Matchnummer: 000092021
Samling:12:30
BK Höllviken - Sölvesborg 1-1 (1-0)
2023-04-29 18:22
Så var första poängen bärgad. Självklart ville BK Höllviken ha 3 poäng. Ibland måste man vara ärlig, efter andra halvlek är en poäng godkänt.

Våra planskötare skall ha beröm för en fin gräsmatta, den var nyklippt och i bra skick. Får sedan gräset vatten också kommer den vara i topptrim inom 3 veckor.

Matchen fick en bra start. Ledordet var bland annat att "Den som inte ger allt, ger ingenting". Och spela enkelt.

Detta gjorde grabbarna. Ett inlägg ifrån Oskar Lilja, ett inspel som höll Premier League klass. Nicken ifrån Patrik Pavlovic höll samma höga klass, 1-0 efter 6 minuter. En start som våra killar behövde.

Innan matchen visste egentligen inte killarna så mycket om Sölvesborg. Informationen dom fick var, dom spelar 3-5-2, har en bra vänsterspelare med nummer 9 och på topp nummer 80. Marcus Ekenberg 43 år (!) med förflutit i Mjällby AIF och Helsingborgs IF. På denna nivån håller han fortfarande klass. Dessutom visste vi att dom var bra på fasta situationer.

Efter 20 minuter har BK Höllviken lite flyt, en hörna som skapade kaos hos oss. Tack och lov blockades nickar och skott förtjänstfullt.

I halvlek stod det 1-0, killarna och ledningen var tillfreds men samtidigt påminde vi om att en match vara 90 minuter. Poäng delas inte ut i halvlek.

I matchens 60:e minut gör Sölvesborg 1-1. Det är enkelt att leta fel och påstå vi låg i fel positioner men skottet på halvvolley ifrån 25 meter var inte Premier League klass utan Champions League nivå. Ge spelaren som dessutom var avbytare 99 tillfälle till kommer han inte lyckas.

BK Höllviken har tillfälle att vinna matchen men samtidigt måste man kunna ge motståndarna beröm, en poäng var ett rättvist resultat.

Återvändaren Emil Lilius gjorde en bra insats. Han behöver tid, liksom Julius Karlsson, det är två kvalitéspelare.

Dagens utropstecken var Rami Metovski. Som vänster wingspelare var han gedigen i sitt passningsspel och bra i duellspelet. Ett genidrag av tillfällige coachen Junior.

På måndag är vår uppskattade och duktige coach Anders Grimberg tillbaka efter sin blodförgiftning.