SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling

Bli medlem i BK Höllviken
BLI MEDLEM
Välkomna till BK Höllviken!

GEMENSKAP - GLÄDJE - UTVECKLING

Damlag
Referat: Malmö City FC - BK Höllviken 
BK Höllviken Dam Seriesegrare!
2023-10-01 10:40, Damlag

Efter ett par tunga säsonger och degradering till division 4 säsongen 2023 var årets målsättning tydlig och alla i laget överens: det är serieseger som gäller och ingenting annat.

 

Målet att vinna serien för att nästa år spela i division 3 säkrades nu i helgen i och med att Malmö City FC besegrades på bortaplan med tio gjorda mål mot noll. De första 45 minuterna rullades av de rödvit-randiga boll som aldrig förr. När domaren väl blåst igång matchen tycktes nervositeten inför matchen som helt bortblåst. Andra halvlek snarlik den första med mycket spelövertag och många skapade målchanser.

 

När slutsignalen ljöd kunde ännu en seger i division 4 Sydvästra läggas till handlingarna. Om denna frenesi håller i sig framöver kan 2024 bli hur kul som helst. Lördagens seger innebär att BK Höllviken Dam står klara som seriesegrare med en omgång kvar att spela.

 

Framgångsfaktorer under året har bland annat varit en fin sammanhållning inom laget och att ett stort numerär spelare bidragit till att hålla igång en utvecklande träningsmiljö, något som avspeglats i nästintill samtliga matcher under året. Det känns skönt att skörda frukterna av allt det hårda slit och den härliga laganda som kollektivt odlats under året.

 

Vi har alla i truppen - spelare som ledare - att tacka för framgången och blickar med stor spänning framåt. Till detta bör adderas föreningens blomstrande flickverksamhet och med den ser framtiden ljus ut.

 

Söndagen den 8 oktober spelas sista omgången av seriespelet då Svedala IF/Skabersjö IF tas emot hemma på Höllvikens IP. Vi ser fram emot att få fira seriesegern på nytt och det på hemmaplan.

 

Välkommen att fira med oss! 

Herrlag
Referat: BK Höllviken - Borstahusens BK
BK Höllviken-Borstahusen 4-0 (2-0)
2023-09-30 18:34, Herrlag

Att prata om rekord känns som en överdrift? Frågetecknet är ett statement. BK Höllviken har använt sig av 5 (!) målvakter. Idag fick 16-årige Ludvig Meijer göra debut. Att höja unga spelare för mycket skall man akta sig för. samtidigt dom som drömmer om att vara professionell fotbollsspelare får också lära sig att ta både ris och ros.

 

Ludvigs Meijers debut var av absolut högsta klass. Även om BK Höllviken inledde dom första 10 minuterna piggt var det likväl Borstahusen som fick en gyllene chans när Bes Shulemaja tappade fotfästet i det våta gräset. Att ha skruvdobb som försvarsspelare är gamla regler. Samtidigt har jag förståelse för dagens konstgräsgeneration och skor är dyra.

 

Ludvig Meijer är följsam i friläget som uppstår och avslutar med en bra räddning. Vi kom ständigt fram på vår högerkant och Borstahusens vänsterback lär drömma mardrömmar om Viktor Andersson. i matchens 12:e minut slet sig Viktor loss och spelade in bollen till Inas Suljic, skottet på volley gick tyvärr över.

 

BK Höllviken hade mängder med hörnor, Calle Svensson kommer oftast rätt, det räddas på mållinjen. Melker Roslin skjuter precis utanför. BK Höllviken har kopplat ett grepp och till sist kommer 1-0, på nytt är det Viktor Andersson som ligger bakom med ett inspel till Inas Suljic, avslutet är bra men målvakten gör en idioträddning, på returen hugger Oskar Lilja och gör sitt första mål för året. Det var han väl värd, en av säsongens jämnaste och bästa spelare. Sedan kommer det en svettig räddning av Ludvig Meijer, på en nick får han upp sin högerhand och tippar bollen över ribban. för mig som varit med ett tag, var det Andreas Isaksson klass på den. Inga andra jämförelse mer än att Andreas debuterade i Allsvenskan som 17-åring.

 

Viktor Andersson fortsätter att leverera och borde fått en straff i matchens 41:e minut.

 

Målet som föll i 44:e minuten var som ljuv poesi. Det fick mig att tänka på EM-92 i Sverige. I matchen mot England gjordes ett drömmål, legendariske kommentatorn Arne Hegerfors säger "Brolin-Dahlin-Brolin, måååål!

 

Att Calle Svensson, Julius Karlsson och spelat ihop sedan 5-års åldern syns. Deras kortpassningsspel,instick och samarbetsförmåga är formidabel.

 

Vårt 2-0 mål var magiskt, där var många fötter och passningar men just avslutet Melker-Julle och Melker igen med en sträckt vrist rakt upp i krysset ifrån 20 meter fick vibbar av EM-92.

 

Att tappa 2-0 ledningar har hänt tidigare under året, andra halvlek är dock stabil,presspelet fungerar och det är inget försiktigt lag även om det som alltid finns skönhetsfläckar.

 

Det var skönt att Mossab Khattab var tillbaka efter skada. Kom in i matchens 65:e minut och han är ett ständigt orosmoment. På sin korta tid hann han med både mål,assist och en varning. Det innebär att han är avstängd i sista matchen mot Veberöd.

 

Oskar Lilja var på väg att göra sitt andra mål, men den curlade bollen smet precis utanför stolpen. Emir Osmanovski var ute på en offensiv soloraid, Mossab fick skottläge. Vad som var tråkigt var att vi fick ytterligare en fotledsskada. Inbytte Timothy Bylund skadade samma fot som i matchen mot Bromölla.

 

Noah Mattsson,Alex Sundqvist och Max Rydström kom in. Alla 3 var i allra högsta grad delaktiga att matchen avgjordes i matchens 83:e minut. Max Rydström, ännu en i raden av välutbildade Höllvikenspelare. Max utmanade sin back, sköt sedan distinkt in 3-0. Målskyttet avslutades av Mossab Khattab, efter fint förarbete av Alex Sundqvist och Max Rydström. En som också hade förtjänat att bli målskytt var Patrik Pavlovic, en förtjänstfull insats.

 

Nykomponerade mittbacksparet Bes Shulemaja och Emir Osmanovski var stabila, liksom den evigt unge högerbacken Samir Diaz.

 

Att dagens målvakter måste vara bra med fötterna är ett måste. Ludvig Meijers spel med fötterna var också av hög klass. Han kunde fått en assist när Mossab Khattab lobbade över målvakten men den räddades på mållinjen.

 

Imorgon blir det till att följa Sölvesborg-Bromölla, vi har tyvärr inte allt i egna händer.

 

Vi får använda oss av dom bevingade orden ifrån baseboll-legendaren Yogi Berras "It aint over till it´s over"

Förändringar i BK Höllviken Herrs Ledarstab
2023-09-27 20:31

Säsongen börjar närma sig sitt slut och då resultaten inte riktigt följt förväntningarna så har BK Höllvikens herrlag och Anders Grimberg valt att gå skilda vägar.

Det har under säsongen funnits många positiva och utvecklande träningar och matcher där Anders bidragit med sin gedigna erfarenhet. Anders har under året höjt kravbilden i laget och sett till att vidarutbilda våra spelare.

Vi har gjort bedömningen att det är bäst för båda parter att skiljas åt. Därför har klubben bestämt sig för att avsluta Anders Grimbergs uppdrag för BK Höllviken trots att vi är så nära säsongsavslutningen. I resterande omgångar kliver Alex Dahlquist in som huvudtränare.

 

Säsongen har varit tung. Vi har inte fått den utveckling vi hoppats på. Då det fortfarande finns en chans att klara sig väljer vi att göra detta, säger sportchef Jonas Brorsson. 

 

Vi tackar Anders Grimberg för hans tid och engagemang i BK Höllviken och önskar lycka till i vidare uppdrag!

Exklusiva förmåner till våra medlemmar
2023-09-27 16:25

Vi har spännande nyheter att dela med er!

 

BK Höllviken är stolta att bli sponsrade av Kakel Idéa AB och i samarbete med dem, har vi säkrat exklusiva förmåner åt er när det gäller badrumsrenoveringar och andra tjänster. Vi är övertygade om att detta kommer att vara till stor nytta för er och er hemmiljö.

 

Genom att följa enkla steg kan ni dra nytta av ert specialerbjudande:

 

  1. Gå till Kakel Idéa AB:s hemsida: https://hollviken.bad-varme.se/
  2. Klicka på menyn för att hitta "Medlem" - en särskild avdelning skräddarsydd för våra medlemmar.
  3. Ange lösenordet: Hollvikenvip2023 (Kom ihåg att detta lösenord är unikt för våra medlemmar och viktigt att hålla privat. Vid beställning måste ni kunna visa att ni är medlemmar hos oss.)
  4. Utforska och ta del av de exklusiva erbjudandena för badrumsrenoveringar och andra tjänster som Kakel Idéa AB erbjuder. Ni kommer att bli glatt överraskade av de förmånliga priserna och specialerbjudandena som bara tillgodoser er som medlemmar hos oss.
Välkomna till Skånes Vintermästerskap!
2023-09-26 14:07

Välkomna till årets Skånes Vintermästerskap!

 

Vi har nu glädjen att bjuda in alla Flick och Pojklag som är födda 2010-2014 till vinterns Skånes Vintermästerskap!

 

Mer info och anmälan hittar du HÄR!

SÄKRA MÅL - I HJÄRTAT AV SAMHÄLLET
Många barn mår dåligt i tystnad
2023-09-12 19:30, SÄKRA MÅL - I HJÄRTAT AV SAMHÄLLET

Inget barn borde behöva hantera svåra känslor ensamma. Att prata med en närstående kan vara det första steget mot att må bättre. Därför vill vi uppmuntra er alla att börja veckan genom att fråga ett barn i er närhet hur de mår. Och kanske det viktigaste av allt: lyssna på svaret.

❤️🤍🖤

Jonas Brorsson ny sportchef i BK Höllviken
2023-09-05 10:20

BK Höllviken gör en strategisk organisationsförändring och anställer en sportchef i föreningen. Den sportsliga ledningen förstärks av Jonas Brorsson, som återkommit till föreningen denna säsong som assisterande tränare i Herrlaget.

 

Föreningen BK Höllviken fortsätter att växa och anställningen av en sportchef är en del i det långsiktiga arbete man genomför.

Jonas Brorsson har en gedigen fotbollsbakgrund, inte minst som spelare i Trelleborgs FF, där var han även Sportchef 1997-2004, Jonas har även arbetat som talangscout för Nordic Sky.

Jonas kliver nu in i en ny roll i BK Höllviken som sportchef, med övergripande ansvar för 11-11verksamheten. Rollen är på deltid, 50% och som han påbörjar från och med den 4 september. Jonas kommer arbeta tätt med vår ungdomskoordinator Niklas Lindgren.

 

Alex Dahlquist, styrelsen:

”BK Höllviken har satt upp tre huvudsakliga målsättningar för sin verksamhet. Att föreningens representations lag skall bestå av 75% egna spelare, ha verksamt för både topp och bredd samt vara en av de starkaste föreningarna i Sydvästra Skåne.  

För att nå dessa målsättningar har vi sett ett behov av att stärka den sportsliga kompetensen i föreningens äldre lag där vi måste arbeta mer strukturerat och långsiktigt med de sportsliga frågorna. Vi måste bli bättre på att ta hand som våra ambitiösa spelare så att de får rätt utmaningar.

Vi har därför letat efter en person med ett stort kontaktnät, en bred erfarenhet från fotbollen, och ett stort intresse för spelarutveckling. Vi är stolta och glada att kunna presentera ett sånt här starkt tillskott till vår organisation och tillsammans skall vi arbeta för att föreningen skall uppnå sina målsättningar och fortsätta att utvecklas.”

 

Jonas Brorsson:

- ” Att få följa morgondagens spelare är spännande och samtidigt en utmaning. BK Höllviken skall utmana de som kommit längre och samtidigt skall vi värna om bredden.

Målsättningen som BK Höllviken fastställt är att 75% av representationslagen skall ha sin fostran i Höllviken, vi är redan där på dam men inte på herr ännu. Samtidigt tycker jag att 61% vi hade helgens herr match är bra.

Individens bästa i fokus, kommer vara viktigt för mig i min nya roll.”

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Damlag, 01/10 10:40 
Herrlag, 23/09 15:21 
F 2016/2017, 13/09 13:36 
SÄKRA MÅL - I HJÄRTAT AV SAMHÄLLET, 12/09 19:30 
 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBBPARTNERS