SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling
A-lag

Halvtid - Summering av vårsäsongen 2022
2022-07-06 13:15

Efter två år av pandemi, där kort framförhållning och restriktioner ställt till det för all form av idrott var det dags att äntligen få en ordentlig försäsong, ombyte i omklädningsrummet för att bygga teamkänsla och en ”normal” serie, vilket innebär dubbelmöte och kval. Något som varit väldigt efterlängtat.

 

Försäsongen och intresset runt BK Höllviken har varit stort, att vi är ett kompisgäng går inte att förneka, det visar sig inte minst på antalet egna produkter denna säsong som är på otroliga 78% och med en snittålder på 19,2 i truppen.

 

Ulf Lilius har varit en stor bidragande faktor till den fina utveckling vår trupp idag besitter och har även varit delaktig i klubben som helhet med ett stort fokus på individen.

 

De senaste tre åren har det skett en rejäl utveckling då vi framförallt vågat satsa på våra egna talanger/ungdomar. Vi har gett plats åt klubbens egna spelare och varje år har vi lyft upp några spelare till seniortruppen samt har vi lyckats locka tillbaka BK Höllviken spelare från både MFF och TFF.

 

Ett mål som BK Höllvikens styrelse tidigt satte upp och som vi har jobbat efter.

Samtidigt har vi varit noga med att för varje år utveckla och förfina vår spelidé som enkelt uttryckt innebär att vi ska äga bollen och kunna variera vårt spel med omställningar och speluppbyggnad samt etablera och pulsera våra matcher. Idag är jag stolt när jag tittar på den seniortrupp som vi har bildat och ansvarar över samt hur vi spelar fotboll.

 

Jag vill även passa på att skicka ett stort tack till alla Er ungdomstränare i BK Höllviken som gör ett fantastiskt arbete och insats för våra barn och ungdomar. En dag är det kanske just er adept som gör debut i BK Höllvikens seniorlag, såväl dam- som herrlag!”

 

Ulf Lilius

 

Försäsongen bjöd på bra prestationer i princip samtliga matcher, där vi fokuserade på att sätta grundprinciperna i vårt spel såväl defensivt som offensivt. Vi fick de svar vi önskade från spelarna, vi pratar ofta om att ta det kollektiva ansvaret vilket jag tycker spelarna tagit till sig och att alla är införstådda i vår fotbollsfilosofi.

 

Omgång 1 Premiärmatchen hemma på Höllvikens IP stod Åkarps IF som motståndare, det märktes tydligt att det var en premiär. Tillknäppt och nervöst där vi inte riktigt kommer upp i standard. Dock tycker jag vi kontrollerar matchen över 90 minuter och vinner fullt rättvist med 2-1.

 

Omgång 2 beger vi oss till Heleneholms IP, en solig och varm dag mot ett bollskickligt Prespa Birlik. Vi sätter prägel på matchen direkt genom vår aggressiva press, vilket också är nyckeln till vår 1-0 målet gjordes av Måns Breandshöi. Jag tycker att vi vinner klart rättvist och borde gjorde några mål till, men vinst och tre är det viktigaste.

 

Omgång 3 Vi välkomnade GIF Nike till Höllvikens IP i omgång tre. En match där vi verkligen får allt att fungera som vi önskar, bra variation i vårt anfallsspel, sätter pressen tillsammans och ligger kompakt i lagdelarna. En match vi också vinner med solklara 4-0. Målen gjordes av Melker Roslin, Julius Karlsson, Ragit Shaqiri och Emil Lilius. Matchens delikatess måste ju bara vara Julles nickmål, han hängde i luften likt Carsten Jancker gjorde på sin tid.

 

Omgång 4. Därefter väntade en svår uppgift en fredag kväll borta mot Lödde, ett Lödde som legat i topp under de senaste säsongerna. Första nederlaget denna säsong och det med klara 3-0. En match där vi inte alls kommer upp i nivå, vilket på sitt sätt var bra eftersom då var vi tvungna att stanna upp och analysera extra noga vad som gick fel. Jag anser att denna match gav oss ett stort värde och skapade konkreta delar i vårt spel som vi var tvungna att jobba vidare med.

 

Omgång 5. Det visade sig att våra ambitiösa och duktiga spelare tog till sig och vi studsade tillbaka redan veckan efter där vi vinner med 2-1 mot ett duktigt LB07 som på förhand alltid blir kamp in i det sista. Emil Lilius gjorde 1-1 i den 21 minuten och Ragit Shaqiri satte det vinnande målet  i den 65 minuten.

 

Omgång 6 VI beger oss till Simrishamn, ett lag precis som vi - nykomlingar i Div 3. Värt att nämna är att Simrishamn vann sin Div 4 överlägset. Inför matchen kommer vi med stort självförtroende i truppen. På förhand möter vi ett sargat Simrishamn som efter 5 omgångar endast stod på 3 poäng. Simrishamn låter oss ha mycket boll och känns till en början tryggt och bra. Dessvärre lyckas våra motståndare göra 1-0 på en fast situation, men vi ger oss inte och har många bra lägen att kvittera, men det vill sig inte riktigt, spiken i kistan kommer efter att motståndarna sätter dit 2 och 3-0. En miss i protokollet för BK Höllviken denna dag där vi med lite mer marginal hade kunnat få med oss minst en pinne hem. Sedan vinsten mot oss har Simrishamn gått som tåget och ligger just nu på en tredjeplats i serien inför uppehållet.

 

Omgång 7 och vi gästas av Lilla Torg som också är nykomling denna säsong. Lilla torg som alltid är väldigt disciplinerade och svåra att knäcka. Vi startar matchen bra där vi likt föregående match tillåts att ha mycket boll, dock fastnar vi i första tredjedelen, våra motståndare väntar på våra misstag och gör det bra. Vi tappar boll på mittfältet vilket Lilla Torg utnyttjar på bästa sätt, Matthias Andersson som är Torget och Seriens bästa målskytt nickar in bollen. Vi går till halvtidsvila med underläge 0-1, en halvlek där vi känns tryggare med boll men motståndare som skapar farligare läge än oss. Vi gör några justeringar i paus för att bita oss fast på offensiv planhalva vilket jag också tycker vi gör. Vi tar över matchen och skapar mer än Lilla Torg, detta visar sig även i den 54 minuten när vi gör 1-1 genom Pavlovic. Ett fint anfall där vi bygger upp spelet likt vi tränat på under säsongen.  Efter kvitteringen går vi för vinst, men lyckas inte få in fler mål och matchen slutar rättvist 1-1.

 

 

Ulf Pålsson som både jag och Ulf Lilius hoppats på inför säsongen är också ny i ledarstaben. Han fick frågan gällande årets trupp och vilken känsla han har, såhär säger han:

 

När jag fick frågan hösten 2021 om jag kunde tänka mig att hjälpa till kring laget var jag egentligen färdig med ledarrollen i fotbollen efter 26 år på planen i olika lag. Men eftersom jag hade följt laget ganska mycket väcktes intresset. Jag var ganska klar att jag ville vara en lagresurs och finnas tillhands där det behövdes för laget. Projektet som BK Höllviken startade för fyra år sedan med att bygga på mycket av egna spelare/talanger är den stora skillnaden hur de olika lagen har byggt tidigare och jag tror att flera lag kommer att följa Höllviken (den rätta vägen)! Jag ser idag inget stopp för vad dagens trupp kan åstadkomma framöver, här finns talang, kamratskap, utveckling, delaktighet, samt mycket stor träningsnärvaro som gör gruppen ännu starkare.

 

Uffe P

 

Omgång 8 en otroligt svår match på förhand. Denna onsdagskväll gick resan mot Helsingborg och närmare bestämt Högaborg på klassiska Harlyckan.

Solen sken och planen var av Allsvensk klass, förutsättningarna var optimala för en supermatch mellan 1 Högaborg och 3 BK Höllviken. Matchen startar i högt tempo där vi ligger bra i positionerna och ser heta ut. Vi lyckas även ta ledning med 1-0  redan i den fjärde minuten genom Emil Lilius. Det kändes som att motståndarna var tagna på sängen av vårt tempo där vi gång på gång stressade Högaborgtill enkla misstag. Men i den 12 minuten kvitterar Högaborg efter att bollen dimper ner i straffområdet efter en hörna och 1-1 stod det på resultattavlan. I den 15 minuten fick matchen avbrytas, då solen bytts ut mot åska och kraftigt regn. Vi blev ombedda att gå in i omklädningsrummet under 10 minuter för att sedan kicka igång matchen igen. Efter denna lilla paus korrigerade Högaborg en del och åt sig in  i matchen. Men vi fortsätter trumma på och får ett mål bortdömt, felaktigt enligt mig dock med Höllviken glasögonen på. Vi går till paus med resultatet 1-1. I Andra halvlek fortsätter vår stora tro på att vi ska fixa tre poäng denna kväll och i den 66 minuten tar deras utespelare med handen och solklar straff tilldöms BK Höllviken. Emil är lika säker som vanligt från straffpunkten och sätter 2-1. Resultatet håller sig trots en kraftig anstormning från Högaborg och vi lyckas kamma hem alla tre poäng. Denna match var psykologisk viktig för truppen och efter denna match växte vi både kollektivt och individuellt.

 

Omgång 9 är inte vilken match som helst, utan kommunderby mot Vellinge IF, det var många år sedan vi klubbarna ställdes mot varandra. Ett Vellinge IF som varit i topp av tabellen senaste åren men inte riktigt lyckats lika bra denna säsong. Men som ni alla vet, derby brukar innebära tighta och tuffa matcher under 90 minuter. Men så blev det inte denna dag, vi kör på i fullt ös från minut ett. Det skulle dock dröja till den 29 minuten när vår superhögerback Besfort Shulemaja tar en räd på sin högerkant och sätter snyggt 0-1, det skulle inte sluta där…. utan i den 35 minuten var han i farten igen och utökar ledningen till 0-2 vilket också är resultatet när halva matchen spelats. I paus känner vi att vi behöver gå runt på en del spelare efter intensivt matchande senaste tiden, In kommer Ragit och Måns B. Vi får in ytterligare injektion i spelet vilket resulterar i två snabba mål, 0-3 i den 56 minuten av inbytte Ragitoch 0-4 i den 59 minuten av Melker Roslin, nu känns det som att matchen var stängd, men vi är inte nöjda utan sätter även dit 0-5 i den 69 minuten av Måns Braendshöi. Vellinge skulle spräcka nollan för dagen genom en frispark och det blev även slutresultatet 1-5.  

 

Omgång 10 Matchen då 1:an IFK Trellborg skulle gästa 2:an Bk Höllviken. IFK Trelleborg som på förhand är tippade att ta hem serien med många duktiga och rutinerade spelare. Det var på förhand två lag som gått väldigt bra senaste tiden, det var bäddat för en kvalitativ match. En match där vi i Höllviken äger mycket boll och IFK försöker pressa ut utan resultat, i den 10 minuten får vi en hörna vilket Johannes förvaltar på bästa sätt och 1-0 till Höllviken. Vilket också står sig i halvtid. Vi är inte nöjda där, vi fortsätter att vara spelförande med bra variation i vårt spel under andra halvlek, vi gör två snabba mål i den 48 respektive 50 minuten, både målen görs av Emil och ställningen är nu alltså 3-0 till Bk Höllviken. Efter våra mål tycker jag vi tappar en del av vårt spel och slarvar mycket, det är också genom slarv på mittplan som IFK ställer om och sätter 3-1 i den 58 minuten. IFK ligger på och lyckas även göra 3-2 i den 80 minuten, nu blev det lite nervöst i hemmalaget och IFK har ett riktigt bra läge att göra 3-3 men lyckas inte få in bollen. Utan i den 93 minuten sätter Julius spiken i kistan och 4-2 slutar matchen och Höllviken var numera serieledare.

 

Även Tim Jörwall är ny i ledarstaben inför säsongen, Tim som spelat i Höllviken under väldigt många år åkte på en otäck skada för två säsonger sedan, han har sedan dess varit saknad i klubben Därför är vi glada att han anslöt i staben. Tim bidrar med sin rutin och har en tät dialog med spelarna. Såhär säger Tim om vad vi jobbat med under våren.

 

En viktig del för att kunna bedriva den fotboll vi vill, är att kunna ”behålla boll” och ”skydda boll”. Detta har vi praktiserat (i princip på varje träning) i olika former av possession spel. Vi har genomgående varit duktiga på att ta oss ur trånga situationer, men kanske inte nyttjat våra möjligheter fullt ut i dem fria ytorna. Genom träning och praktisering av olika mönster i anfallsspelet tycker jag dock vi blivit allt farligare i dem fria ytorna under senare delen av vårsäsongen och vi har sårat våra motståndare på flertalet olika sätt. Detta är självklart också ett led av att spelarna tagit ytterligare steg i sin utveckling och lärt känna varandra ännu bättre.

 

Tim Jörvall

 

Omgång 11 Studentveckan som den också hade kunnat kallats. En match vi försökt flytta sedan i februari, men där min kära Vän Rossi inte lyckats få tillgång till någon plan. Så är det ibland, med många spelare som skulle ta studenten visste vi på förhand att detta skulle bli en svår match för oss. Malmö City som har många individuellt duktiga spelare skulle visa sig vara ett nummer för stora för dagen och vann matchen med 4-1. Som tur är förlorade även IFK mot Vellinge IF denna dag vilket gör att vi fortfarande är serieledare.

 

DM-slutspel och vi blev lottade till att möte Hittarp som huserar i toppskiktet av Div 2 vilket alltid är spännande att se hur man står sig mot ett lag i högre division än en själva. Att Hittarp är ett bra lag visste vi på förhand, vi visste också att dom spelade 4-3-3 likt oss, att dom också har en duktig tränare i Erik Edman gjorde inte uppgiften ”lättare” men vi kommer från starka insatser och förberedelserna inför matchen var optimala på alla plan. Vi hade sedan tidigare bestämt oss för att gå runt på en del spelare efter hårt matchande senaste tiden. Vår tydliga matchplan visade sig vara ett strategiskt bra beslut, vi ligger lågt och låter Hittarp styra spelet, vi väntar på motståndarnas misstag även om de inte var så många vill jag påstå att vi har det farligaste läget till att ta ledningen men första halvlek slutar 0-0. I paus gör vi några byte och matchen öppnar sig något under andra halvlek, Hittarp hittar bra kombinationer och tar ledningen med 1-0 men vi är kalla och håller oss till matchplanen i den 78 minuten får vi en frispark som Emil snyggt skjuter rakt upp i krysset på och ställningen var 1-1, resultatet stod sig hela matchen och förlängning var att vänta.  2x15 var det som gällde och första kvarten gör vi även 2-1 genom Ragit Shaqiri vilket håller i sig första delen av förlängningen. Andra kvarten känns det som Hittarp fått ny enerig och redan i första anfallet gör dom 2-2 och 4 minuter senare gör dom även 2-3, nu kändes det som en mycket svår uppgift att lösa, men vi skulle inte sluta här, efter en tilltrasslad hörna studsar bollen ut till Ragit Shaqiri som nyttjar sin vänsterdoja på bästa möjliga sätt och sätter dit bollen vid första stolpen och 3-3 var resultatet. Matchen gick till straffar, där vi vinner tillslut efter stort drama. Detta innebär att vi är vidare i DM slutspel och kan ställas mot många intressanta lag.

 

Omgång 12 och serien skulle nu vända, dagens motståndare stod Prespa Birlik för. En dag där värmen var extrem vilket inte bara visade sig på den torra planen utan också på tempot i matchen inledningsvis. En match för Prespa gör det bra och är hetare än oss i första halvlek, men utan att nyttja det till sin fördel. 0-0 halvtid. Andra halvlek och vi gör två byten för att höja tempot och försöka kamma hem 3 poäng. Det gav effekt, detta efter ett fint anfall där Melker viker in från vänsterkanten och spelar den till Emil som skjuter ett stenhårt skott i nättaket, otagbart av bortamålisen. Resultatet håller och vi vinner matchen med 1-0.

