SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling

Bli medlem i BK Höllviken
BLI MEDLEM
Välkomna till BK Höllviken!

GEMENSKAP - GLÄDJE - UTVECKLING

Herrlag
Referat: BK Höllviken - IFÖ Bromölla IF
BK Höllviken-IFÖ Bromölla 3-1 (2-1)
2023-06-03 18:35, Herrlag

Idag gästades BK Höllviken av ett lag som också tillhör klassiska lag i svensk fotbollshistoria, IFÖ Bromölla. Bromölla är en bruksort med starka fotbollstraditioner och kan jämföras med Åtvidaberg,Degerfors och Sandviken. Under många år spelade IFÖ Bromölla i division II (dagens superettan) från 1940-1970. Klubben har fostrat legendarer som Inge Danielsson,Dag Szepanski och Marcus Lantz. Ni ungdomar som nu läser texten, ta en paus, googla namnen och ni får en större förståelse vilka fina fotbollsspelare detta var.

 

BK Höllviken kom med ett starkt självförtroende efter matchen mot Lunds BK i onsdags. Det självförtroendet fick sig en rejäl törn redan efter 3 minuter. På nytt dåligt försvarsspel, Joel Celik tvingas dra en anfallare i armen och domaren pekade på straffpunkten. BK Höllviken skall vara glada at Joel Celik inte fick rött kort, nu blev det bara ett gult kort. Straffen satt stensäkert bakom en chanslös Felix Silfverheilm. Tack och lov kvitterade BK Höllviken redan efter 8 minuter, ett frisparksinlägg ifrån Julius Karlsson hittade William Ojanlatva som fick med sig bollen och enkelt rakade han in 1-1. Även om BK Höllviken nu kvitterade stämde spelet inte. Det var ihåligt, oorganiserat. Det kompakta försvarsspelet som var så bra mot Lunds BK var som bortblåst.

 

När BK Höllviken gjorde 2-1 i matchens 41:e minut kändes det oerhört skönt. Julius Karlsson sköt ett tungt skott precis utanför straffområdet, på returen ifrån målvakten högg Patrik Pavlovic som en kobra och det stod 2-1.

 

Anfallet efter kunde IFÖ Bromölla gjort 2-1, på nytt är försvarsspelet inte av högsta klass. Tack och lov gör Felix Silfverhielm en kalasräddning. I halvlekens sista minut får BK Höllviken en fin chans till ytterligare ett mål. Efter fint triangel spel mellan William Ojanlatva,Patrik Pavlovic och Melker Roslin skjuter Melker Roslin i ribbans överkant. Hur Melker Roslin skapar sig yta med fin bollbehandling och teknik är av den högre skolan.

 

Första halvlek kan enkelt summeras med att BK Höllviken förlorar andrabollar, inte samma löpvillighet som IFÖ Bromölla,förlorade närkamper. Fotboll är i grund och botten enkelt men dom viktigaste ingredienserna är att löpa och att vinna närkamper. Det fanns utropstecken när 45 minuter var spelade. William Ojanlatva och Melkwer Roslin var klart bäst i BK Höllviken.

 

Andra halvlek är bättre, det händer inte så mycket. BK Höllviken kontrollerar matchen och det känns tryggt, även om en 2-1 ledning är att alltid skör. I matchens 66:e minut gör BK Höllviken ett trippelbyte. In kommer Inaz Suljic Emil Lilius. Det tredje bytet var inte planerat. Pontus Strömberg blev skadad och in kom Samir Diaz. Kan tyckas att Anders Grimberg tar en chans att sätta in Samir Diaz som varit skadad sedan februari månad. Rutin skall inte överskattas men det har betydelse. Samir kommer in, han gör det bra. Självklart var han rostig, fattas bara annat.

 

I matchens 81:e minut är IFÖ Bromölla nära att göra 2-2, efter ett fint inlägg. Logik,rättvisa är ord vi tycker om att använda. Fotb ollen har sina egna lagar och regler. Så i nästa anfall avgör BK Höllviken matchen. Emil Lilius gör 3-1 och bryter sin måltorka. Förarbetet ifrån Inaz Suljic och Oskar Lilja bäddar för målet. Matchen känns avgjord och i matchens 91:e minut spelar Emil fram Calle Svensson, eller Emil Liulius smeker in ett inlägg, nicken ifrån Calle Svensson är utmärkt men målvakten gör en Gordon Banks räddning. Även detta namnet kan alla googla som är födda ifrån 1980 till 2003.  Matchen är vunnen och nu väntar bottenlaget BK Borstahusen och där är 3 poäng oerhörda viktiga. Tabellen har börjat skikta sig och det gäller att distansera sig ifrån bottenlagen.

2023-06-01 17:59

Tack för årets Halör Cup och Halör Invitational!

 

Vi vill rikta ett stort tack till alla deltagande lag, spelare, ledare och supportrar som bidrog till att Halör Cup och Halör Invitational blev sådana härliga fotbollsdagar! Det är många fina minnen vi tar med oss!

 

Tack också till alla föräldrar och volontärer, alla duktiga ungdomsdomare och sponsorer som på olika sätt hjälpt till att genomföra årets cup.

 

Anmälan för 2024 års cuper öppnar efter sommaren

Herrlag
Referat: BK Höllviken - Lunds BK
Svenska Cupen BK Höllviken-Lunds BK 0-0 (0-1 eft förlängning)
2023-06-01 09:20, Herrlag
Steget till Europa är långt, den kan gå via att vinna svenska cupen. Någon sådan uttalad målsättning finns naturligtvis inte i BK Höllviken. Här är värdena mer att få fram egna talanger som får äran att representera vårt A-lag.
 
Att det skiljde två divisioner var svårt att se. Även om Lunds BK höll i taktpinnen och hade det största bollinnehavet låg BK Höllviken kompakt och disciplinerat.
 
Det var BK Höllviken som fick jaga boll men tilläts också att kontraslå. Första halvlek var i stort sett helt ren ifrån målchanser.
 
Det fanns en gång en man som hette Alfred Nobel. Det bestämdes att ett fredspris skulle delas ut och det skulle ske i Oslo, Norges huvudstad.
 
Det första fredspriset år 1901 gick till Henri Dunans (Röda korsets grundare) med tanke på att den enda målchansen kom via ett långskott ifrån Melker Roslin, går årets fredspris till Lunds BK.
 
Andra halvlek bjöd på lite mer, i matchens 55:e minut var det nära 1-0 till Höllviken. Calle Svensson hittade Patrik Pavlovic med ett instick på första stolpen. Patriks yttersidatouch gick precis utanför stolpen.
 
Lunds BK replikerade med ett vobblande skott som via Felix Silfverhielms händer gick via ribban.
 
Sista 30 minuter av halvleken var Lunds BK det klart bollförande laget men fortfarande hade dom problem med sina avslut. BK Höllviken slet heroiskt och vid full tid stod det 0-0.
 
I matchens 70:e minut genomförde BK Höllviken sitt första byte, in kom Abraham Kuagulanyi, ett bra inhopp. Även Inas Suljic kom in och en skadefri Inas kommer att bli en bra tillgång till hösten.
 
Första förlängningskvarten var en orgie av kramp till höger och vänster. Spelarna offrade sig heroiskt. Det var vilja, kunnande och ett stort hjärta. Lunds BK var fortfarande det spelförande laget men frustrationen växte och växte hos dom.
 
I matchens 111:e minut kom 0-1, en väl slagen diagonalpassning och ett direktpass till en framstötande LBK:are renderade i mål. Någon hävdade bollen var ute vid inspelet men det fanns även dom som stod i linje och påstod att bollen var på rätt sidan linjen.
 
I matchens absolut sista minut, dvs den 120:e snappade Melker Roslin upp en grov felpass av Lunds BK i eget straffområde. En spelare som Trelleborgs FF värvade 2019. Han heter Bozidar Velickovic. En megaflopp i Superettan, på denna nivån höll han hög klass. Målvakten kom ut i exakt rätt ögonblick och kunde avvärja.
 
Att förlora mot ett division I lag är inget att skämmas för. Det viktigaste nu är för killarna att vara ödmjuka, inse att det finns kvalité. Då vill vi se det på lördag mot Bromölla IF, annars är dagens match inte lika mycket värd. det var ingen som föll ur ramen, det var ett kollektiv som möjliggjorde dagens insats. Framförallt presspelet, förmågan att ta rätt beslut,värdera och spela med smartness. Ett extraplus till Oskar Lilja och William Ojanlatva.
Sommaravslutning för BK Höllvikens Miniserie
2023-05-28 13:42

Fler bilder (+25) >>
Framtidens stjärnor i BK Höllvikens Miniserie!

Under lördagen var det dags att avsluta BK Höllvikens Miniserie i 3 mot 3 spel.

Vi vill tacka alla fantastiska spelare, ledare och alla som varit med och hejat på under våren!

Vi önskar er alla nu en härlig sommar och hoppas vi ses igen till hösten!

Välkomna på BK Höllvikens SummerCamp!
2023-05-27 14:00

Gör er redo för sommarens hetaste fotbollsdagar på Höllvikens IP!


BK Höllviken arrangerar Sommarfotboll den 19-21 juni, vilket innebär tre dagar
fyllda med fotboll, fart och glädje.


Evenemanget pågår från måndag till onsdag, mellan kl 9:00 och 15:00 varje dag.


Vi hälsar alla barn och ungdomar födda mellan 2010 och 2015 varmt välkomna att delta.

Under dessa tre dagar får ni ta del av roliga fotbollsaktiviteter och umgås med nya vänner. Mellanmål, frukt och lunch ingår varje dag, och alla deltagare får dessutom ett träningsset från Puma och en vattenflaska för endast 1800kr.

 

Sista dag för anmälan är den 5/6 2023

 

ANMÄL ER HÄR!

 

VÄLKOMNA!!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBBPARTNERS