Matchnummer: 130142100
Samling:17:30, Höllvikens IP
BK Höllviken tappade serieledningen.....
2021-09-05 09:28
Matchens första straffsituation när Melker Roslin blev fälld i straffområdet, men utan åtgärd från domaren.....

Toppmatcherna avlöser varandra vecka efter vecka och kvällens match mot FC Bellevue är den andra seriefinalen på raken. Matchen spelas på konstgräs och regnet står som spö i backen. Oavsett, så kommer det garanterat bli en tuff kamp.

Truppen: Alex Sundqvist, Axel Henderup, Blagojche Glaveski, Calle Svensson, Jacon Radencrantz, Julius Karlsson, Linus Bladh, Marcus Grankvist, Melker Roslin, Mikkel Nielsen, Måns Wilhelmsson, Noah Mattsson, Oscar Ekman, Rasmus Fröjd, Saif Sulaiman, Tristan Madsen.

Det märktes vid avspark att FC Bellevue är ett bra lag och de la in högsta växel direkt. Vi hade mycket boll, men det var FCB som var effektivast i första halvlek. Lite passivt försvarsspel bäddade för FCB:s första mål och det kom till efter ca en halvtimmes spel. Även om vi låg under fortsatte vi kämpa på, men då kom nästa bakslag när FCB stack igenom och rullade in 0-2 i den 37:e minuten.

Efter en del diskussioner inför andra halvlek, gjorde vi ett par taktiska förändringar som gjorde att vi fick bättre fart och effektivitet. Efter en hel del tjat från tränare Nordbladh om att våga ta skott, så har Julius Karlsson definitivt lyssnat och för andra matchen i rad stänkte han in mål igen och denna gång snyggt placerat i vålvaktens högra kryss. Reducerat i 60:e min och lite gungning i FCB. I mitten av andra halvlek uppstod en straffsituation då Melker Roslin fälldes i straffområdet, domaren friade dock men det skulle komma mer. Hetaste chansen fick nyförvärvet Noah Mattsson, då han ett par meter från mållinjen sköt, men målvakten gjorde en paradräddning och det blev endast hörna. Med ett par minuter kvar av matchen, vandrade mittbacken Axel Henderup med bollen från mittplan ända in i straffområdet, där Axel först får en knuff strax utanför som borde renderat i en frispark, men framförallt borde domaren blåst när han tar sig in i straffområdet och blir omkulldragen. Domaren friade, men tog en diskussion med sin assisterande. INGEN STRAFF och rena rama rånet, men så är fotbollen. Matchen slutade till sist med seger för FCB, men jag är stolt över mitt lag att vi fortsätter kämpa till slutsignalen.  Vi ska givetvis möta FCB igen och jag ser fram emot matchen redan.

Målskyttar:  Julius Karlsson.

Nästa omgång väntar FC Trelleborg på bortaplan och där har vi revansch att kräva från föregående säsong då vi lämnade Ymorvallen i förlust med hela 8-1. Matchen spelas lördagen den 4 september. Avspark sker kl 14:00.