SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling

Välkomna till BK Höllvikens Damlag

Kontakta gärna vår huvudtränare Jojje på 0760-39 62 20 eller lagkoordinator Lina Wettermark på 0709-99 94 40.

 
Välkomna till BK Höllvikens Damlag
Förlust i DM premiären
2020-03-02 12:20
Första tävlingsmatchen för 2020 och denna gång gällde DM match mot FC Rosengård 1917.

Alltid skönt att komma igång även om sjukdomar och skador störde så kände vi oss förbereda och laddade för match. Våra motståndare FC Rosengård 1917 har fått en plats i division 2 och gällde såklart som favoriter i matchen.

Vi visste att vi skulle möta spelare med individuell skicklighet och ett lag som gillar att äga bollinnehavet.
För egen del så var det fokus på prestationen och några spelare testades på helt nya positioner. Allt för att skapa förutsättningar inför kommande seriespel. 

Det blåste i planens längdriktning och vi började i motvind. Vi följde vår spelplan och försökte hitta vår rytm i matchen. Vi kom lite väl långt ner i planen och FC Rosengård 1917 fick hjälp av både vind och vår oförmåga att vårda bollen i olika läge ett övertag. 

Efter en kvart spelad försöker vi spela oss ur en situation och rensningen efter tillbakaspel landar olyckligt framför en Rosengårdsspelare som behärskat lobbar in 1-0. 
Efter målet har vi en lite oorganiserad period där vi inte riktigt kommer rätt i pressen.
Vi blir lite långa och Rosengård lyckas spela sig fram i några halvchanser.

Efter en Rosengårdshörna och lite kalabalik framför mål hamnar en rensning strax utanför straffområdet där Rosengårdsspelaren får en drömträff på volley och helt otagbart fram till 2-0. 

Siffrorna står sig till paus och vi försöker skapa lite energi och tro in i laget. Vi ska spela i medvind och försöka vara snabbare i våra omställningar. 

Andra halvlek startar vi mycket bättre och har en period som vi lyckas hålla spelet väl uppe. Energin är högra och pressen funkar bättre. Vi orkar inte riktigt hålla uppe energin hela halvleken men vi försöker och det känns viktigast i nuläget. Vi försvarar oss väl hela matchen och målen vi släpper in i första halvlek handlar mest om individuell skicklighet hos målgörare än kollektiva misstag från oss. 

Nu ska vi ta med oss de bra delarna och förbättra det vi tycker vi skulle gjort bättre.
Nästa match väntar redan på söndag då IFK Trelleborg kommer till Höllviken för andra gruppspelsmatchen i DM. Ett IFK Trelleborg som vann stort i sin premiärmatch mot Åkarp med 6-0.

Först en bra träningsvecka sen match på söndag 14:00 på Höllvikens IP.
Varmt välkomna!

//Tränaren

Finalförslust i Skånecupen
2020-01-07 08:10
Det var många nervösa och spända tjejer som var taggade för finalen i Skånecupen.
Kön utanför Kombihallen ringlade sig lång och tyvärr vet vi att många nära och kära missade finalmatchen då det var fullt i hallen. Väldigt olyckligt!

Dösjöbro väntade i finalen och vi såg dem vinna i klassen flickor 03 precis när vi anlänt till hallen.
Vi visste att det är ett individuellt mycket skickligt lag vi skulle möta.

Efter genomgång och uppvärmning var det dags för line-up och tränarintervju inför matchen.
Annorlunda men såklart väldigt roligt.

När matchen startar gör i det på bästa sätt. Beslutsamma och snabba i tankarna hittar vi möjligheter ganska omgående. Vi får frisparksläge i bästa position, vi har ett friläge från kanten och vi kryddar detta med skott i insidan av stolpen! WOW vilken start men oj vad kostsamt att vi inte lyckades sätta bollen. 

Istället blir det som så ofta i fotbollen att motståndarna gör mål på sin första riktiga chans. Vi fortsätter att tro på oss själva och spelar fin fotboll. Detta gör att vi skapar ytterligare bra läge och vi har ännu ett skott i insida stolpe. Oturen skrattar oss i ansiktet. 

Dösjöbro är väldigt duktiga och trygga med bollen. Spelar runt och försöker hitta inspel bakom oss ner i hörnen för att sen komma med fart in i boxen. Trots vi visste om det så är det tillräckligt skickliga att utnyttja ett läge och göra 2-0. 

Efter 2-0 försöker vi flytta upp spelet och få fram ännu mer folk offensivt. Vi har verkligt fina läge med en 3 mot 2 som bästa läget där vi spelar runt och får öppet mål men bollen studsar upp olyckligt och tyvärr går skottet utanför. 

Anfallet efteråt 3-0 och luften går ur oss. 

Innan domaren blåser för slutsignalen hinner Dösjöbro få in även 4-0.
För alla de som inte såg matchen ser 4-0 ut som utklassning och spel mot ett mål. 
Så var det inte alls utan vi ska vara nöjda med vår insats. Med lite tur och skicklighet borde vi åtminstone gjort något mål i finalen. Till sist vann rätt lag, Dösjöbro var bästa laget i turneringen och vann välförtjänt.

Kul att få spela final i SKånecupen. Bra för sammanhållningen i laget och lagmoralen.

Nu längtar vi efter att få börja träna på riktigt igen den 13 januari.
Vi ses då!

//Tränaren
Final väntar i Skånecupen
2019-12-30 21:43
Efter julledighet och ett uppehåll från fotbollen var det dags att testa våra vingar i anrika Skånecupen.
Vi hade anmält ett lag i flickor Junior (födda 01 eller senare).

Fyra lag var anmälda i denna åldersklass:
Dösjöbro
Staffanstorp
Vellinge

Vi inledde med match mot Dösjöbro. Efter materialstrul kom några av oss med andan i halsen till Kombihallen. Uppvärmning och sedan avspark.
Vi såg ringrostiga ut efter att inte varit igång eller rört en fotboll på några veckor.
Trots detta håller vi spelet ganska väl uppe utan att skapa några målchanser.
Halvvägs in i matchen hamnar vi i underläge och efter detta tappar vi vårt spel och våra positioner.
Vi ger bort ytor som ett duktigt Dösjöbro utnyttjar. Emma gör fina räddningar men vi släpper in både 2-0 och 3-0 innan matchen är slut.

Vi laddar om batterierna och känner att vi är lite mer varma i kläderna och känslan för bollen kommer tillbaka. Nästa match är mot Staffanstorp som vi visste skulle vara duktiga. Vi får lite bättre träff i vårt positionsspel även om det fortfarande fanns brister. Vi vaskar fram halvchanser innan vi olyckligt hamnar i underläge med 1-0. Vi försöker etablera ett tryck på slutet men lyckas inte utan åker istället på farliga kontringar och trots bra spel får vi vara nöjda med 1-0 förlust.

Sista matchen mot Vellinge. Vi pratar om vikten av att minimera våra misstag. Känslan är att vi blir lite passiva men när vi gör 1-0 efter fint avslut av Maria är vi verkligen på gång. Dock kommer kvitteringen efter hörna ganska omgående och återigen tappar vi fokus efter insläppt mål. Kollektivet håller inte ihop och då blir det snabbt både 2-1, 3-1 och 4-1 innan vi får liv i matchen genom ett fint mål av Clara fram till 4-2. Tredje matchen och tredje förlusten. 

Vi kände att vi spelmässigt förtjänat mer än vad vi fått ut i resultatet.

Gruppettan - Staffanstorp som hade tagit tre raka segrar väntade i semifinalen.

Det var nu eller aldrig. Vi valde att förändra lite taktiskt samtidigt som vi lovade att hålla koncentrationen genom hela matchen. När matchen startade kom vi helt rätt i våra positioner. Stängde ner Staffanstorp samtidigt som vi hade några fina kombinationer som gav oss råg i ryggen. Sen när Sanna efter bra hemjobb snor bollen och smäller in 1-0 känner vi oss starka. Vi ligger hela tiden rätt i positionerna och krymper ytorna. Staffanstorp har mer boll men skapar väldigt lite. När tre minuter återstår kommer dock kvitteringen efter fint skott i bortre hörnet. Olyckligt efter så bra insats. Men vi faller absolut INTE igen. Vi har lärt av misstagen. Matchen slutar 1-1 och 5 min med Golden Goal. Vi har en jättechans när Maria träffar stolpen och vi ville så gärna ha denna segern. Matchen slutar dock 1-1 och straffar väntar.

Vi samlas och enas om att vi gjort en bra insats, allt att vinna. Vi är helt klara med strategi och straffläggare. Efter vi olyckligt träffat ribban på vår första straff sätter vi fyra på raken. Bra slagna straffar!
Emma är nära nära att ta någon straff och i sista omgången går Emma rätt och räddar. Spänningen är olidlig.

Nu väntas 1 och 1 straffar. Vi har fördelen att börja och vi gör ett säkert mål. All press på Staffanstorp. Emma gör en ny fantastisk räddning och vi vinner semifinalen! 

Nu väntar final i Skånecupen den 6 januari. I finalen väntar Dösjöbro som vann på straffar mot Vellinge i den andra semi-finalen.

Tack till alla supportrar som var på plats! Till alla Er tjejer som aldrig gav upp utan trodde på det vi gjorde och fortsatte kämpa. 

//Tränaren
Välkommen till BK Höllviken Clara Rengbo!
2019-12-14


Det är med stor glädje vi välkomnar Clara Rengbo till BK Höllviken.

Clara kommer närmast från IFK Trelleborg där hon spelat sedan ungdomslag upp till seniorlaget. 
I Clara får vi en energisk spelare med bra spelsinne.
Förlust i träningsmatch mot starkt motstånd
2019-11-24 10:40
Som ett avbrott i en mörk och grå novembermånad hade vi bokat in en träningsmatch borta mot Staffanstorp. Ett Staffanstorp som slutade på 4:e plats i div två denna säsong. Således visste vi att tufft motstånd var att vänta denna blåsiga lördag. 

Vi har haft tre veckors träning tillsammans och det fanns en osäkerhet var vi står efter så kort tid tillsammans. Vi pratade innan matchen om att fokusera på prestation och inte resultat i denna träningsmatch.

Matchen spelades i 3x30 min halvlekar där vi fick chansen att se alla spelare i matchsituation minst 30 min vilket var väldigt givande för alla inblandade.

När domaren blåste igång matchen fanns nog lite nervositet i luften men den släppte snabbt och vi hittade snabbt in i våra positioner. Vi försöker vårda bollen och etablera ett spela nerifrån samtidigt som vi pressas hårt av våra motståndare. Väldigt bra träning för vår backlinje och målvakt att vara under press vid uppspelsfasen. Vi lyckades spela oss ur pressen några gånger men var lite obeslutsamma och måste ta snabbare beslut andra gånger. 

Vi håller uppe spelet bra även om vi inte lyckas etablera något anfallsspel av värde. Vårt presspel som vi hunnit träna på vid ett tillfälle får bra betalt men vi blir även överspelade några gånger då vi inte är synkade i pressen. Här finns det detaljer att slipa på vilket vi kommer göra. Mitt i den första perioden kliver vi upp högt för att pressa våra motståndare men utan att komma in i pressen lyckas Staffanstorp med sitt kombinationsspel och sätter en djupledsboll på en av sina snabba anfallare. Vi är riktigt nära på att hinna ikapp men tyvärr sätter de 1-0 intill stolpen. Vi fortsätter hålla spelet väl uppe och vi tar den fysiska kampen riktigt bra över hela planen.

Efter 30 min pratar vi igenom detaljer som vi vill förbättra. Kommunikationen mellan ytterback och yttermittfältare som måste bli tydligare. Vi gör några byte och lovar varandra att fortsätta tro på det vi gör. Tycker att vi lyckas bra med tanke på så få träningar tillsammans. Vi spelar ofta klokt och vårdat. Det var tufft att hitta bra vändningar i blåsten men intentionerna fanns och det är det viktigaste. Tyvärr släpper vi in ett mål efter hörna i den andra 30 min halvleken. Vi behöver bli mer resoluta vid fasta situationer men detta ska vi också träna mycket mer på framöver.

I pausen inför sista 30 min så känner vi att pressen blivit mer synkad och nu vill vi etablera mer passningar på motståndarnas planhalva. Vi måste spela lite snabbare passningar för att komma rätt ur deras press. Vi skiftar in nya spelare och nya positioner på andra spelare. Vi tar också tag mer i spelet och har mer bollinnehav och fler passningar inom laget. Vi har orken genom 90 min. Vi har några halvchanser men lyckas aldrig sätta någon reducering. 

Sammantaget finns det många positiva saker vi tar med oss. Kämpaglöd och intensiteten var bra genom hela matchen. Vi har ett väldigt ungt och utvecklingsbart lag. Fortsätt med hög träningsnärvaro och samma engagemang så ska vi fortsätta utvecklas som lag och individer. 

Tack tjejer för kanonbra insats trots bitande kyla i vinden! Ni är grymma och vi ses i veckan för att finslipa på alla detaljer. 

Tack alla föräldrar som ställde upp och skjutsade och trotsade vädret på Staffansvallen. 

Tack till Staffanstorp och domare för trevligt mottagande och fin stämning. Lycka till framöver. 

//Tränaren
Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 5/8 18:30
1 - 4  
Ons 22/6 19:00
7 - 2  
Fre 17/6 19:00
1 - 4  
Sön 12/6 14:00
10 - 1  
Mån 6/6 12:00
0 - 10
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
BK Höllviken, 18/07 10:00 
BK Höllviken, 23/06 12:37 
BK Höllviken, 22/06 14:46 
BK Höllviken, 17/06 15:48 
 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBB PARTNERS