SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling

Bli medlem i BK Höllviken
BLI MEDLEM
Välkomna till BK Höllviken!

GEMENSKAP - GLÄDJE - UTVECKLING

BK Höllviken - LB 07 P-17 0-6 (0-1)
2024-05-26 15:14

 

Ibland är det inte roligt med fotboll, framförallt inte som knattereporter när BK Höllviken förlorar match efter match denna helgen.. Så inledningen blir en historia ifrån tidigt 2000-tal. Idag är Emil Salomonsson 35 år och lär avsluta sin karriär i IFK Göteborg. Född i Skåne och via Ängelholm och Halmstads BK hamnade Emil i IFK Göteborg. Han har även spelat i Japan i 3 säsonger.

 

När Håkan Mild tog över i IFK Göteborg 2005, var han  och tittade på Emil Salomonsson. Inte bara honom men Emil var på planen. Då var han 16 år.Matchen hade enbart pågått 2 minuter när han sade till sin kollega "Han där nummer 2 kan bli något".

 

"Hur kan du veta det" ? Han spelar i Copa Mundial, det säger något om karaktären, svarade Håkan Mild. Så enkelt är det naturligtvis inte men på den tiden kunde du fortfarande spela i svarta skor. Nu är det rosa,grönt,orange mm. Det är bara att acceptera.

 

Så ett av få glädjeämne idag var Andreas Åkermans klassiska adidas skruvdobb World Cup. Mer än så finns det inte att skriva om idag. Klart det finns, trots 0-6 var Ludvig Meijer en av få ljusglimtar, den andra var Oliver Fahrm. Sedan inte så mycket att rapportera om.

 

LB 07 var sylvassa i sina omställningar och en boll ifrån motståndarnas straffområde får inte överraska vår backlinje. I LB 07 spelade en ytterforward vid namn Malte Agerkrans. Jag tänkte för mig själv, frågan är inte om utan när han gör mål. Vid 2 tillfälle tveksamt avblåst för offside i första halvlek. Han vågade utmana och var ett hot för vår fyrbackslinje.. Han fick också göra ett vackert mål i andra halvlek.

 

Deras kapten och mittback Alfred Hammar var också duktig. Dom hade också en spelare som skall flytta till Stockholm och träna med Hammarby IF. Önskar Gustav Andrén lycka till.

 

Det finns alltid orsaker till att vi idag fick uppleva en kollaps utan dess like. Den analysen kommer dock inte skrivas här.

 

Däremot ett glädjande besked ifrån Lund. Våra Damer vann med 7-3 och det var en viktig seger. Notoriske målskytten Elin Sahlström gjorde 2 mål, även Elsa Olsson blev tvåmålsskytt. Övriga målskyttar var Caroline Korduner,Isabelle Melander och Emma Fransson Darinder.

Segern tog BK Höllviken upp på en 8:e plats i tabellen.

BK Höllviken - FC Rosengård 1917 2-4 (1-2)
2024-05-25 16:07

 

Det har blivit så modernt med att inleda texter med "Mina fem spaningar ifrån matchen", eller "Mina fem intryck efter matchen. Detta vägrar jag att göra. Samtidigt så när jag tittar på våra spelare och även motståndare så är det en form av spaning. Vilka kan eventuellt bli elitspelare, vilka kan på både kort och lång sikt spela i vårt A-lag?

 

Trots att Sverige sjunker på rankingen på klubblagsnivå och vårt kära A-landslag är just nu en C-Nation så är det fortfarande oerhört svårt att bara nå svensk elitfotboll.

 

Det var en seriefinal och ordet orättvist får man inte nämna när man pratar fotboll. Detta fick Roger Palmgren (fotbollschef Rosengård) lära sig av självaste Bengt Grive. Dom skulle kommentera en match i Afrikanska mästerskapet på Eurosport. Vi hade en trevlig pratstund under andra halvlek. 

 

Roger Palmgren är fotbollschef och FC Rosengård har en tydlig inriktning, tränar hårdare, oftare och bättre. Med en ny träningsmetodik. Under vårt samtal har han liksom många av oss andra sett hur spontanfotbollen blir mindre och mindre. Det tränas helt enkelt för lite för att få ihop timmarna som krävs för att nå elitfotbollen.

 

Nu skulle inte texten handla om Roger Palmgren men han är intressant att lyssna på, vi har träffats förut men har en erfarenhet både ifrån svensk fotboll men framförallt i Afrika. Det är bara att söka på hans namn om ni är nyfikna. Just att vara nyfiken är en viktig ingrediens om man vill förkovra sig och ta lärdom av andra om vi pratar fotboll. Du blir aldrig fullärd.

 

Så vad man får säga är "resultatet 2-4 avspeglar inte matchen", allt enligt gurun Bengt Grive och när Roger Palmgren säger det efter slutsignalen förstår ni vad jag menar. Jag har hyfsad koll på våra killar men inte alla. Tom Murmark hade gjort 10 mål innan matchen, han fick gjort ett idag också. En stabil spelare Tom Murmark.

 

Vår mittback Valter Stjärnkvist och vänsterbacken Theo Welch imponerade på mig. Om vi krasst tittar på vilket lag som spelade bäst fotboll var det BK Höllviken. Nu delas det inte ut skönhetspoäng i fotboll. Som jag beskrev A-lagsmatchen igår, "Fotboll handlar om misstag, den som gör flest förlorar". Blir kanske för många försvarsspelare som jag nu berömmer med tanke på förlusten men Manuel Albini gör mig aldrig besviken.

 

På FC Rosengårds matchtröjor stod det "Tro på din dröm". Det fanns en 3-målsskytt i FC Rosengård i form av Sakariya Adan. Just orden "tro på din dröm", är en vision FC Rosengård har. Det är att skapa ett jämlikt Malmö som inkluderar alla områden och människor. Där alla barn och familjer vågar tro på sina drömmar och har mål för framtiden. Både på och utanför planen.

BK Höllviken-Åkarps IF 1-2 (0-1)
2024-05-24 21:56

Vidskepelse baseras varken på kunskap eller förnuft. Korstecken i tron att jag automatiskt får skydd mot onda andar är för mig vidskepelse. Legendaren Johan Cruyff har sagt många kloka visdomsord. När han spelade i Barcelona sade han :

 

" Jag är inte religiös. I Spanien ber alla 22 spelare inför matchen innan de går in på planen. Om det hade fungerat så hade alla matcher blivit oavgjort, men så är inte fallet. Så jag har precis bevisat att det inte finns någon Gud som du kan fråga saker om".

 

Trodde att min frånvaro förra veckan skulle leda till vår första seger. En behaglig vecka i Medelhavet. Det hjälpte inte, gick inte så bra idag heller.

 

För den yngre generationen rekommenderar jag filmen Life of Brian ifrån 1979. En satirisk film om religion. Blev totalförbjuden i Norge och Italien. Vågar inte tänka på vad som hänt om en liknande film gjorts 2024.

 

Vi har fortfarande tro på vårt unga lag trots att vi efter 9 matcher inte har en enda seger. En klen tröst att få beröm av publik,motståndarnas tränare och domare. Det ger oss inga poäng men på nytt var det mycket som var bra. Fanns många utropstecken, Victor Andersson var ett. Tyvärr fortsätter hans vader och krångla och fick utgå redan efter 25 minuter. Där tappade BK Höllviken en del av sitt fina spel. Hela vår unga fyrbackslinje förtjänar också ett omnämnande.

 

Jag inledde med ett bevingat citat av en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna Johan Cruyff. Här kommer nästa, som i stort summerar vår match. "Fotboll handlar om att göra misstag.Den som gör flest förlorar".

 

Även om i stort sett alla spelare kan lämna IP med högburet huvud har vi på nytt förlorat och på nytt en påminnelse om hur viktigt det är med detaljer.

 

Om ledningsmålet för Åkarp var en kalldusch, skall vi inte prata om deras segermål. Ett oerhört vacker mål, ett skott rakt upp i krysset. Hur den chansen uppstod kan jag inte skriva om, det är barnförbjudet. Vårt mål gjorde Inas Sulic på straff. Behärskat och iskallt. Straffen fick vi när Saif Sulaiman blev nergjord i straffområdet. Eller vi kan också kalla det rutin!

 

Ni som vill läsa händelseförloppet under 90 minuter får i så fall vända sig till appen Min Fotboll. Det är trots allt fredag och solen går upp imorgon också.

 

Nu skall jag ladda upp inför seriefinalen imorgon, BK Höllviken - FC Rosengård. Nationell serie pojkar 16 år. Matchstart 14.00. Vi ses kanske där.

 

Jonas Brorsson

 

 

 

 

Följ hemmamatcher LIVE
2024-05-22 17:04

Nu är säsongen igång och helgerna är fulla med matcher upp på vår idrottsplats. 

 

Vi vill tipsa om att ni kan streama flertalet hemmamatcher live - via Spiideo. Klicka på "BK Höllviken STREAM" till höger här på hemsidan, så ser ni vilka matcher som sänds. När vi närmar oss kommer där också finnas länk till att titta på matchen.

 

Men såklart är ni framför allt välkomna upp till IP och titta!

Föreningens nya träningskläder från Puma
2024-05-21 18:02

 

Nu är vår medlemsportal uppdaterad med våra nya (och snygga) träningskläder från Puma! Kläderna är framtagna för att på bästa sätt passa när vi är aktiva. På portalen hittar ni också vårt föreningssortiment med kläder att använda utanför planen.

 

Ni beställer och betalar som vanligt själva via siten. Vill ni prova storlekar, så finns alla våra träningskläder för utprovning i kansliet på IP.

 

För att komma direkt till vår medlemsportal på Stadium, klicka bara HÄR eller på sortimentsbilden till höger på hemsidan, ovanför matchstället.

 

 

Obs!
Är du medlem hos Stadium? Glöm då inte "Stöd din förening" genom att ange ditt stöd till BK Höllviken. Logga bara in på Mina sidor på Stadium och lägg till BK Höllviken som förening. Båda ni och föreningen får då bonus på ert köp.

Vi ska bli en KVALITETSKLUBB
2024-05-20 13:28

Som en del av vårt ständiga arbete för att förbättra och utveckla vår klubb, har vi beslutat oss för att sträva efter att bli en Kvalitetsklubb enligt Svenska Fotbollsförbundets och Riksidrottsförbundet initiativ. En kvalitetsklubb erbjuder ett ramverk för en heltäckande föreningsutveckling. Med en fungerande organisation, utbildade ledare, levande policys och en genomarbetad spelarutbildningsplan skapar vi en attraktiv förening där alla vill vara med!

 

För oss innebär detta att vi aktivt arbetar för att höja standarden inom klubben och erbjuda en ännu bättre fotbollsupplevelse för alla våra medlemmar. Vi strävar efter en välfungerande organisation där alla känner sig välkomna och där vi tillsammans skapar en positiv och utvecklande miljö för både spelare och ledare. 

 

För att kunna göra detta på bästa möjliga sätt behöver vi er hjälp!  

 

Inom kort kommer ni att få en enkät skickad till er via e-post. Genom att svara på denna enkät ger ni oss värdefull feedback och insikter som kommer att vara till stor hjälp i vårt arbete att förbättra klubben. Er åsikt är ovärderlig för oss och vi uppmuntrar er att ta er tid att fylla i enkäten så noggrant som möjligt. Enkäten tar 5-10 minuter att svara på.

 

Tillsammans kan vi göra vår fotbollsförening ännu bättre och skapa en fantastisk fotbollsupplevelse för alla! 

Skulle det vara några frågor så hör av er till kvalitetsklubb@bkhollviken.se. 

 

Med vänliga hälsningar, 

Styrelsen genom Markus Meijer 

Matchläger P17/P07 Bosön 13-16 maj
2024-05-18 19:43
I veckan som gått har vi haft en spelare på Matchläger för ca 70 spelare födda 2007 i Bosön utanför Stockholm.Någon av dessa kommer kanske representera ett av våra ungdomslag som Sverige har.
 
Förutom träningar och matcher har dom fått information och utbildning om :
 
* Doping, läkemedel och kosttillskott 
 
* Hygienrutiner, dela aldrig vattenflaska med någon. Sprita och var noggrann med din handhygien.
 
Benjamin Dahlquist som representerat BK Höllviken sedan knatteskolan har fått uppleva mycket under våren.
 
Uppflyttad i A-lagstruppen, TFF visar intresse och nu svenska Fotbollförbundet med sina uttagningar. 
 
Veckan har varit intensiv. Kom hem ifrån Stockholm i torsdags. Spelade 90 minuter i fredags mot Limhamns FF.
 
Idag lördag satte han sig på bussen för att möta Karlskrona. Det skulle egentligen bara blivit 60 minuter men skador gjorde att det på nytt blev 90 minuter.
 
Våra killar vände 2-1 till 3-2 dom sista 10 minuterna.
 
Nu gäller det att vara observant och se hur Benjamin reagerar på detta.
 
Bilden är ifrån en träning när Benjamin fick en smäll i huvudet. Det visar vilken karaktär han har att aldrig vika ner sig.
 
Vi ser hur andra i samma ålder inte klarar en alltför tuff belastning. Detta gäller framförallt ifrån 15 år och uppåt. Vissa tål mer än andra men här gäller det för våra ledare att så gott det går ha fingertoppskänsla.
 
Kortsiktiga mål att till varje pris vinna en match är något vi tillsammans måste jobba med.
 
I A-lagsmatchen senast startade 4 spelare födda 2007. Det i sin tur påverkar U-19,U-17 , P-16 och P-15.
 
Vi får se framtiden och se om vi kan få någon till våra landslag från 15 år till 19 år.
 
 Jonas Brorsson
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBBPARTNERS