SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling

Bli medlem i BK Höllviken
BLI MEDLEM
Välkomna till BK Höllviken!

GEMENSKAP - GLÄDJE - UTVECKLING

Tack för ett fantastiskt Halör Cup!
2024-05-13 15:48

Då var vi i hamn med årets Halör Cup. Och vilken cup det blev! Vi blickar tillbaka på tre fantastiska cupdagar, där vi tillsammans skapat fantastiska minnen.

 

Cupen har fått otroligt mycket ros från lag, anhöriga och besökare. Det är vi jätteglada för! Det är så många som återigen gjort detta möjligt, men framför allt - en jättestor eloge till alla föräldrar till åldersgruppen 2014 för ert engagemang, arbetsvilja och glada humör, både i planeringsfasen och under dagarna. Ni är otroliga! Vill också extra uppmärksamma vår super-cupgeneral, Sofia Lewicki. Sättet hon har hållit ihop detta på och alla timmar som har lagts ner för att få allt att fungera - WOW!

 

Nu ska vi summera, utvärdera och vila lite. Sen börjar planeringen så smått inför 2025.

Herrlag
Referat: Vellinge FF - BK Höllviken
Vellinge FF - BK Höllviken 2-0 (1-0)
2024-05-08 22:54, Herrlag
Bilden får symbolisera hur vi trots knappa resurser ger våra spelare bra service inför matcherna. Våra tränare Erol och Junior förbereder laget på bästa sett. Idag motsvarade dock inte killarna våra förväntningar. Första halvlek en mindre katastrof.
 
Vi mötte ett lag som är en i raden av föreningar som bryter sig loss ifrån moderföreningen. Det brukar inte sluta lyckligt men jag är imponerad av hur Vellinge FF lyckats. En gång i tiden (2010) hade Vellinge IF en tränare som krävde 3 träningar i veckan trots det var division V.
 
En hel del kunde inte ställa upp på detta, fullt förståeligt om du har småbarn och ett krävande jobb.
 
Så första året var dom som en farmarklubb till Vellinge IF. Dom var inte helt nöjda med att dom rankades sämre än Vellinge IF:s oldboys. Fick inga nya tröjor eller bollar. Så ett par eldsjälar med bland annat Fredrik Sjöström i spetsen bildade Vellinge FF.
 
Dom har byggt en kiosk och ett klubbhus med terrass inne på Vellinge IP
Nu spelar dom i division IV, moderföreningen Vellinge IF i division V.
 
Vellinge IF som bildades 1928 har fostrat 6 allsvenska fotbollsspelare. Alla har gjort sin debut i Trelleborgs FF.
 
Idag har Vellinge FF en fotbollsskola med ca 50 barn mellan 4-6 år. Så det är säkert inte omöjligt att Vellinge FF kommer fostra morgondagens elitspelare.
 
Om inte BK Höllviken vänder sin negativa trend inom kort, är division V också ett faktum för oss.
 
Dagens första halvlek var pinsam. Felix Erlandsson, Rami Metovski och i viss mån Max Rydström visade frenesi,offervilja och tog duellspelet i kommunderbyt. Felix Erlandsson var på nytt vår bäste spelare. Missade tyvärr förra veckan pga skada.
 
Inledningen av säsongen har gett oss en framtidstro, det har varit välorganiserat och ett bra försvarsspel. Men istället för att ta nästa steg upp på stegen, eller lägga ännu en byggsten på rätt plats, brakade hela rasket samman dom 2 senaste matcherna.
 
Vi ser ut som ett vrak utan energi och självförtroende. Det är mängder med tekniska misstag och framåt är vi helt uddlösa. Vi hade i praktiken inte ett enda avslut på mål under 90 minuter. Då är det rätt svårt att vinna fotbollsmatcher.
 
Det hade inte varit rättvis om vi lyckats hålla 0-0 till halvtidsvilan. Det kom också ett mål i 41:a minuten. En hörna, när vi sedan skall rensa bollen så är utförandet så dåligt att bollen blir en slamkrypare som hamnar precis utanför straffområdet, ett distinkt och hårt skott intill stolpen så var det 1-0
 
Andra halvlek är definitivt bättre men slutbetyget är ändå att det är håglöst.
 
Dåliga matcher gör alla lag och om vi skall kalla det ett nybygge skall vi inte redan nu prata om misslyckande.
 
Vi har en tunn trupp, ung trupp, 2 nya skador idag. Ett av få glädjeämne i andra halvlek var debutanten Alexander Stenfelt blott 17 år gammal. Kom in i matchminut 60 och gav laget energi med att våga ta duellerna och även provade på att gå på genombrott.
 
Mohammed Abdalrazak hade inte sin bästa dag men han visar alltid karaktär och vägrar ge upp.
 
Vi inleder andra halvlek bra men en huvudlös utrusning av Lucas Svensson i 50:e minuten gör att Vellinge FF enkelt gör 2-0.
 
Det snubblas på bollar,passningar mil ifrån rätt adress. Orimligt många misstag, detta gör att det aldrig blir någon rytm i spelet. Vi fick aldrig till någon slutforcering heller, det var tamt.
 
Alla kan ha en dålig dag på jobbet men det minsta vi begär är att det finns vilja hos varje spelare. Inte 3-4 stycken. Hur vi skall kunna bygga ett vettigt anfallspel i en viktig match när så många är svaga i den delen av planen?
 
Trots två raka förluster vill jag ändå påstå att det är god stämning i truppen, detta är inget spel för galleriet.
 
Bäst på plan var Vellinge FF:s mittback Jimmie Stråhed, 40 år gammal. Han var imponerande bra. Visserligen ett förflutet i Division I och II men det var längesedan. Vilken spelare, ungdomar ta lärdom!
 
Glädjande att några tog ton i halvtidspausen. Nu gäller det att sätta ner foten, våga kliva fram och skaka liv i sina lagkompisar. Vi får aldrig acceptera att förlora matcher, förlora är bland det värsta som finns men det får aldrig bli likgiltigt. Vi ser fram emot måndagens hemmamatch mot Heleneholms IF. Då skall årets första tre-poängare bärgas, musik i högtalarna under uppvärmningen, grillen igång och efter matchen bjuds killarna på korv eller hamburgare.
Jag tar ett tillfälligt break. Räknar inte med att hitta några nyförvärv på Cypern men osvuret är bäst.
 
Jonas Brorsson
Nu har det blivit dags - Halör Cup 2024
2024-05-07 11:43

Då är det dags! För 40.e gången strömmar det spelare, ledare, anhöriga och besökare till Höllviken och vår idrottsplats för att vara med på Halör Cup. Prispodiet är på plats, tält byggs, el dras fram, toaletter ställs på plats, skyltar sätt upp, grillarna preppas - ja det är mycket som händer nu när det bara är två dagar kvar. 

 

Alla ni som har varit med och arrangerat Halör Cup någon gång, vet omfattningen av arbete och planeringen bakom. Nu ska allt falla på plats och låta gemenskap, glädje och fotboll genomsyra cupdagarna. Vi börjar känna oss redo att skapa minnen för livet för våra förväntansfulla 10-åringar. Cupen är fylld, med hela 160st lag!

 

Detta får ni inte missa - så kom upp och hälsa på! Torsdag - lördag är det full aktivitet på IP och det finns något för alla. 

 

Herrlag
Referat: BK Höllviken - Bunkeflo FF
BK Höllviken - Bunkeflo FF 1-2 (1-0)
2024-05-04 16:45, Herrlag
Dagens besök var ifrån Bunkeflo. Året var 1999 när Bunkeflo FF startades som en farmarklubb till Bunkeflo IF. Sedan år 2008 står föreningen på egna ben.
 
Dom har även fått igång en fotbollsskola och har 2 ungdomslag i åldrarna 11-14 år. Som tränare har dom vår fd spelare Samir Diaz. I laget även målvakten Mikkel Nielsen och mittbacken Alex Sundqvist.
 
Matchen fick en tråkig start, redan efter 2 minuter knäcktes förmodligen Hugo Bergendahls näsa. En hög spark (ofrivilligt) ifrån Filip Johansson gjorde att BK Höllviken tvingades till ett tidigt byte. Sedan tidigare kunde inte heller Felix Erlandsson delta. På torsdagsträningen vrickade han foten. Skadad är också  Saif Suleman, Abraham Kyagulanyi också skadad. Morris Braendshöi sjuk, Victor Arcombe sjuk. Det är 6 spelare som varit startspelare tidigare under säsongen. Så utifrån detta perspektivet måste vi acceptera fakta och just nu ljuger inte tabellen.
 
Vid förluster är det enkelt att skylla på skador och sjukdomar. BK Höllvikens stora problem att den höga frånvaron gör att otränade spelare får starta. Dom 2 jag i första hand tänker på är William Ojanlatva och Tim Bylund. Dom tillhörde trots detta våra allra bästa.
 
Nivån blir ojämn, vi orkar inte heller i 90 minuter. Trots underläge 1-2 är vi inte ens nära att kvittera dom sista 25 minuterna. Orken och skärpan är inte där. Vi är bra i vårt försvarsspel men när bensinen tar slut på 3-4 spelare håller vi inte ihop lagdelarna.
 
Trots Hugos olyckliga skada gör Victor Andersson 1-0 efter 12 minuter spelade. I stort sett på egen hand, han snor bollen ifrån deras mittback kommer fri med Mikkel Nielsen och placerar behärskat in 1-0.
 
I anfallet efter är det nära 1-1 men Rasmus Fröjdh räddar på mållinjen.
 
Innan första halvlek hade Bunkeflo FF fått 4 gula kort. På nytt fick BK Höllviken en skada. Nu var det Filip Olsson och förmodligen har han kommit tillbaka för snabbt i spel igen.
 
Även om Bunkeflo FF inte skapar några målchanser är det dom som dikterar och äger sista 20 minuterna av halvleken.
 
Inledningen av andra halvlek är bra utifrån BK Höllviken ögon. När kvitteringen kommer i 55:e minuten är det sedan i stort sett Bunkeflo FF som har taktpinnen. Försvarsmässigt är det bra men framåt är bristerna stora. Det är helt enkelt en dålig fotbollsmatch med många felpassningar och mindre bra beslut.
 
Bunkeflos FF:s frispark till 1-2, är vacker. Det är en sådan vi ibland ser i Premier League eller Champions League. Då återstod det ca 20 minuter av matchen.
 
Erol Bekir gör en hel del byte men ingen av spelarna som kom in lyckades förändra matchbilden. Även om vi vid 1-1 hade en jättechans till mål så var det allt vi hade.
 
Det var smärtsamt att se hur vi blev utmanövrerade sista 15 minuterna. Vi var helt ofarliga.
 
Ny match på onsdag, nu gäller det läka såren, se om vi får någon spelare tillbaka som kan bidra på planen. Kommunderby mot Vellinge FF.
 
Glädjeämnet idag var att vårt P-08 lag tog en stor seger mot BK Astrio med 7-0. Det innebär att laget ligger i toppen av tabellen. Tom Murmark gjorde 3 mål och BK Höllviken skuggar FC Rosengård och Eskilsminne i tabelltoppen.
 
Jonas Brorsson
P 07
Referat: BK Höllviken - Trelleborgs FF
BK Höllviken - Trelleborgs FF (P17 Nationell serie) 1-1 (1-1)
2024-05-02 21:32, P 07

Det var en seriefinal mellan BK Höllviken och TFF. Båda lagen hade 3 raka segrar och endast 1 insläppt mål.

Det blev 1-1 och det kunde lika gärna slutat med bortaseger eller hemmaseger. Det var tempofyllt och med sådana här matcher varje vecka då utvecklas du som spelare.

 

Det var mycket folk på plats, var längesedan jag sett så många människor på en ungdomsmatch. Kanske inte så konstigt med tanke på att många går på samma skola i Trelleborg.

 

När jag stod där kunde jag inte låta bli att fundera på hur många spelare i respektive lag når A-laget ? Våra killar har samma drömmar som dom i TFF men realistiskt sett vet vi hur svårt det är att få förmånen att få spela elitfotboll.

Så låt mig få hoppas på minst 4 A-lagsspelare i vårt lag. När det gäller TFF vill jag inte göra en bedömning efter en match på 90 minuter.

Det fanns 2 spelare i TFF med bakgrund BK Höllviken. Det är Gustav Rörstrand och Nico Söderström. Trots att Gustav Rörstrand spelade 70 minuter igår borta mot Elfsborg startade han matchen.

Båda var duktiga, matchens första 30 minuter var intensiv, TFF hade mest bollinnehav men inga riktigt heta målchanser.

Det skulle komma ett mål i matchens 38:e minut ett långt inkast skarvades och på halvvolley drog Benjamin Dahlquist dit 1-0.

Det dröjde endast 2 minuter så hade TFF kvitterat. Ett långt väldigt fint inlägg ifrån Nico Söderström hittade Lucas Andreasson som behärskat nickade in 1-1.

 

Andra halvlek fortsätter i högt tempo och TFF gör 2-1 på nick genom Nico Söderström. Det borde varit mål men assisterande domare tyckte det var offside. 

 

BK Höllvikens bästa chans till en ledning var när Isak Lindgren missade ett friläge.

 

Sedan började spelet bölja fram och tillbaka, tröttheten började göra sig påmind. Det bjöds på större ytor.

Det borde ha blivit straff till BK Höllviken när Erik Danefors blev nergjord i straffområdet i 77:e minuten.

När matchklockan visade 90 minuter hade TFF minst 3 hörnor och det kändes som att det skulle kunna bli förlust trots en jättefin insats.

Matchens allra sista chans fick TFF, Ludvig Meijer kom ut och gjorde sig stor och kunde rädda skottet.

 

Det var med stolthet BK Höllviken kunde lämna planen efter 1-1 mot TFF. Andreas Åkesson är alltid stabil ifrån sin mittbacksposition, även Axel Tegman visade att han kan vara en spelare för A-lagstruppen.

Ingen föll ur ramen och spelarna som kom in i matchen gjorde det förtjänstfullt. Forwarden Jacob Åkesson kom in sista 20 minuterna pressade och jagade livet ur TFF-försvararna.

Summer Camp - nu är anmälan öppen!
2024-04-29 18:06

Gör er redo för tre dagar med fotbollsskola på Höllvikens IP!

 

BK Höllviken arrangerar återigen Summer Camp i midsommarveckan, fylld med fotboll, glädje och gemenskap

 

Datum och tid: måndag 17 juni - onsdag 19 juni. Kl. 9-15
varje dag.

Åldersgrupper: flickor och pojkar födda 2011 - 2016

Mat: Lunch, mellanmål och frukt ingår varje dag

Kläder: Alla deltagare får en tränings t-shirt och en fotboll från Puma, samt en BK Höllviken vattenflaska

Pris: 1800 kr

Anmälan: Sker via denna länk

 

Anmälan Summer Camp 2024! - BK Höllviken - SportAdmin

 

Sista anmälningsdag är 17 maj

 

Frågor? Kontakta kansli@bkhollviken.se

 

Vi välkomnar alla barn och ungdomar att delta! Passa på att ta del av roliga fotbollsaktiviteter, utvecklas som fotbollsspelare och hänga med kompisar i tre härliga dagar.

 

Obs!

Vi kommer i år inte arrangera ytterligare en Summer Camp. Så ta chansen att vara med i midsommarveckan!

 

Föreningens nya träningskläder från Puma
2024-04-29 18:02

 

Nu är vår medlemsportal uppdaterad med våra nya (och snygga) träningskläder från Puma! Kläderna är framtagna för att på bästa sätt passa när vi är aktiva. På portalen hittar ni också vårt föreningssortiment med kläder att använda utanför planen.

 

Ni beställer och betalar som vanligt själva via siten. Vill ni prova storlekar, så finns alla våra träningskläder för utprovning i kansliet på IP.

 

För att komma direkt till vår medlemsportal på Stadium, klicka bara på sortimentsbilden till höger på hemsidan, ovanför matchstället.

 

 

Obs!
Är du medlem hos Stadium? Glöm då inte "Stöd din förening" genom att ange ditt stöd till BK Höllviken. Logga bara in på Mina sidor på Stadium och lägg till BK Höllviken som förening. Båda ni och föreningen får då bonus på ert köp.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBBPARTNERS