SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling

Bli medlem i BK Höllviken
BLI MEDLEM
Välkomna till BK Höllviken!

GEMENSKAP - GLÄDJE - UTVECKLING

Stort tack till alla ledare för fotbollsåret 2024
2023-11-30 14:03

 

Det är en spännande tid att vara engagerad i BK Höllviken. Föreningen växer kraftigt och vi nu nått ett medlemsantal på över 1100 st aktiva. Vi har under året genomfört över 1500st träningar och vår idrottsplats fylls varje kväll med hundratals barn och ungdomar. Flertalet lag firar framgångar med fina resultat i cuper och serier, samt vårt nystartade samhällsinitiativ Säkra mål. För att nämna några saker.

 

En viktig del för att föreningen ska fungera och utvecklas är våra tränare och ledare. Vi har cirka 150st ideella ledare som lägger ner mycket energi och engagemang för att göra det möjligt att spela fotboll i BK Höllviken.

 

Att stötta med utbildningar, verktyg och inspiration är en del i att rekrytera och bibehålla alla duktiga ledare. På det temat och som ett STORT TACK för året som gått, gick i lördags årets stora ledarträff av stapeln. Kl. 9 var hela aulan på Sandeplanskolan full med ledare redo för en halvdag med inspirerande föreläsningar och diskussioner. Dagen var uppdelad i tre stationer  där deltagarna delades upp i grupper efter spelform

  • Fotbollsfys med Albin Pålsson från Mjällby
  • Akut skadehantering med Rasmus Fröjd
  • Workshop; Hur utvecklar vi alla våra spelare, utifrån deras förutsättningar, ledd av Alex och Åke

Det fanns ett stort deltagande och engagemang från ledarna på samtliga stationer och valda teman upplevdes givande. Emellan stationerna fanns det tid för diskussioner i tränargrupperna, vilket kan vara svårt att hitta tid till under säsongen.

 

Dagen avslutades med middag och fest på Smokey Barbecue, där också tre ledare uppmärksammandes lite extra för deras insatser under året.

  • Jonas Wendt, P09
  • Bengt Green, P08
  • Jacob Breland, F08/09

Stort tack till alla som var med och arrangerade lördagens träff, ett stort engagemang från alla ledare och framför allt stort tack till våra externa föreläsare Albin Pålsson och Rasmus Fröjd.

Våra P15 och P16 når nationell serie
2023-11-23 13:37

 

Vi vill skicka ett STORT GRATTIS till två lag som nästa år kommer spela fotboll i nationell serie; P15 och P16. Det har varit ett händelserikt och framgångsrikt år för lagen, som utöver många vinster i serien också innehållit starka cupspel och spännande kval nu nyligen.

 

Såklart gläds vi med framgångar under året men det är resultatet av långsiktigt arbete från ledare, spelare och föräldrar under flera år, som gjort detta möjligt. Vi tror att viktiga faktorer har varit fokus på bredden, stor spelgrupp samt mycket gemenskap, glädje och utveckling. Lyckas vi utveckla alla spelare, utifrån deras förutsättningar och ambition, så skapas möjlighet för hela laget att nå framgång. Vi har också sett ett stort deltagande i satsningen på Ambitionsträning i dessa åldersgrupper, där möjlighet ges att i mindre grupper utveckla bland annat sina tekniska färdigheter.

 

Vad innebär nationell serie?
Det är 5 år sedan föreningen hade ett lag i så kallad nationell serie och det är så högt vi som en breddförening kan nå i seriespel. Vägen dit går via starkt resultat i Skåneserie A. Efter det, som i fallet med P16, kan det även krävas vinst i kval. Serien är sen uppdelad i sex regioner, vilket innebär ett större område än Skåne, samt nytt och tuffare motstånd. I nationell serie återfinns framför allt lag som under året redan spelat där, med också vissa nya lag som likt Höllviken flyttats upp.

 

Det fina resultatet från våra ungdomslag har också uppmärksammats medialt, läs mer i Skånesports reportage:
Framgångar för BK Höllvikens ungdomar: ”Vi har jobbat långsiktigt” - Skånesport (skanesport.se)

 

BK Höllviken är en av Skånes största ungdomsföreningar och i ständig utveckling.
2023-11-16 17:48

Inför fotbollsåret 2024 söker vår valberedning nu nya medlemmar till vår styrelse.

Känner du någon som har kompetens, energi och lust att ingå i BK Höllvikens styrelse? 
Vill du själv ge av din tid och kompetens till vår stora och härliga verksamhet?

Är du en eldsjäl som gillar att leda, påverka och driva saker eller känner du en person som är?

Vår förening styrs av en kompetent styrelse med stor fotbollskunskap. Styrelsen ska stödja och leda de anställda och alla ideellt arbetande ledare med inspiration och tydlighet. Vi söker just nu nya ledamöter.

Vem är du?

Att vara med i en styrelse innebär ett ansvar för föreningens verksamhet. Därför är det viktigt att du känner dig engagerad och är beredd att lägga tid och energi på föreningen. Du behöver inte ha någon särskild fotbollskompetens utan mer ett stort engagemang och vågar tänka nytt och affärsmässigt utifrån den ideella föreningens perspektiv.

Ett krav är att du gillar och vill engagera dig i BK Höllviken.

Vad ger det mig?
Styrelsens uppdrag är att se till medlemmarnas bästa. Genom nytänkande och kreativitet möter vi en värld som förändras i allt snabbare takt. Att vara ledamot i BK Höllvikens styrelse är givande och lärorikt.

Ett styrelseuppdrag ger värdefulla erfarenheter, goda kunskaper om ledning och styrning samt nya vänner och kontakter.

Tipsa oss gärna om dig själv eller någon annan! I gengäld utlovar vi ett gott kamratgäng och ett givande ideellt uppdrag. Kontakta oss i valberedningen senast den 10 januari.

 

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till oss.

Valberedningen genom Fredrik Lamotte

Tel:  070-466 38 35, fredrik@lamotte.se

Ny huvudtränare till vårt herrlag
2023-11-10 15:23

BK Höllviken har en lång och anrik historia, som tar sin början redan år 1933 då Höllvikens GIF bildades. Dagens BK Höllviken som bildades 2011 har sitt ursprung i just GIF och naturligtvis BK Näset som bildades av framlidne Tor Olsson och Mårten Backgården.

 

Under denna tid har åtskilliga tränare passerat revy, varav den störste och mest meriterade tränaren är Krister Kristensson. Krister som tyvärr lämnade oss i januari 2023 spelade 626 A-matcher för MFF. Ett rekord som förmodligen aldrig blir slaget. Han spelade även 38 A-landskamper och var med i truppen i Mexico VM 1970.

 

När vi idag presenterar vår huvudtränare för herrlaget, Erol Bekir, vågar vi påstå att han är den som efter Krister har mest meriter fotbollsmässigt. Redan vid 21 års ålder värvades Erol till schweiziska Young Boys. Det var 1995 och innan Bosman, vilket gör det ännu större. Erol Bekir representerade sedan både Young Boys och Lugano i Schweiz mellan 1995-1999. Efter det blev det ett år i Italienska Reggiana, innan han återvände till Schweiz och spelade två säsonger för FC Thun. Utlandskarriären avslutades sedan i tyska Mannheim.

 

Erol vände hemåt och avslutade sin framgångsrika fotbollskarriär I Limhamn/Bunkeflo. Efter det blev det en satsning fulltid som tränare i samma klubb, som varade i fyra år. Erol Bekir har den högsta tränarutbildningen man kan ha i Sverige. Erol har även haft tränaruppdrag i FC Bellevue och Ariana och även jobbat tre på Skåneboll med Skånelaget.

 

”Att ha den långsiktighet som BK Höllviken står för tilltalar mig mycket. Åke Kallenberg som jag tidigare jobbat med, ger också en trygghet. Efter att ha träffat fler representanter för klubben kändes detta som ett rätt val” berättar Erol Bekir.

 

”Vi är väldigt glada att ha Erol som ny tränare i BK Höllviken. Förutom A-laget kommer han ha ett finger med i vår ambitionsträning och även belysa vår verksamhet. Vi hade många bra kandidater, vilka skalades ner till tre slutkandidater och när vi analyserade det hade vi ett gemensamt spår och det var Erol Bekir” säger Sportchef Jonas Brorsson.

 

Höllvikens ambitioner instämmer också med Erols syn, "vi skall bidra med den bästa utbildningen som är möjlig på ungdomssidan". Målsättningen för 2024 är att ha tålamod, landa i division IV men på sikt avancera och kanske om 4-5 år spela i division II med så många egna spelare som möjligt.

 

Uppdraget fortsätter nu för att få resten av ledarstaben på plats för herrlaget till säsongen 2024.

Välkomna till Halör Cup 2024!
2023-11-07 08:45

Vi har nu glädjen att hälsa er välkomna till Halör Cup 2024!

 

Halör Cup är Nordens största turnering för 10-åringar och spelas under Kristi Himmelfärdshelgen, den 9-11 maj 2024.

Att spela Halör Cup är ett minne för livet!

 

Vi hälsar alla lag födda 2014 hjärtligt välkomna till Höllviken och 2024 års Halör Cup!

 

Läs mer och anmäl er HÄR!

Välkomna till Skånes Vintermästerskap!
2023-10-31 14:07

Välkomna till årets Skånes Vintermästerskap!

 

Vi har nu glädjen att starta vinterns stora turnering med fler lag än någonsin!

Välkomna till Skånes Vintermästerskap!

 

Mer info och spelschemat hittar du HÄR!

Välkomna till Halör Invitational!
2023-10-31 10:36

I denna veckan med början på tisdag spelas Halör Invitational på Höllvikens IP.

Några av Sveriges bästa Flickor 14 och 15 år gör upp om årets titel.

 

Det kommer spelas många bra och spännande matcher så välkomna hit för att heja fram tjejerna!

Kan ni inte vara här så sänds alla matcher via Spiideo, 

 

HÄR hittar ni matcherna för Halör Invitational F14 som spelas den 31/10-2/11, vill ni följa resultaten eller hitta när ditt favoritlag spelar finns cupens sida HÄR.

 

HÄR hittar ni matcherna som spelas i Halör Invitational F15 som spelas den 3-5/11.

Cupens sida med spelschema och resultat hittar ni HÄR.

 

Välkomna!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F 2016/2017, 21/11 09:20 
P 08, 20/11 20:17 
Damlag, 19/11 17:56 
F 2016/2017, 20/10 12:16 
 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBBPARTNERS