bästa . Det fanns dock ett par ljusglimtar, där först IFK Klagshamn fick ett jätteläge att ta ledningen, men Mikkel Nielsen gjorde en fin benparad och höll rent. För vår del anser jag att vi borde haft straff, i alla fall från den vinkel jag ser situationen ifrån, när Samir Diaz driver in boll i Klagshamns straffområde och blir neddragen, men domaren friade. Första halvlek slutar 0-0 och är fullt rättvist.

Andra halvlek blev lika tuff och tillknäppt som i första, precis som en seriefinal ska vara. Mikkel Nielsen stod för ett par avgörande räddningar till och var det inte Mikkel som stod i vägen, så var det någon av utespelarna som offrade sig för att täcka skott etc. Med kvarten kvar slås ett inlägg från vänsterkanten som ytterbacken Rasmus Fröjd når högst på, ser luckan i bortre hörnet och får en perfekt nick som seglar in i bortre burgaveln. Ledning med 1-0 och som alltid viktiga minuter direkt efter avspark. Efter ett hårt tryck från Klagshamn lyckades vi rida ut stormen och vinna seriefinalen. IFK Klagshamn drabbades av en utvisning i slutminuten, men det hann aldrig få någon betydelse för något av lagen. Rent taktiskt genomför vi en bra prestation och har koll på vår motståndare.

Resultatet innebär att vi återigen är i serieledning, men det återstår fem tuffa omgångar.

Målskyttar:  Rasmus Fröjd.

Nästa omgång möter vi FC Bellevue borta och matchen spelas på lördag den 23 oktober. Avspark sker kl 14:00.