SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling

SÄKRA MÅL - I HJÄRTAT AV SAMHÄLLET

BK Höllvikens Samhällsengagemang – ”Säkra Mål – I hjärtat av samhället”

 

Gemenskap, glädje och utveckling är viktiga ledord som ska genomsyra BK Höllvikens verksamhet, från fotbollsskolan till seniorlagen.

BK Höllviken erbjuder barn och ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning och en möjlighet att utvecklas som fotbollsspelare, utifrån sina egna förutsättningar och mål.

Vi vill att den individuella utvecklingen och glädjen till fotbollen alltid ska stå i centrum för att allt fler ska stanna kvar i föreningen längre och för att fostra nya potentiella spelare till våra representationslag.

Som en av Skånes största barn och ungdomsföreningar ser vi även behovet att inte bara utbilda våra barn och ungdomar till duktiga fotbollsspelare utan även till trygga och engagerade medborgare för att bidra till ett bättre samhälle.

 

BK Höllviken vill vara en positiv kraft i vårt närområde och i samhället.

I många år har vi utbildat fotbollsspelare, skapat aktiviteter och gett barn och ungdomar en meningsfull fritid där de får använda sin kreativitet och energi till en positiv sysselsättning för att motverka att de hamnar i negativa och destruktiva beteenden.

 

Projektet ”Säkra Mål – I hjärtat av samhället” är ett nystartat initiativ där målet är att sprida positiva värderingar, motverka utanförskap, rasism och våld, motverka psykisk ohälsa, minska användandet av droger, diverse beroende och för att få välmående barn, ungdomar och även vuxna personer.
Projektet riktar sig till de problem som finns i vårt närområde och på sikt är tanken att Höllviken ska bli en bättre och tryggare plats för alla.

Fotboll är något som engagerar, och vi är många i vår förening, därför har vi en unik möjlighet att nå ut även utanför idrottsplatsen och använda den samlande kraft vi kan åstadkomma tillsammans med andra föreningar och näringslivet i vårt närområde för att sprida ett gemensamt budskap och positiva värderingar för ett bättre samhälle.

Vi ska tillsammans sträva efter att uppnå våra mål med en rad åtgärder som är anpassade för olika åldrar och med olika syften, som ger varje enskild individ förutsättning till att känna sig trygg och säker i samhället och på så vis få kraft att växa båda individuellt och tillsammans.

Välbesökt utbildning inom "Försnack"
2024-03-18 10:36

 

Säkra mål-året 2024 är igång och först ut var P2013 och F 012/013, med en utbildning inom temat Allas lika värde.

 

Vårt initiativ Säkra mål har tre huvudteman; Allas lika värde, Hälsa och välmående, samt personligt ansvar. Denna utbildningen heter Försnack, och där fick killarna och tjejerna bland annat att prata om; hur behandlar vi varandra, attityder, hur är man en schysst kompis och hur vi samarbetar. Utbildningen hölls av duktiga utbildare från RF Sisu:s men med en stort deltagande av ungdomarna själva. De fick diskutera och reflektera vad ämnet betyder för dem, för laget och även föreningen. 

Många barn mår dåligt i tystnad
2023-09-12 19:30

Inget barn borde behöva hantera svåra känslor ensamma. Att prata med en närstående kan vara det första steget mot att må bättre. Därför vill vi uppmuntra er alla att börja veckan genom att fråga ett barn i er närhet hur de mår. Och kanske det viktigaste av allt: lyssna på svaret.

❤️🤍🖤

Säkra Mål: Visste du att...
2023-09-05 19:30

... fotboll inte bara är en populär sport, utan också en fantastisk väg mot bättre hälsa för barn och ungdomar? Genom att spela fotboll får de inte bara en rolig och spännande aktivitet, utan även en rad hälsofördelar.

 

Fysisk aktivitet är avgörande för tillväxt och utveckling, och fotboll ger regelbunden motion som stärker kroppen och skelettet. Dribblingar, passningar och skott tränar olika muskelgrupper och förbättrar konditionen. Dessutom utvecklas koordination och motoriska färdigheter när de hanterar bollen och samtidigt interagerar med medspelare och motståndare.

 

Fotboll handlar inte bara om fysiska fördelar. Att vara en del av ett lag främjar samarbete, kommunikation och ledarskap, och bygger värdefulla sociala färdigheter och vänskapsband. Sporten ger en känsla av prestation och självförtroende, samtidigt som matchdagarna fylls med glädje och minskar stress.

 

Fotbollen erbjuder en helhetsupplevelse av välmående genom fysisk träning och mental utveckling. Genom att delta i fotboll kan barn och ungdomar forma en hälsosam och aktiv livsstil samtidigt som de skapar minnen och lär sig viktiga livslektioner.

 

❤️🤍🖤

En gemensam insats för positiva matchupplevelser
2023-08-29 19:30

Nu när säsongen har äntligen börjat är det en perfekt tidpunkt att påminna oss själva om vår roll i att skapa en positiv och inkluderande atmosfär för alla barn och ungdomar som är involverade i idrotten. Vi har möjligheten att tillsammans forma varje matchdag till en minnesvärd och inspirerande händelse för alla inblandade – spelare, domare och supportrar.

 

Genom samarbete kan vi skapa en stöttande och respektfull miljö som gynnar alla. Spelarna behöver känna sig trygga på planen, ha möjlighet att utvecklas och trivas med sporten de älskar. Domarna spelar en avgörande roll och förtjänar också respekt och uppmuntran för sitt arbete. Supportrarna, som är själva hjärtat av varje evenemang, har kraften att genom sitt engagemang och positiva beteende sätta tonen för en glädjefylld atmosfär.

 

Låt oss tillsammans bidra till att skapa en fotbollsvärld där alla känner sig välkomna och sedda. Genom att agera som förebilder och främja respekt, kamratskap och sportsmanship skickar vi en stark signal om att idrotten är en plats där alla kan blomstra och växa. Låt oss uppmuntra varandra, stötta varandra och skapa en stark gemenskap som omfamnar mångfald och inkludering.

 

❤️🤍🖤
Kampen mot Mobbning: en gemensam ansträngning i projektet Säkra Mål
2023-08-22 19:30

Mobbning är en djupt problematisk och skadlig form av beteende som fortsätter att påverka många barn och ungdomar både inom och utanför skolmiljön. Det är en plågsam verklighet som kan ta sig uttryck i verbala förolämpningar, fysiskt våld, social isolering och numera även digital trakasseri via sociala medier och internet. Denna systematiska och ofta upprepade kränkning av en individ i en underordnad position har allvarliga konsekvenser, inte bara på kort sikt utan även på lång sikt.

Inom skolans väggar är mobbning en skugga som kastar en negativ inverkan över elevernas välbefinnande och akademiska prestationer. De som drabbas av mobbning upplever en komplex blandning av känslor, inklusive rädsla, ångest, och en minskad självkänsla. Dessa negativa känslor kan i sin tur påverka deras förmåga att engagera sig i skolarbete, träning och att bygga meningsfulla sociala relationer.

 

Mobbning har en tendens att inte stanna inom skolans väggar. Utanför skolan kan barn och ungdomar också utsättas för mobbning på olika platser och situationer såsom fritidsaktiviteter, sportevenemang och online-miljöer som spel och sociala plattformar. Denna utbredning av mobbning kan skapa en känsla av att ingen plats är säker, och det kan påverka unga människors förtroende för andra och deras förmåga att känna sig trygga.

 

I detta sammanhang är initiativ som "Säkra Mål" avgörande. "Säkra Mål" är ett projekt som står upp mot mobbning och strävar efter att skapa en säker och stöttande miljö för våra barn och ungdomar. Projektet tar ett tydligt ställningstagande mot mobbning och försöker aktivt att hjälpa barn och ungdomar både på och utanför planen. Genom att integrera värderingar som respekt, empati och solidaritet inom ramen för sport och andra aktiviteter, skapar "Säkra Mål" en atmosfär där mobbning inte tolereras och där alla känner sig inkluderade.

Genom att främja dessa värderingar och skapa en medvetenhet om konsekvenserna av mobbning kan "Säkra Mål" spela en viktig roll i att förebygga och bekämpa detta beteende. Genom samarbete mellan skolor, föräldrar, samhället och de unga själva kan vi tillsammans skapa en tryggare värld där alla barn och ungdomar kan växa upp utan rädsla för mobbning och istället med en stark känsla av självrespekt och värdighet.

Säkra Mål - Livsviktig HLR utbildning
2023-05-11 14:35

I dagarna har vi utbildar våra ledare, anställda och delar av vår styrelse i Hjärt och Lungräddning och hur hjärtstartaren används.

Två riktigt uppskattade och lärorika kvällar!

Säkra Mål - utbildning om Narkotika, droger och träning för våra äldre ungdomar
2023-05-10 14:31

Idag hade vi utbildning för de lite äldre ungdomarna i vår förening om olika droger och deras påverkan på kroppen och träning!

Intressant föreläsning med många viktiga och bra frågor!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
BK Höllviken, 01/06 20:28 
BK Höllviken, 22/05 17:04 
 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBBPARTNERS