Matchnummer: 130142117
Samling:12:30
BK Höllvikens "El Capitano" visade vägen och återtog serieledningen.....
2021-09-23 22:22
Saif Sulaiman gjorde en klockren insats på mittfältet och bidrog starkt till dagens seger över BK Flagg.....

Lördag eftermiddag, fotboll på agendan och match borta mot BK Flagg på Dalhems IP. En klassisk idrottsplats sida vid sida med det gamla fängelset och där en och annan fotboll landat på internernas rastgård. En klassisk kommentar när bollen skulle spelas tillbaka "Passa mig, jag är fri".

Nog med roligheter, en måste match i våra ögon, men också medveten om att vi möter ett svårt och rutinerat motstånd.

Truppen: Adam Karlsson, Alex Sundqvist, Blagojche Glaveski, Calle Svensson, Joel Celik, Julius Karlsson, Liam Eriksson, Linus Bladh, Melker Roslin, Mikkel Nielsen, Måns Wilhelmson, Noah Mattsson, Oscar Ekman, Oscar Gustafsson, Rasmus Palmér, Saif Sulaiman.

Som jag förutsatte så blev matchen en tuff och hård kamp, där vi verkligen fick kämpa för varje duell. BK Flagg var farliga på sina fasta situationer, inte minst deras hörnor. Men vi lyckades hålla undan och 0-0 i halvlek med en match som stod och vägde.

Men vår unga hunger kombinerad med våra rutinerade spelare avgjorde till vår fördel och det var vår egen Linus "El Capitano" Bladh som visade vägen genom en slängnick i den 63:e minuten som otagbart landade i målmaskorna. Ett psykologiskt viktigt mål och lika viktigt att hålla rent de första minuterna så vi inte slappnar av enbart för att vi gjort mål. Men det skulle komma mer och bland annat hade Melker Roslin ett ypperligt läge att utöka, men avslutet räddades av BK Flaggs målvakt. Men unge herr Roslin skulle få sin revansch när han behärskat rullade in lagets andra mål med kvarten kvar av matchen och 0-2 kändes som spiken i kistan. Dock reducerade BK Flagg med några minuter kvar av matchen och det blev onödigt spännande på slutet. Ett extra stort plus till 18-årige Saif Sulaiman som gjorde en klockren insats på mittfältet och slet hårt tillsammans med sina medspelare.

- Vi klarade av det svåra mötet med BK Flagg och är återigen i serieledning efter att FC Bellevue tappat poäng i toppmötet med IFK Klagshamn. Men det är långt kvar av säsongen, kommenterade Höllvikens tränare Viktor Andersson efter matchen.

Målskyttar:  Linus Bladh, Melker Roslin.

Nästa omgång väntar Lilla Torg FF hemma på Höllvikens IP och matchen spelas fredagen den 24 september. Avspark sker kl 19:00.

Då hoppas vi att våra "Hölleganer" dyker upp med trumma och skönsång igen eller hur.....