SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Höllviken
Gemenskap • Glädje • Utveckling

Vision och verksamhetsidé

Vision
”Att människor i Höllviken med omnejd ska se BK Höllviken och IP som en mötesplats för alla där gemenskap, glädje och fotbollsintresse står i fokus.

BK Höllviken är också en förening där fotbollsintresserade ges möjlighet att genom lek och strategi komma så långt i sin utveckling som de kan och
själva vill. ”


Verksamhetsidé
”Så många som möjligt så länge som möjligt i så bra miljöer som möjligt”

Att utveckla varje barns fotbollskunnande individuellt och i lag så mycket som möjligt, i ett socialt sammanhang som skapar kamratskap, empati och ömsesidig respekt genom goda förebilder och engagemang hos ledare och föräldrar. Att skapa en lärande miljö förutsätter att samtliga involverade aktivt arbetar för glädje, öppenhet, utveckling och kamratskap.

Värdegrund

Gemenskap
I BK Höllviken bygger man vänskap för livet. Gott kamratskap och gemenskap ska genomsyra hela verksamheten – umgänget på IP, träning och matcher. Att få spelarna att känna att laget är större än jaget – att stötta varandra i såväl med – som motgång – är insikter att ta med sig på planen och för framtiden.


Glädje
Glädje och passion är grunden för all framgång. Vare sig man tränar fotboll för att må bra och ha kul eller om man dessutom gör det som ett led i en satsning på en fotbollskarriär. Tillsammans skapar tränare, personal, spelare och föräldrar en positiv anda. Med uppmuntran och beröm når man långt.


Utveckling
I sann BK Höllvikenanda står individens utveckling i centrum. Varje spelare ska ges möjlighet att bli så bra som hen vill. Spelarens ambitionsnivå styr målsättningen. Här coachar vi för utveckling på längre sikt.

Mål

MÅL 2024

Föreningen har som ändamål att bedriva sin idrottsliga verksamhet i enlighet med Idrottens verksamhetsidé, vision och värdegrund med särskild inriktning att uppnå tre huvudsakliga mål.

 

Mål 1. ha sydvästra Skånes starkaste fotbollsverksamhet för barn och ungdomar, med inriktning på både topp och bredd, och erbjuda de bästa träningsförutsättningarna

 

Starkaste (mål)> 912 spelare som betalat träningsavgift

 

Sydvästra (definition) - Vellinge kommun
Barn & Ungdom (definition) - Barn till 12 år & Ungdom till 19 år
Topp & Bredd (definition) - Så många som möjligt så länge som möjligt i så bra miljöer som möjligt

 

Mål 2. ha representationslag för vuxna med bas av egna spelare för både damer och herrar i högsta möjliga division som det finns underlag för, samt även lag i en lägre division om det finns tillräckligt spelarunderlag 

 

Bas (mål) - bas av egna spelare i truppen = 75%

Egna spelare (definition) - 5 år i klubben oavsett ålder och lag 
Högsta möjliga division (definition) - Hur bra vi gör det i barn & ungdom

 

Vår strävan (ej mål) är att Dam spelar i Div. 2 samt Herr i minst Div. 3
Detta ska vara möjligt med tanke på den fina ungdomsverksamhet som vi bedriver. Dock så ska denna önskan inte övertrumfa bas av egna spelare och ekonomi i balans. Det finns fördelar med att spela i lite högre division med tanke på kort lån av egna spelare som idag är i andra klubbar
Ambitionen är att ”idrotten ska inte kosta någonting för våra spelare i representationslagen men såklart mot en motprestation i form av närvaro och engagemang för klubben. Vår representationslagsverksamhet ska genomsyras av sociala fördelar såsom umgänge, kompisskap och miljö.

 

Mål 3. kunna erbjuda seriespel för spelare med olika ambitionsnivåer i alla åldrar (från ungdom till senior, herr och dam).

Mål:> 912 som betalat träningsavgift som utgår från att vi ska kunna erbjuda både topp och bredd genom att vi har flera lag i seriespel i respektive åldersgrupp.

 

 ”Så många som möjligt, så länge som möjligt i så bra miljöer som möjligt”



 

 

Strategier för att nå våra mål

Fyra huvudområden som vi behöver förbättra för att nå våra mål:

 

a) Trygg Fotbollsmiljö genom Diplomerad Förening
Diplomerad Förening är en paketering och struktur av fotbollens föreningsutveckling.
Svensk fotboll har identifierat ett antal målbilder som tillsammans beskriver en bra fotbollsförening. Utifrån dessa målbilder har det sedan skapats ett antal kriterier för föreningar att arbeta med och under 2022-2024 så ska föreningen certifieras till Diplomerad Förening samt därigenom skapa en tryggare fotbollsmiljö.

b) Spelarförsörjning och spelarutveckling
Spelarförsörjning arbetas aktivt av klubbens marknads- och försäljningsansvarig och ledare. Extra viktigt förutom att behålla alla de spelare vi har är att fotbollsskolan har en stor numerär i starten för att under utvecklingsåren kunna erbjuda både topp och bredd.

Spelarutveckling genom att vi följer dokumenten Att vara ledare i BKH och Att vara spelare i BKH, Höllevägen ”så många som möjligt i så bra miljöer som möjligt” samt SvFF Spelarutbildningsplan.

 

c) Ledarförsörjning och ledarutveckling
Genom att vi följer dokumentet Att vara ledare i BKH och att vi gärna ser att våra fotbollsungdomar rekryteras och blir hjälptränare och utbildas i de tränarutbildningar som klubben erbjuder samt tillsättning av resurser från föreningen som hjälper / stöttar våra ledare på träningar och matcher.

 

d) Verksamhetsstyrning (ledning, styrning, organisation, uppföljning och kommunikation)
En styrelseledamot med kunskaper och färdigheter inom området är ansvarig för ett eller flera råd. Strategimöte varje år med representanter från råden för att följa och utvärdera 3 årsplanen. Efter 2 år påbörjas arbetet med ny 3 årsplan Råden är en direkt förlängning av föreningens ledning och en förutsättning för en levande klubb. Genom råden får vi en medlemsstyrd förening och en förvaltning som borgar för framtida utveckling.
(ekonomiska beslut tages av styrelsen men respektive råd ska följa budget om intäkterna är i balans med utgifterna samt är råden delaktiga i budgetarbetet)

  • Fotboll
    Fotbollsrådet är en grupp som fokuserar på den idrottsliga verksamheten - föreningens huvuduppgift, med utgångspunkt från fastställda mål och medel. Rådet är föreningens beslutande organ gällande sportsliga frågor där styrelsen har en beslutande rätt i frågor som rådet inte kan enas om. Alla sportsliga beslut som ligger utanför lagens egna ansvarsområden ska tas av fotbollsrådet.

  • Kansli- Ekonomi
    I enlighet med vårt strategiarbete har ett kansliråd skapats. Rådet är till för att stödja och skapa ännu bättre förutsättningar för vårt kansli att kunna ge bästa service till våra medlemmar. Kansliråd och ekonomiråd är sedan 2021-03-15 ett gemensamt råd.

Ekonomirådet ska tillsammans med föreningens kassör, stötta styrelsen i ekonomiska frågor och tillsammans förvalta våra gemensamma tillgångar i form av lagkassor och föreningens ekonomi. Allt som sker i föreningens namn måste följa svensk lag och förordningar, varför ekonomirådet också har till uppgift att tillsammans utarbeta rutiner för att säkerställa att vi följer lagar och förordningar inom föreningen.  

  • Marknad / Evenemang / Trygghet & Säkra mål – I hjärtat av samhället
    Med utgångspunkt ifrån klubbens intention att göra fotboll tillgänglig för så många som möjligt genom att hålla nere kostnaderna för att spela fotboll i BK Höllviken är det viktigt att finna nya vägar för ytterligare intäkter för föreningen.  Rådet ansvarar för generella marknadsfrågor och har huvudansvaret för arbetet med att få in sponsorer till föreningens verksamhet. Rådet är också föreningens nav när det gäller att skapa evenemang som klubben arrangerar och där föreningens medlemmar och anhöriga sluter upp tillsammans för att genomföra arrangemangen. Ambitionen med evenemangen är att skapa minnesvärda ”happenings” som synliggör föreningens verksamhet och som ger ekonomisk vinning. Eventen är av stor vikt i det gränsöverskridande arbetet mellan lagen där målsättningen är att arbeta som en gemensam förening där alla hjälps åt.

Säkra Mål – I hjärtat av samhället har som främsta uppgift att hantera frågor som rör idrottsmiljön kring BK Höllvikens verksamhet. Rådet ska stödja föreningens arbete rörande Trygg Fotbollsmiljö och bidra till att verka för en ”så bra miljö som möjligt”, vilket är en viktig del i föreningens strategi. I detta ansvar ingår att fatta beslut rörande ledare som har anmärkningar i sitt utdrag ur belastningsregistret.

  • Föräldrar / Idrottsplats
    Tillsammans med våra anställda och medlemmar engagerar vi oss med aktiviteter som lyfter föreningens förmåga att hela tiden skapa bättre förutsättningar för att barnen och ungdomarna ska trivas på ett säkert och tryggt IP.

Uppföljning
På varje styrelsemöte är ansvarig för respektive råd föredragande

Kommunikation
Minst varje kvartal så ger ordförande i klubben samlad information genom hemsidan till medlemmarna.

 

 

 

 

 

 
Vi tackar våra Sponsorer
KLUBBPARTNERS