Matchnummer: 130228040
Samling:17:30
DM - BK Höllviken - Bunkeflo FF 4-1 (2-0)
2023-05-18 01:21
BK Höllviken spelade sin första DM-match för året mot Bunkeflo FF som spelar i division IV. Nivån i första halvlek påminde mer om en medioker division V match.

Passningsspelet var under all kritik och även om det stod 2-0 i halvlek var det inte rättvist.

BK Höllviken tog ledningen i matchens 18:e minut. Förarbetet stod Arben Shifta för. Han drev och drev bollen förbi stora delar av deras backlinje, passningen till Oscar Lilja förvaltade han väl. Ett skott som han curlade in i målvaktens vänstra hörn ifrån ca 18 meter.

I matchens 43:e minut var vi beredda att anteckna 1-1 men det blev avblåst för ruff på Felix Silverheim.

Förra seriematchen var Felix Silverheim skadad, han gjorde på nytt en stabil insats och stod för ett par väldigt fina räddningar i första halvlek.

Precis innan halvtidsvilan gjorde BK Höllviken 2-0. En dråplig situation som var av korpen klass. Ett missförstånd, främst ifrån deras målvakt gjorde att Michele Gomez Paloma enkelt kunde göra 2-0. En som också förtjänar plusbetyg i första halvlek var Albert Zhigolli. Beslutsam och agerade lugnt och säkert.

Även om andra halvlek är bättre, släpper vi in 2-1 efter ett rätt dåligt försvarsspel.

Det absolut stora utropstecknet var när 17-årige Max Rydström hoppade in i 60:e minuten. Det är alltid lika glädjande när vi får förmånen att släppa fram våra egna talanger till vårt seniorlag.

Skall föreningens målsättning med 75% av A-lagstruppen uppfyllas måste dom yngre få denna möjligheten.

BK Höllviken gjorde 3-1 genom Arben Sfishta, han slog in en retur. Patrik Pavlovic löpte sig fri på en djupledsboll, lobbade den över målvakten men i ribban, returen var Arben Sfishta först på. Målet föll i matchens 65:e minut.

Sedan var Max Rydström nära att göra mål men målvakten kom ut snabbt och räddade.

Debutanten Max Rydström fick göra 4-1 i 85:e minuten. Han vek in i planen ifrån sin vänsterposition och med en sträckt vrist utanför straffområdet pricksköt han in bollen. Max Rydström var företagsam och hade bland annat ett vackert väggspel också som kunde resulterat i ytterligare ett mål.

Vi lägger matchen till handlingarna, vi är vidare och det var det viktigaste.