 

Omgång 13 och denna match är sista innan sommaruppehållet. Detta mot ett Åkarp som haft det tungt under säsongen. Åkarp startar matchen väldigt lågt vilket gör att det är väldigt få ytor på motståndarens planhalva, vi lyckas inte riktigt få fast bollen utan är för ambitiösa på egen planhalva, vi är alldels för många som vill hämta boll. I andra halvlek instruerar vi att vi måste ha bättre tempo och hitta vägar framåt mycket snabbare, detta göra vi och det visar sig vara receptet för dagens match.  I den 50 minuten för Emil 0-1 och i den 51 minuten gör Udo 2-0, Udo som för övrigt gör ett riktigt bra inhopp. Vi skulle dock inte nöja oss där utan i den 61 minuten utökar Emil ledningen till 0-3 genom en soloräd från halva plan. Vi hade bud på fler mål men istället slarvar vi och låter Åkarp spräcka vår nolla och 1-3 är även slutresultat.

 

För att summera BK Höllviken och Div 3 södra Götaland efter 13 spelade matcher, kan vi nu se i tabellen att vi som nykomlingar ligger 1:a, tätt bakom ligger IFK Trelleborg 2:a med en poäng bakom oss, följt av Simrishamn och Lilla Torg på 3:e plats där vi har fyra poäng tillgodo.

 

Årets serie är mycket jämn och är helt övertygande att det kommer bli fight ända in i det sista.

 

Tack för att du läste våran summering av vårsäsongen och vi i A-laget hoppas ni kommer ner i höst och hejar fram laget under de 9 kvarstående matcherna.

 

Viktor Andersson


Nyhetsarkiv
Varmt välkommen Besfort2022-02-16 11:04
Joel tillbaka på IP2021-06-29 20:47
Melker tillbaka på IP2021-06-02 21:55
Första förlusten.....2020-03-17 11:33
Äkta Hattrick - Adam2020-03-14 09:23
En bra genomkörare.....2020-02-16 19:41
Granens favoritlag HIF2020-02-08 09:47
Alex klar för 20202019-12-19 10:07
Välkommen Romeo Fitch2018-04-18 16:13
Sören Derbyhjälte!2018-04-17 14:16
Vellinge IF hemma!2018-04-16 08:35
Fortsättning följer!2018-04-06 09:19
Sista veckorna.2018-03-11 13:02
BK H vs VellingeFF 1-42018-02-10 16:59
Ny förlust mot Gif Nike2017-08-29 13:50
Äntligen vinst!2017-06-07 09:12
Kryss mot Nike!2017-05-15 12:32
Inför BKH-GIF Nike2017-05-11 09:47
Inför FCT-BKH2017-05-05 11:16
Förlust i premiären.2017-04-11 22:52
BK Höllviken - BK Flagg2017-03-26 21:27
Vinst mot Limhamn!2017-03-07 22:19
Divison 4 2017!2016-10-23 11:03
Andra raka förlusten!2016-08-21 19:30
Sörensen blev supersub!2016-06-19 11:06
Första vinsten!2016-04-24 10:47
Viktig hemmaseger!2015-08-27 22:28
Laginsats gav seger!2015-08-22 11:56
Seger mot Svedala!2015-08-15 19:28
Tuff första vecka!2015-07-31 23:14
Så är vi igång igen!2015-07-18 23:40
NR 12!2015-06-17 23:22
Stor seger mot Oxie!2015-06-09 22:19
En poäng med lite flax!2015-06-06 08:54
Viktig trepoängare!2015-05-30 09:27
Onödig poängförlust!2015-05-20 22:24
Delad pott i Lunnarp!2015-04-18 20:43
Bra genrep!2015-04-04 14:57
Förlust i jämn match!2015-04-01 22:44
Seger mot Lödde!2015-03-27 23:07
Andra raka segern!2015-03-20 22:34
Andra segern för året!2015-03-15 16:28
Ett steg tillbaka!2015-03-08 09:51
Årets första seger!2015-02-28 17:34
Ny spelare in i truppen!2015-02-28 17:30
Inget fredagsmys!2015-02-21 11:51
Seger i Tomelilla!2014-06-26 10:45
Tuffa killar kör fys!2014-03-13 22:44
Derby vinst!2014-03-08 16:13
Gott Nytt År!2013-12-31 00:20
Till er alla!2013-12-22 10:18
Seriepremiär!2013-12-18 19:00
Kvalspelet över!2013-10-20 07:55
 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBB PARTNERS